Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Felii de vita cu sos de vermut alb

Felii de vita cu sos de vermut alb

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Aceste felii de vita cu sos de vermut alb s-au dovedit a fi o mancarica foarte pe gustul nostru, o reteta cu carne de vita care se face usor si foarte rapid, de aceea dorec sa v-o propun si voua. Carnea de vita are reputatia de a fi mai greu de gatit, dar va promit ca nu veti sa gres cu aceasta reteta iar sosul de vermut este aromat si are exact atata aciditate cat sa puna si mai bine vita in valoare.

Felii de vita cu sos de vermut alb

Ingrediente Felii de vita cu sos de vermut alb:

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 1

  • 800 – 1000 grame de carne de vita (eu am folosit vrabioara, e potrivit si antricotul sau rasolul alb)
  • 100 ml vermut alb
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa de marime medie
  • 2 catei de usturoi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 de grame de smantana
  • 1 lingura rasa de amidon alimentar
  • sare, piper

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb:

Se incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne:

PUBLICITATE

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 2

In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si piper, pe rand, pe ambele fete:

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 3

Odata ce carnea se rumeneste usor, se scoate si se pastreaza la cald:

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 4

In grasimea ramasa in tigaie (alegeti un vas destul de incapator) se caleste rapid ceapa taiata marunt, amestecand continuu:

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 5

Se adauga feliile de carne si se stinge cu vermutul:

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 6

Se adauga zeama de lamaie si se fierbe acoperit, pe foc mic, adaugand cate putina apa fierbinte cand sosul scade prea mult. Perioada de fierbere depinde de fragezimea carnii, la mine a fost gata in aproximativ 45 de minute. Cand carnea este bine facuta, se amesteca omogen amidonul cu smantana si se adauga in sos, deodata cu cei doi catei de usturoi zdrobiti, omogenizand. Se lasa sa dea cateva clocote (daca e prea consistent sosul mai adaugati putina apa fierbinte), se potriveste gustul sosului cu sare si piper.

Se aseaza pe farfurii felii de carne, se acopera cu sos si se presara cu patrunjel verde tocat. Se serveste mancarea cu o garnitura la alegere – noi am mancat cu orez facut foarte simplu, dar merge bine si cu tagliatelle, piure de cartofi etc.

Preparare Felii de vita cu sos de vermut alb 7 Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Felii de vita cu sos de vermut alb

  1. Mihai spune:

    Te rog sa imi spui daca ai folosit smantana fermentata sau smantana pentru gatit (dulce). Multumesc

  2. Andra spune:

    Bună,

    Rețetele pe care le-am găsit aici, sunt fantastice! Felicitări!

    Am, însă, o întrebare. La această rețetă, îmi poți recomanda un alt sos? Anume, în loc de Vermut, alt fel de sos, care să se plieze bine pe rețetă … ?

  3. Magda spune:

    Laura,ce se intampla ?In loc de vita cu sos vermout imi apare reteta asta de prajitura?Ce sa fac?Unde s-o caut ca am nevoie maine?Multumesc.

    • lauralaurentiu spune:

      Magda, am facut ochii cat cepele… clar e o eroare, ma straduiesc sa ii dau de capat.

      • Magda spune:

        Multumesc Laura.Eram sigura ca o sa rezolvi problema.Esti o draguta.Acum ma uit pe reteta.Si noua ne place vita si vreau sa gasesc alte moduri de a o prepara decat sub forma de ciorba sau friptura simpla.Am multe de invatat de la tine,atat de multe.Esti o gospodina desavarsita cu siguranta.

    • lauralaurentiu spune:

      Magda, multumesc de atentionare, am rezolvat. Daca vrei sa faci reteta, iti sta la dispozitie. Te astept cu impresii.

  4. Azi am pregatit si eu reteta aceasta si mi-am impresionat colega de apartament care, desi nu mai putea sa manance, atat de incantata a fost ca nu a putut lasa mancarea in farfurie :) Eu am pregatit doar cartofi natur ca si garnitura si am inlocuit smantana cu lapte si amidonul cu faina, dar rezultatul a fost nu bun, ci foarte bun! Saptamana viitoare o voi pregati in Sardinia pentru prietenul meu, sa vedem daca intradevar dragostea trece prin stomac :))
    Te pup Laura! M-ai ajutat enorm si ma ajuti in continuare!
    Andra

  5. lauralaurentiu spune:

    Doru, imi cer scuze ca iti raspund atat de tarziu. Ma bucur mult ca ai avut atata succes cu aceasta mancare a mea cu carne de vita, e o reteta foarte buna si rafinata, chiar daca se face atat de rapid. Sa va fie de bine!

  6. Doru spune:

    Laura, am facut, in sfarsit, carnea de vita cu sos de vermut. Impresii: nevasta-mea mi-a promis ca ea nu va mai gati niciodata ca nu se poate pune cu mine, asa ca nu stiu daca am facut bine sau rau hranind-o cu asa o mancare delicioasa. Lasand gluma deoparte, mancarea asta are o mare finete, asa ceva nu se mananca decat prin restaurantele cu multe stele si pretentii. Nici mie nu mi-a venit a crede ca e facuta de mine! Am servit-o cu cartofi prajiti si legume sote. Multumesc pentru masa!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE