Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Coasta de porc la gratar cu fasole

Coasta de porc la gratar cu fasole

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Asa cum v-am promis in episodul precedent, azi va dezvalui una din modalitatile de preparare a unei coaste de porc dulci-picante la gratar, o friptura aspectuoasa si lipicioasa, buna de sa-ti lingi degetele. Alaturi de ea, o reteta de garnitura simpla, dar consistenta si cu gust foarte bun, fasole cu rozmarin si usturoi. Ambele retete, atat coasta fripta la gratar cat si fasolea, au fost pregatite pe gratarul Napoleon si fac subiectul celui de-al 5-lea episod al serialului culinar Bucataria de Vara, realizat impreuna cu ecores.ro, cei care pun la dispozitia fiecaruia gratarul de gradina potrivit.

coasta porc la gratar, reteta coasta porc la gratar

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 3 portii
Grad de dificultate: mediu

Pentru lista ingredientelor si modalitatile de preparare o sa va invit sa vizionati episodul de mai jos (setati calitatea 1080 HD).


Sumar retete:

Coasta de porc: 1 bucata coasta de porc de 700-800 de grame, 1 lingurita sare grunjoasa, 1/2 lingurita piper, 1 lingurita paprika, 1 lingurita cimbru, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita coriandru macinat, 1 lingurita chimion macinat, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita ceapa granulata, 1 lingurita seminte de fenicul. Toate condimentele se amesteca si se freaca bine coasta cu ele atat cat sa fie acoperita peste tot (o sa va ramana condiment, pastrati-l intr-un borcan bine inchis pentru o alta utilizare). Coasta condimentata se infoliaza si se lasa la frigider minimum 4 ore, preferabil peste noapte. Se pune la fript pe gratarul incins la foc iute cu partea carnoasa in jos pentru 5-6 minute, apoi se intoarce si focul se reduce la minimum. Se pregateste glazura: se amesteca 2 lingurite cu varf de mustar de Dijon cu 3 linguri de sirop de artar si 1 lingurita de ceapa granulata (sau ceapa tocata fin). Se pensuleaza acest amestec pe deasupra carnii in mod repetat, la un interval de 6-7 minute (pensulati de 3 ori sau pana cand amestecul este gata). Coasta se frige timp de 25-30 de minute in total, pana cand este rumena si o scobitoare intra usor in carne. Se scoate si se acopera cu folie timp de 10 minute inainte de servire.

Fasole cu rozmarin si usturoi: 250 de ml. fasole boabe (o cana), care se spala si se pune la inmuiat in apa peste noapte. Se pune la fiert in apa rece, se arunca apa, se clateste fasolea si se pune din nou la fiert in alta apa. Se fierbe pana se inmoaie, dar nu foarte frageda. In plus: 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 1 ramura de rozmarin, 200 de ml. de apa in care a fiert fasolea, 100 de grame de sunca sau bacon afumat, 50 de ml. ulei de masline extravirgin, sare si piper. Se rumeneste baconul sau sunca taiata in felii subtiri intr-o tigaie apoi se scoate deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata pana se inmoaie. Se adauga fasolea fiarta si apa in care a fiert doar cat sa o acopere. Cand da in clocot, se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, adaugandu-se usturoiul tocat, rozmarinul, sare dupa gust, piper macinat si uleiul de masline. Se pune pe gratar si se acopera cu capacul (sau la cuptor) la 165-180 de grade, timp de 1 ora jumatate – 2 ore, pana cand fasolea scade bine si este foarte frageda. Se presara cu bucatile de bacon inainte de servire.

Alte retete la gratar:

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 comentarii la Coasta de porc la gratar cu fasole

  1. Leoaica222 spune:

    cu ce se poate inlocui siropul de artar?multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      cu o lingura de miere de albine, de exemplu

      • Leoaica222 spune:

        multumesc mult!o sa incerc si o sa ti spun cum mi a iesit!imi plac foarte mult retetele tale pt ca s detaliate si pe intelesul tuturor!

  2. Bilete avion spune:

    Nu arată bine, ci spectaculos de bine. Cum poposim pe la tine ne refacem ideile cu retete! 

  3. Fab Chef spune:

    Ioooi, cat de bine poate sa arate! Fe-li-ci-tari!

    • lauralaurentiu spune:

       Multumesc :). Fasolea aia, care, ma rog, nu e chiar atat de aratoasa ca friptura, fiind foarte simpla, e nemaipomenit de gustoasa.

  4. Alexhoisan spune:

    Am inghitit in sec de 10 ori. Mai mult de atat nu pot spune :) Felicitarile mele.

  5. Giuli spune:

    Laura, ca de obicei magnifica in bucatarie sau langa gratar! Brava, draga mea, nu te superi ca te intreb, dar sotul tau ce mai face, daca tu faci si gratarele :P? Sper ca o sa iei asta ca o gluma, imi cer scuze in avans daca am deranjat.
    Coasta trebuie sa fie carnoasa bine, ma gandesc si eu, ca dureaza ceva timp frigerea si sa nu se usuce. Fasole in stilul asta se face in Italia. Foarte bun totul!

    • lauralaurentiu spune:

       Giuli, ai dreptate, fasolea este inspirata de o reteta din Toscana.

      Coasta sigur ca trebuie sa fie grosuta si carnoasa, altfel de ce sa o mai punem pe gratar? :P

      Sotul meu ma filmeaza, asta e treaba lui :).

  6. Misu-Achim spune:

    Super prezentare, Laura, ca de fiecare data, bravo! Poate o sa ma incumet si eu la o coasta intreaga, acuma ca am vazut la tine nu mai pare atat de complicat.

  7. Anto_szucs spune:

    Misto de tot atara! Spune-mi te rog daca coasta nu are gustul predominant dulce. Fara sirop nu se poate? Care este rolul siropului in toata chestia asta, daca e doar pentru gust dulce eu m-am dispensa de el.

    • Anda spune:

       Imi cer scuze ca-mi permit sa raspund eu, nu cred ca gustul e predominant dulce, dar o tenta de dulce adaugata la carne e foarte rafinata, de exemplu fripturile cu fructe. Imi place foarte mult reteta si o sa o aplic, dar in mod deosebit ma atrage fasolea, cred ca trebuie sa fie super delicioasa, foarte simpla dar foarte buna.

      • lauralaurentiu spune:

         NU ai de ce sa te scuzi, raspunsul tau a oferit informatii corecte ;). Ai dreptate, fasolica este spectaculos de buna.

    • lauralaurentiu spune:

       In afara de ceea ce Anda ti-a spus deja, legat de gust, o sa precizez ca substanta dulce, prin caramelizare, va crea o crusta la suprafata carnii, care va impiedica sucurile din carne sa se scurga. Gustul de dulce nu este sesizabil in friptura doar cat sa fie foarte placut.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE