Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Chiftele marinate, reteta ca la mama

Chiftele marinate, reteta ca la mama

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Chiftele marinate, reteta ca la mama. Chiftelute marinate in sos de rosii, reteta. Chiftele marinate, rețetă ca la mama, lista de ingrediente. Chiftele marinate in sos de rosii, la cuptor. Cum se servesc chiftelele marinate?

Na, despre reteta de chiftele marinate in sos de rosii nu cred ca o sa poata spune cineva ca nu s-ar incadra in conceptul de „mancare ca la mama acasa”. Avand in vedere ca am devenit o gurmanda, pare destul de greu de crezut ca atunci cand eram mica am fost foarte mofturoasa. Ei bine, cand refuzam orice fel de alta mancare, Buna mea imi facea chiftele marinate. Astea imi placeau negresit, de fiecare data, asa cum ii plac si fetei mele.chiftele-marinate-reteta-pas-cu-pas-chiftelute-marinate-in-sos-de-rosii-cum-se-fac

 

Fata de reteta de chiftele marinate a bunei mele, a mea are mici modificari. Am renuntat la rantas pentru sosul de rosii iar in ce priveste chiftelele in sine, le fac din carne mai slaba, pulpa de porc degresata sau vita in amestec cu porc, dar si de curcan sau chiar de pui. Sunt la fel de bune. :)

Chiftele Marinate, rețetă ca la mama, ingrediente:

chiftele:

  • 500 de grame de carne tocata, eu prefer carnea mai slaba
  • 100 de grame de paine alba, fara coaja
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou intreg
  • sare, piper
  • 1 lingura de faina
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei pentru prajit

sosul de rosii:

  • 1 kg. de roșii proaspete, opărite și decojite sau 500 de ml. de bulion de rosii mai gros, sau 1 conserva de 400 grame de rosii in bulion pasate
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura rasa de zahar
  • sare, piper
  • cateva ramurele de cimbru

Chiftele Marinate, rețetă ca la mama, prepararea sosului de rosii:

1. Prima data, eu obisnuiesc sa fac sosul de rosii: ceapa se toaca, se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa cu un praf de sare de la inceput, pentru ca mai degraba sa se topeasca decat sa se prajeasca. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga roșiile cuburi/bulionul/coserva de roșii pasate, dafinul si cateva ramurele de cimbru.

2. Se fierbe totul pe foc mic cam 10 minute. In final, se scoate dafinul si cimbrul si sosul de poate trece prin sita sau se poate pasa cu blenderul de mana (daca se doreste, unora le place o consistenta mai rustica). Se potriveste consistenta sosului adaugand daca e cazul putina apa fierbinte, se da din nou in clocot si se adauga zaharul, sare si piper atat cat sa se obtina un gust echilibrat de acrisor/dulce/sarat/picant. Se lasa sosul deoparte pana se pregatesc chiftelele.

Chiftele Marinate, preparare, prajire si finalizarea preparatului in sosul de rosii:

1. Se trece carnea prin masina de tocat (in cazul in care nu ati cumparat-o deja tocata) si se pregatesc toate ingredientele.

ingrediente chiftele marinate12. Painea se inmoaie in apa rece doar cateva secunde, apoi se stoarce bine si se trece prin masina de tocat (sau se zdrobeste cu mainile). Usturoiul poate fi zdobit, razuit prin razatoarea fina sau trecut prin masina si el. Se adauga painea umeda si maruntita si usturoiul peste carne.

PUBLICITATE
Preparare Chiftele marinate, reteta ca la mama 2 Preparare Chiftele marinate, reteta ca la mama 3

reteta chiftele, chiftelute preparare 13. Se adauga patrunjelul tocat si oul intreg, sare si piper dupa gust, apoi se framanta bine carnea, obtinand o pasta cat mai omogena.

reteta chiftelute, chiftele, preparare 24. Cu mainile umede, se iau mici gramajoare din compozitia de carne si se formeaza bile cam de marimea unei mingi de ping pong, care se tavalesc prin faina.

reteta chiftelute, chiftele, preparare 36. Se incing cele doua linguri de ulei intr-o cratita rezistenta la cuptor si se rumenesc rapid chiftelutele pe toate partile, fara a insista sa fie complet gatite. Intre timp, se porneste cuptorul si se incinge la 190 de grade Celsius. Pe masura ce chiftelele se rumenesc usor, se scot pe hartie de bucatarie absorbanta.

Alte rețete de chiftele:

Preparare Chiftele marinate, reteta ca la mama 7

Chifteluțe în sos de muștar și smântână

Preparare Chiftele marinate, reteta ca la mama 8

Chiftele în sos de roșii aromat cu busuioc

7. In final, cu un servet de hartie absorbanta de bucatarie, se tamponeaza usor cratita, indepartandu-se orice urma de grasime, pastrand insa urmele delicioase de fript care au aderat pe fundul acesteia. Se pun chiftelele inapoi in cratita si se toarna deasupra sosul. Optional, se mai pot adauga ierburi aromatice dupa gust (eu am mai pus cimbru, cimbru lamaios si dafin, dar merge foarte bine si busuiocul).

reteta chiftelute, chiftele, preparare 48. Se da cratita la cuptor, acoperita cu capacul, timp de 25 de minute, apoi se decopera si se mai tin chiftelele la cuptor inca 5-7 minute, cat sa se rumeneasa usor deasupra.

chiftelute marinate-1

Cum se servesc chiftelele marinate?

Dupa gustul meu si al familiei, chiftelele marinate se potrivesc cel mai bine cu piureul de cartofi, dar cred ca la fel de bine ar merge cu niste paste sau chiar si cu un orez fiert, simplu.  Chiftelutele fragede, servite calde, stropite cu sos de rosii din blesug si piureul alaturi… O mancarica delicioasa. Pofta mare!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 comentarii la Chiftele marinate, reteta ca la mama

  1. […] Chiftelute cu mărar Laura- Chifteluțe marinate Diva (Cristina)- Chifteluțe din amestec de carne Adina- Chifteluțe cu carne de vânat Laura A- […]

  2. Georgia spune:

    Care ar fi un inlocuitor bun de paine pentru cei care sint intoleranti la gluten? Am incercat sa fac chiftelele fara paine, dar ies beton.

    • Incercati cu cartofi fierti si zdrobiti. Ar trebui sa mearga bine. :)

    • mariana spune:

      Cartofi cruzi razuiti, ii puneti fara sa-i stoarceti, deoarece contin amidon, fac chiftelele foarte pufoase, iar carnea sa nu fie prea seaca, ex. la pulpa de porc mai adaugati putina grasime tocata sau cumparati carne gata tocata din comert, , dar sa nu fie vita-porc

  3. Lusia Kuiumgian spune:

    Da reteta este f buna Am folosit carne curcan si porc Sosul l-am facut exact cum a fost descries (f bun)
    Doar am eliminat patrunjelul si am folosit chimion si enibahar pentru chiftele (astea erau mirodeni folosite de mama)

  4. Locuri De Munca Mari spune:

    Job part time –full time

    Cu incredere si seriozitate,
    dumneavoastră veți descoperi un proiect absolut nou la nivel planetar, un
    proiect care are capacitatea de a oferi o viata frumoasă multor români
    inteligenți și deschiși la nou.

    Dată fiind importanța
    excepțională a acestui proiect, dorim să folosim o metodă cu totul inedită și
    specială prin care să selectăm numai persoane extrem de serioase, dispuse să
    asimileze ceva nou și de viitor.

    Vă aștept cu drag să lucrăm împreună!

    Cei interesati trimiteti-mi
    texul INFO la adresa: toonlysmart@yahoo.com

  5. Krauss Petra spune:

    Arată foarte bine, felicitări! Îmi aminteşte de mesele în familie din copilărie. https://krausspetra.wordpress.com/

  6. Mona Leonte spune:

    Ce bine arată! Într-adevăr, prăjeala nu e prea sănătoasă, dar dă un gust aparte mâncării. https://monaleonte.wordpress.com/

  7. Constantin45 spune:

    Cred ca am uitat de aceasta reteta…O voi (re)face mai altfel. Chiftelele le voi coace si rumeni la cuptor. De ceva timp am renuntat la prajiri in ulei.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE