Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Taitei lati cu cartofi

Taitei lati cu cartofi

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Paste proaspete, de casa, in cel mai pur stil austro-ungar, asa cum e obiceiul locului in care traiesc eu – acesti taietei acompaniaza de minune orice mancare cu sos, dar sunt foarte apreciati si cu garnituri dulci, de mac, de nuca sau ceapa prajita si…zahar (da – ceapa si zahar – si sunt foarte buni); taiteii cu cartofi au consistenta si savoare, fiind net superiori pastelor obisnuite. O alternativa faina la pastele din comert sunt si acesti taitei de casa rapizi, la minut (click pentru reteta), usori si diafani si gata in doar 5 minute.

Taitei lati cu cartofi

Ingrediente taitei lati cu cartofi:

  • 2 cartofi de dimensiune medie, fierti in coaja si decojiti
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris
  • 270 de grame de faina (in functie de dimensiunea cartofilor si a oului, dar si de calitatea fainii, cantitatea necesara poate varia intre 250 grame si 300 grame).

Cartofii se zdrobesc fin:

Preparare Taitei lati cu cartofi 1

Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios:

Preparare Taitei lati cu cartofi 2

Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se intinde aluatul in foaie de aproximativ 1 mm grosime:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Preparare Taitei lati cu cartofi 4

Se taie cu rola ondulata, la o distanta de aproximativ 7 mm:

Preparare Taitei lati cu cartofi 5

Se pune pe foc o oala cu volum de 4-5 litri, plina cu apa in care s-a adaugat 1 lingurita de sare, iar cand apa da in clocot se adauga taiteii, toti deodata. Destul de repede, taiteii se vor ridica la suprafata, moment din care se mai lasa sa fiarba maximum 1-2 minute:

Preparare Taitei lati cu cartofi 6

Se scurg de apa si se clatesc sub un jet de apa rece:

Preparare Taitei lati cu cartofi 7

Practic, in acest moment taiteii sunt gata si fiecare ii serveste dupa cum crede de cuviinta, eu am calit cateva secunde un catel de usturoi taiat marunt in 2 linguri de ulei de masline si am invartit o data pastele in acest amestec, apoi le-am alaturat unei tocanite:

Ultima rețetă publicată

Preparare Taitei lati cu cartofi 9

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 comentarii la Taitei lati cu cartofi

  1. Ancutacentea spune:

    Nemaipomenit de buni!aluatul are o textura minunata!am sa îl folosesc de acum incolo

  2. Domniteanuc spune:

    Am si eu o intrebare: grisul se fierbe inainte sau se adauga praf o data cu faina? Ca nu inteleg cum se umfla la fiert in 1-2 minute. Multumesc!

  3. Anonim spune:

    Din amintiri, parca vad bunica noastra, cum rupea taitzeii lati cam de un deget, si’i arunca in apa cu sare clocotinda, apoi limpeziti, taitzeii lati ii amestaca impreuna cu cartofii fierti sau branza dulce sau sarata, sfaramata cea de putina, si cu prajeala din ceapa, usturoi boia si ulei, frunza proaspat tocata de patrunjel verde(deodorantul natural!) deasupra, aperitiv niste crastavetzi muratzi in borcan la soare, sau ardei umpluti cu varza tocata…, si Pofta Mare pan’ la comanda HO!!! …ca nu ne mai puteam opri de asa simple bunatati, vara, iarna(!)
    Virgil’utz

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE