Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Beef Wellington

Beef Wellington

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Muschi de vita – Beef – Wellington, clasic si mereu in actualitate

Reteta de ”beef wellington” este o  reteta clasica, regasita in majoritatea meniurilor cu pretentii. Chiar daca pare greu de realizat si la prima impresie ti se pare ca doar un chef ar reusi sa o duca la sfarsit cu succes, nu este chiar asa. Cu ceva indemanare si multa pasiune pentru gatit, va puteti surprinde familia sau musafirii, cu o combinatie perfecta intre aspect si gust, bucurandu-va atat de carnea suculenta si rozalie cat si de imbinarea delicioasa a aromei de ciuperci si texturii crocante a foietajului.

muschi-de-vita-wellington-reteta-pas-cu-pas-beef-wellington-reteta

Ingrediente Beef Wellington

  • 750g muschi – file – de vita
  • 400g palarii de ciuperci champignon
  • 10 felii sunca de Parma
  • 500g aluat foietaj
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri mustar clasic
  • sare si piper
  • optional, 1/2 lingurita cimbru proaspat, tocat

Preparare Beef Wellington

1. Caleste ciupercile la foc mare, amestecand mereu, pana se evapora lichidul. Toaca ciupercile cu un blender pana obtii o pasta. Distribuie pasta obtinuta intr-un strat uniform, pe o suprafata plana, pentru a se raci mai repede, asezoneaza cu sare, piper si, optional, putin cimbru tocat.

preparare duxelle de ciuperci

2. Muschiul de vita se scoate din frigider cu 1 ora inaintea inceperii prepararii si se curata cu un cutit bine ascutit de orice urma de membrana de la suprafata.

3. Se incinge la foc iute o tigaie. Se asezoneaza carnea cu sare si piper, nu prea mult, pentru ca si sunca de parma e sarata. Se adauga uleiul de masline si apoi se frige muschiuletul intreg, zvantat bine in prealabil pe suprafata cu un servet de hartie absorbanta de bucatarie. Se lasa cate 30 sec-1 min pe fiecare parte, doar cat se sigileaza (va prinde o crusta, care sa mentina sucurile in interior). Se scoate carnea, se lasa la racit si apoi se unge cu mustar.

muschi de vita sigilat la tigaie reteta beef wellington

3. Intinde pe planul de lucru o folie alimentara si aranjeaza feliile de sunca putin suprapuse. Intinde, peste ele, pasta de ciuperci si aseaza muschiul la mijloc.

muschi de vita beef wellington asamblare

PUBLICITATE
Preparare Beef Wellington 4 Preparare Beef Wellington 5

Mai multe idei de preparate cu carne de vita:

Preparare Beef Wellington 6

Friptura din vrabioara de vita, la tigaie

Preparare Beef Wellington 7

Muschi de vita la gratar

Antricot de vita la gratar

Antricot de vita la gratar

4. Ruleaza, cat mai strans, rasucind capetele foliei. Lasa la rece 15-20min.

Beef Wellington preparare 2, retetecalamama.ro

5. Intinde aluatul, pe o suprafata pudrata cu faina, in forma dreptunghiulara. Scoate ruloul din folia alimentara si aseaza-l pe mijlocul aluatului. Ruleaza aluatul in jurul ruloului de carne, taind surplusul. Aseaza ruloul in tava cu partea, unde se unesc capetele aluatului, in jos.

Beef Wellington preparare 3, retetecalamama.ro

6. Cresteaza aluatul cu varful unui cutit, unge-l cu galbenus si introdu-l in cuptorul preincalzit la 200*C sau treapta 6 la gaz.

Beef Wellington preparare4, retetecalamama.ro

7. Coace 20min, apoi scade temperatura la 180*C/4 la gaz si mai coace 30 min.

Beef Wellington preparare 5, retetecalamama.ro

8. Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca 10-15min. Serveste feliat, acompaniat de o garnitura, pe care o las la alegerea dumneavoastra. Pofta mare!

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Pe lângă fotografiile realizate de co-autorul retetecalamama.ro, Kyrlucky, am folosit o imagine oferită de dreamstime.com, din galeria creatorului Monkey Bussines Images, în cadrul unei campanii de încurajare a folosirii corecte a imaginilor cu drept de autor. 

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 comentarii la Beef Wellington

  1. Gordon Ramsey spune:

    Nici macar designul nu e schimbat fata de cel facut de celebrul bucatar ce are cateva stele Michelin.

    • Nici nu trebuie să fie schimbat :). ”Celebrul bucătar cu stele michelin” nu a inventat nici el rețeta aceasta, care a fost pentru prima dată publicată în 1903, când nu cred că era născut nici bunicul celebrului bucătar. :)

  2. Bogdan spune:

    Luciane, sincere felicitari! Arata minunat ceea ce ai facut tu acolo si mi-ai facut o pofta… ce sa mai povestesc!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE