Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Dovlecel patison umplut

Dovlecel patison umplut

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Am primit doi asemenea dovlecei de la mama (am intalnit numele lor ortografiat in mai multe feluri, pattison, patisson, pattisson, pana la urma m-am optit asupra variantei fonetice si gata!), care a inceput sa ii cultive in gradina incepand din acest an. Mi i-a recomandat ca fiind mai gustosi, cu pulpa mai ferma si cu un continut mai mic de apa fata de dovleceii cu care ne-am obisnuit. Primul l-am taiat felii si l-am facut pe gratar, foarte bun, de altfel. Cu al doilea mi-am tot facut planuri, am cautat printre sute de retete culinare online, dar prea putine sunt destinate acestei varietati de dovlecel. Pana la urma i-a venit si lui randul:
dovlecel patisson umplut

Ingrediente:

    1 dovlecel patison „incapator”

  • 1 ceapa mica
  • 200 de grame de carne macinata (eu am folosit amestec vita si porc)
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 rosie mica
  • 200 de grame de paste (eu am folosit macaroane, cele lungi si cu gaura la mijloc)
  • 2 linguri de parmezan proaspat ras
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 ou
  • 60 de grame de smantana
  • 50 de grame de cascaval pentru gratinat
  • sare, piper

Preparare:

Acest patison (care nu e Robert :P ) e destul de indaratnic, avand pulpa tarisoara, asa ca inainte sa trec la prepararea lui, l-am oparit cateva minute in apa cu sare. Apoi l-am lasat sa se raceasca si i-am taiat un capac:

 

dovlecel patisson umplut 1

Am golit dovlecelul de seminte iar pulpa am extras-o cu o lingura:

dovlecel patisson umplut 2

Am taiat marunt ceapa si pulpa dovlecelului, am incins uleiul intr-o craticioara si am adaugat ceapa si bucatile de pulpa la calit:

dovlecel patisson umplut 3

Dupa 4-5 minute, am adaugat carnea tocata, amestecand continuu pentru ca sa se prajeasca pe toate partile:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
dovlecel patisson umplut 4

Imediat ce carnea s-a deschis la culoare, se adauga rosia taiata in cuburi:

dovlecel patisson umplut 5

Dupa 3-4 minute, se trage cratita de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper.

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj, al dente.
Se pun intr-un vas pastele scurse, compozitia de carne, parmezanul razuit, busuiocul maruntit si oul batut cu smantana.
dovlecel patisson umplut 6

Se amesteca totul bine, eventual se mai condimenteaza cu sare si piper, daca e cazul, si se umple bine dovlecelul cu aceasta compozitie:

dovlecel patisson umplut 7
Ultima rețetă publicată

Se aseaza deasurpa umpluturii cascavalul feliat si se da dovlecelul patison la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute. Se serveste cald, noi l-am stropit cu putina smantana, dar cred ca se potriveste foarte bine si cu un sos de rosii. Am convingerea ca reteta se poate folosi cu succes si pentru dovleceii obisnuiti, care nu mai trebuie opariti in prealabil. A fost un pranz delicios:

dovlecel patisson umplut 8

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Dovlecel patison umplut

  1. lauralaurentiu spune:

    E adevarat, dovleceii patisson au un gust delicios si pot fi pregatiti in orice forma.

  2. Anonymous spune:

    am facut si eu pentru prima oara anul acesta patison umplut a iesit delicios ne-a placut mai mult decat ceilalti dovlecei,am mai facut si paneu ri din patison nu se compara cu nimic au cel mai bun gust

  3. lauralaurentiu spune:

    Nu sunt interesata.

  4. Concurs Invisible spune:

    Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

  5. lauralaurentiu spune:

    VertAnge, parca si mie mi-a parut rau sa bag cutitu-n el, era frumusel foc! :))

  6. lauralaurentiu spune:

    Mariette, da, a fost frumusel si bunut :). Multumesc pentru vizita!

  7. VertAnge spune:

    Mie imi pare rau de legumele simpatice. Le tin pe post de decor prin bucatarie pana se strica…nu apuc niciodata sa le gatesc :)

  8. mariette spune:

    Delicios…imi place tare mult cum a iesit!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE