Cautare in site
x inchide

Friptura de porc cu glazura aromata

Reteta de
Adaugata la
Daca tot am carne de porc proaspata in congelator, dupa cum deja v-am dezvaluit, nu ma pot abtine sa nu inchid ochii la continutul de colesterol si pregatesc reteta dupa reteta de friptura frageda si delicioasa. Ieri a fost o zi de mare inspiratie culinara, am preparat o friptura din ceafa de porc pe care sotul meu a mancat-o cu gemete de placere :)) si mi-a placut si mie in mod deosebit, pentru ca fost deosebit de frageda si aromata.

 

friptura de porc cu glazura delicioasa

 Ingrediente Friptura De Porc Cu Glazura Aromata:

  • 4 felii zdravene de ceafa (daca vreunul are apetitul mai mare, puteti socoti 1-2 felii in plus)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de gem de piersici
  • 3 linguri de coniac
  • 1 catel de usturoi mai marisor
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 lingura de sos worcestershire
  • sare, piper, paprika dulce

Preparare Friptura De Porc Cu Glazura Aromata:

Feliile de ceafa, groase de 2-3 centimetri, se condimenteaza cu sare, piper si paprika dulce.

friptura de porc cu glazura delicioasa 1



Se frig feliile de ceafa condimentate pe gratarul bine incins, 2-3 minute pe fiecare parte, doar atat cat sa se coaguleze sangele la suprafata si sa se formeze urmele de arsura.

 

friptura de porc cu glazura delicioasa 2



Se scoate carnea de pe gratar si se pastreaza calda, acoperita.

Feliile de carne se aseaza intr-o tava termorezistenta. Daca aveti posibilitatea sa le dati la cuptor in tigaia de fonta cu gratar, e cea mai buna alegere. Eu am scurs grasimea de la fript din tigaie si am asezat feliile de carne inapoi. Se presara pe carne catelul de usturoi tocat fin, se ung feliile de carne cu 1 lingurita de mustar si se stropesc cu sosul worcestershire. Se taie ceapa pestisori, cateva felii se aseaza deasupra carnii, restul se taie cat de marunt se poate.
friptura de porc cu glazura delicioasa 3
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins la 190 de grade.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o craticioara, se rumeneste ceapa taiata marunt pana devine aurie, apoi se adauga gemul de piersici si coniacul.


friptura de porc cu glazura delicioasa 4

 

Se adauga lingurita de mustar ramasa si se da in clocot, se condimenteaza cu foarte putina sare si piper, apoi se paseaza sosul.

 

friptura de porc cu glazura delicioasa 5

Dupa 25-30 de minute carnea e patrunsa bine.

friptura de porc cu glazura delicioasa 6

Fiecare felie de carne se unge cu cate o lingura de sos.

friptura de porc cu glazura delicioasa 7
Se reintroduce tava in cuptor pana cand se caramelizeaza sosul, apoi e gata de servit cu garnitura preferata. Eu am alaturat acestei fripturi garnitura de cartofi cu boabe de mustar si usturoi.

 

friptura de porc cu glazura delicioasa 8

 

O lingura din sos alaturi de carne, in farfurie, da o nota decadenta acestei fripturi, si asa delicioase.

 

friptura de porc cu glazura delicioasa 9
loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Friptura de porc cu glazura aromata

  1. Elena Lupu spune:

    Minunata friptura asta, am pregatito ieri pentru masa de Craciun si am ramas placut surprinsi sa descoperim o reteta pe cit de simplu de executat pe atit de deosebita. Friptura de porc a fost un adevarat succes si a intrat in meniul familiei pentru mesele festive de sarbatori. Multumim mult pentru tot ce faci !

  2. Andreea spune:

    …buna ..de curand am descoperit acest site si mi_am dorit sa ma si abonez imediat…ma intereseaza domeniul culinar…am decat o intrebare sa itzi adresez…am tot vazut in retele tale ca vorbesti despre un sos worchester…de unde il putem cumpara…si ce aroma speciala ii da de il folosesti asa des??sunt stabilita in wien AUSTRIA  si as dori sa prepar retele tale culinare..multumesc anticipat ANDREEA!!!!

  3. lauralaurentiu spune:

    ann – sa iti fie de bine, e o friptura intr-adevar delicioasa, asa e :).

    Ana B sa va fie de bine, ma bucur ca v-a placut. Cred ca a fost minunata friptura asta frageda cu spanac sotat in unt. :)

  4. Anonymous spune:

    am facut-o si eu astazi, e deosebita! multumesc! ann

  5. Ana B spune:

    Minuuunat! Felicitari tie draga Laura pentru un asa blog dar si mie pt ca mi-a iesit aceasta reteta. Astazi am facut doua portii zdravene si nemaipoment de gustoase. Viitorul meu sot ne-a felicitat pe amandoua, iar mie mi-a crescut (in ochii lui) semnificativ calitatea de buna bucatareasa :) Noi am servit alaturi de o garnitura din spanac sotat in putin unt.

  6. Anonymous spune:

    Doamna Laura si eu va imbratisez cu tot dragu si Dumnezeu sa va dea sanatate si numai bine atat dumneavaostra cat si familiei dumneavostra si inca o data mult succes!
    Maria

  7. lauralaurentiu spune:

    Maria draga, iti multumesc pentru cuvintele tale calde si te astept si in continuare pe blogul meu. Te imbratisez cu drag!

  8. lauralaurentiu spune:

    Gina, mare figura esti tu! Lasa, o prepari acasa, cand vei lua vacanta! :)

  9. lauralaurentiu spune:

    Fuat Gencal, thank you!

  10. Anonymous spune:

    Tot Banatui fruncea. Nu am cuvinte doamna Laura
    Sunteti buna si de cantat si de bucatarit. Dumnezeu sa va dea sanatate.Eu cel putin aci in departare imi imbucur inima cu retetele dumneavoastra si desi nu le fac pe toate pentru ca nu am atata talent ca si dumnevoastra dar imi spal privirea mi se umple sufletul de bucurie si-mi mai trece dorul de casa.
    Va doresc mult succes si numai bine
    Maria
    Multumesc

  11. Gina spune:

    O nebunie de friptura! Moooama, ce pofta mi-ai facut, cred ca iar ma apuc de gatit… ba nu, ca aici nu am cuptor, ufff!

  12. Fuat Gencal spune:

    Hayırlı günler, çok güzel, leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

CLOSE
CLOSE