Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Escalop de porc cu ciuperci

Escalop de porc cu ciuperci

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Va propun azi o reteta de mancare rapida si cu adevarat savuroasa, un escalop de porc cu ciuperci:

escalop de porc cu ciuperci 8

Ingrediente Escalop de porc cu ciuperci:

(pt. 4-6 persoane)

  • 600-800 de grame de cotlet de porc, dezosat si degresat feliat in 8 felii ~ 80-100 gr./buc.
  • 300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)
  • 3-4 linguri de ulei vegetal
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina alba
  • sare, piper
  • 250-300 ml de supa de pui sau apa fierbinte
  • optional: 1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei

Preparare Escalop de porc cu ciuperci:

Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza:
escalop de porc cu ciuperci 1

Se spala ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul  intr-o tigaie (cratita) incapatoare cat e inca rece, se adauga si usturoiul si se pune pe foc. Se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

escalop de porc cu ciuperci 2

Se infaineaza bine feliile de carne si se prajesc la foc mediu in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

escalop de porc cu ciuperci 3

Odata toate feliile de carne rumenite, se scurge si se arunca grasimea ramasa in cratita, fara sa se spele, insa, pentru ca tot gustul bun e in acele particule care au ramas lipite de aceasta. Se pun feliile de carne inapoi in cratita si se adauga ciupercile curatate, taiate in sferturi sau jumatati (dupa marime):

escalop de porc cu ciuperci 4

Se toarna supa sau apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea:

escalop de porc cu ciuperci 5

Se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de ce alegeti sa adaugati, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.

escalop de porc cu ciuperci 6

Se potriveste foarte bine cu cartofi piure(aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste:

Ultima rețetă publicată

escalop de porc cu ciuperci 7

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 comentarii la Escalop de porc cu ciuperci

  1. Adina spune:

    foarte buna reteta! Multumim!

  2. Ralupop567 spune:

    foarte detaliat si frumos prezentat,multumesc mult!

  3. lauralaurentiu spune:

    Sa-ti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut!

  4. Anonymous spune:

    E/BUUNA MULTUMESC.

  5. Lumea-florilor.ro spune:

    As vreau sa facem un schimb de bannere. Ce zici? Esti deacord?
    Asta e blogul meu http://www.lumea-florilor.ro/
    Si sa fiu la subiect..e foarte reusit blogul, idee, mancarurile, pozele..totul! BRAVO!

  6. lululu spune:

    i love pounding my meat!
    while i tenderize my meat, i dont need to spend other time to express my emotion! :P

  7. Pam spune:

    Congrats on the foodie blogroll!

    Nice looking dishes!

    Bon Appetite!

  8. Laura spune:

    Laura draga, cu adevarat o mincare rapida. Chiar am niste porc decongelat pentru azi, dar cred ca pierd ciupercile (baietii mei nu se impaca cu ele). Si o mamaliguta linga……! Thanks!

  9. Laura`s Leckereien / Bunatatile Laurei spune:

    Hallo Laura L. si nine te-am regasit!De cind nu am mai intrat la tine pe Blog, numai bunatati ai gatit si postat.FELICITAR!
    Eu te vizitat cu ocazia de a-ti oferii 2 premii, pe care sper sa le primesti cu placere si sa te bucure.
    Intra de rog pe acest link:

    http://laurasichandich.blogspot.com/2009/09/premii-de-la-cami-camila.html

    Toate cele bune si mult spor in tot cea ce intreprinzi!
    Cu prietenie
    Laura S.

  10. laura laurentiu spune:

    Livia, e o foarte rapida mancarica si foarte gustoasa :).

  11. Livia spune:

    Vai Laura ce bine arata! E una din mancaurile mele preferate, cu siguranta o sa incerc si varianta ta!

  12. laura laurentiu spune:

    Oana, e o mancare foarte gustoasa, in primul rand. Incearca cu carne de vitel, e delicioasa!

  13. Oana spune:

    Foarte bine arata mancarea asta a ta, cred ca o sa o fac si eu mai tarziu dar cu pui ca nu ma prea impac cu carnea de porc. Pup

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE