Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Friptura de pasare (si nu numai) la punga!

Friptura de pasare (si nu numai) la punga!

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
De multe ori, din criza de timp (de comoditate nu zic nimic, suntem toate harnice, nu gluma! :P), optam pentru retete simple, care nu necesita atentia noastra in mod deosebit. Dintr-o eroare, cumparand in loc de film alimentar, o rola cu punga speciala pentru friptura, am ajuns sa descopar aceasta reteta de friptura de pasare la punga, o reteta savuroasa care permite carnii (care, evident, nu e musai sa fie neaparat carne de pasare) si legumelor sa fie gatite in acelasi timp, ramanand suculente si delicioase:
friptura de pasare la punga
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: redus

Iata cum arata punga cu pricina, pentru cele care nu o cunosc, asa cum am fost eu insami, inainte sa o fi adus acasa pe post de folie:
punga fripturii
Evident, confuzia nici nu prea e de-a mirarii, e un pachet identic cu cel al foliei alimentare, care contine un tub lung de 3 metri de punga speciala pentru friptura si niste clipsuri de prindere.

Ingrediente Friptura de pasare la punga:

  • orice carne preferati: de pui, de porc, de vita, eu am folosit aripi de curcan
  • legume: 1 ceapa, 1,5 kg. de cartofi, 1 morcov, 1 telina mica sau altele, in combinatia preferata
  • 2 mere feliate cu tot cu coaja
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • sare, piper  (sau combinatia de condimente pe care o preferati)
  • 200 de ml. de vin rosu, sec

Preparare Friptura de pasare la punga:

Procedeul in sine nu dureaza nici 10 minute, dupa care se arunca punga in cuptor si cand se scoate de acolo… sa te lingi pe degete! Atat de mult ne-a placut, incat am repetat schema asta de doua ori in aceeasi saptamana.
Asadar, carnea se condimenteaza dupa gust:
friptura de pasare la punga 2
Se curata si spala legumele, taindu-le in felii (bucati). Eu am scobit cartofii si i-am umplut cu un amestec de branza telemea, ceapa verde, 1 felie de telina si ceva din scobitura de cartofi, toate astea date la robot impreuna. In alti cartofi am inlocuit telina cu morcov.
Se sareaza si pipereaza legumele:
friptura de pasare la punga 3
Toate astea se introduc in punga (am taiat o bucata de aproximativ 70 de cm.) asezata intr-o tava pentru cuptor, impreuna cu usturoiul tocat distribuit pe deasupra si rozmarinul presarat pe ici-pe colo. Se toarna si vinul:friptura de pasare la punga 4
reteta video de pui la cuptor in punga de hartie
Se leaga punga strans, la ambele capete, cu clipsurile din dotare:
friptura de pasare la punga 5
Se perforeaza punga in partea superioara in cateva locuri (se impunge sa iasa aerul) apoi se introduce in cuptorul preincins la 200 de grade, cu grija sa nu vina in contact cu peretii cuptorului:friptura de pasare la punga 6
Timpul de coacere se adapteaza fiecarui fel de carne in parte, eu, pentru carnea de curcan, am tinut toate cele in cuptor timp de o ora si jumatate. Puiul se va gati mai repede, in mod cert. Dupa trecerea acestui timp, am deschis pachetul:friptura de pasare la punga 7
Wow, ce miros! Am tavalit bucatile in sosul delicios format in punga, la care au contribuit toate ingredientele, cu o mentiune speciala pentru mere, care s-au caramelizat usor, dand dulceata si consistenta sosului, apoi am aranjat totul pe un platou:
friptura de pasare la punga 8
O portioara:
friptura de pasare la punga 1
Si inca una, din editia a doua, de aceasta data cu pui si porc, alaturi de cartofi si dovlecei umpluti:
friptura la punga editia a doua

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 comentarii la Friptura de pasare (si nu numai) la punga!

  1. Ana spune:

    Buna Laura, din start vreau sa zic mersi mult de reteta- foarte simplu de pregatit si gustos. Eu am o mica intrebare – mi-e nu-mi iese efectul caramelizat cum se vede in pozele tale :( ce as putea sa gresesc? Eu fac cu carne de pui si las in cuptor undeva 1ora si 10 min- toate produsele sunt pregatite in final, gustul ne place dar efectul caramelizat nu e. Mersi mult anticipat.

    • Lina spune:

      Pot sa iti raspund eu? ;) Sper ca nu se supara Laura. Ultimele 10 minute in cuptor taie punga de deasupra si lasa cuptorul sa isi faca lucrul – se va rumeni frumos tot continutul pungii.

  2. Tina spune:

    Buna! In primul rand vreau sa te felicit pt. retete si sa-ti multumesc pt. ca ni le pui si noua la dispozitie. Am si eu o intrebare. Spune-mi te rog frumos de unde ai cumparat tu acea punga pt. cuptor pt. ca eu am cautat in vreo 4 supermaketuri si nu am gasit. 

    • lauralaurentiu spune:

      Am cumparat-o de la real, se gasea acolo unde sunt hartia de copt, folia alimentara etc. Cutia seamana mult cu a hartiei de copt, dar in interiorul ei este un sul cu un cilindru din folie. Mult spor!

      2012/3/15 Disqus

  3. danuta spune:

    ffff bine arata o sa fc s eu

  4. laura spune:

    Arta tare bine!!!!

  5. Geanina spune:

    Buna Laura

    Tot navigand pe net am vazut o adresa de blog "cuina banateana", banateanca fiind(dar mutata de 5 ani in Bucuresti)evident ca am intrat sa vad despre ce e vorba(mai ales ca imi vine un dor frecvent de TM)si crede-ma ca de atunci intru zilnic sa vad ce ai mai postat.
    Referitor la blog vreau sa te felicit pt retetele minunate pe care le impartasesti cu noi si poate ca nu ma crezi dar acum in week-end cand am fost la TM(caci acolo e acasa pt noi!!!)m-am gandit la tine si la retetele tale….(desi eu sunt la cura de slabire hahaha)

    te pup
    Geanina

  6. lauralaurentiu spune:

    Anca, sa stii ca intr-adevar sunt gustoase :) . Multumesc pentru vizita!

  7. lauralaurentiu spune:

    Maria, multumesc si eu! Sper sa gasesti punga, e tare faina :) .

  8. lauralaurentiu spune:

    Felis – multumesc pentur vizita! Incearca smecheria asta, o poti adapta gusturilor proprii si iese o nebunie de gusturi!

  9. ANCA spune:

    arata tare gustoase!!

  10. Anonymous spune:

    Si pe mine ma-ti omorat!!!!!!!!!!!
    Oaaaaaaaaaaa
    Sunte-ti super tare Doamna Laura

    As vrea sa fac si eu dar nu stiu daca o sa gasesc asa ceva aci ma refer la punga Oricum o sa incerc sa improvizez cu ceva
    Va pup si va doresc mult succes in continuare
    Maria
    Multumesc din toata inima pentru toate retetele

  11. felis spune:

    Laura… wow… cat de bine arata… si ce idee cu cartofii scobiti si umplutura data la blender… Nici eu nu stiam de aceasta folie. Sigur am s-o caut. Multumim de reteta si dei… Sigur am sa incerc.

  12. lauralaurentiu spune:

    Laura, se gasesc, sunt pe rafturile cu hartie de copt, folie de aluminu, film alimentar etc. Repet, eu am achizitonat-o pe a mea dintr-o eroare, dar nu regret deloc!

  13. Laura spune:

    Si se gasesc asemenea pungi in comert? Trebuie sa casc ochii mai atenta. Imi inchipui ce nebunie de papica iasa. Miam miam.:)))))))))))))

  14. lauralaurentiu spune:

    Ovidiu – Doamne apara si ma pazeste! Cum sa fac una ca asta? :P Uite, tocmai am rontzait ultimele oscioare, mi-am lins temeinic deshtele lipicioase si n-am nici un simptom ingrijorator! :))

  15. Ovidiu spune:

    Ne O M O R I !!! :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE