Galantina de pui

Autor:

Pentru că vine 8 Martie, pentru că vă plac rețetele cu pui așa cum îmi plac și mie, pentru că galantina – puiul ăsta dezosat și umplut – e una dintre cele mai bune rețete din câte știu, astăzi vă propun o nouă rețetă video, Galatina de Pui. Dacă v-ați gândit cumva să organizați un bufet rece cu ocazia Zilei Femeilor, puiul acesta va fi vedetă printre celelalte aperitive. La fel de bun este însă și dacă îl veți servi călduț (nu fierbinte) acompaniat de garnitura preferată. Darul meu de Ziua Femeilor nu este oferit de către mine singură, ci ”am complotat” din nou, cu aceleași rezultate delicioase, împreună cu prietenul meu Deliciosul de Vaslui de la compania Safir.Galantina - pui dezosat umplutDeși v-am obișnuit doar cu poza finală, nu m-am putut abține să nu vă tentez cu această secțiune care, deși e pozată la lumina becului, rămâne mult, mult prea relevantă :P.

loading...

Preparare Galantina de pui 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10-12
Grad de dificultate: ridicat


Pentru lista ingredientelor și indicațiile de pregatire o să vă invit să urmăriți filmulețul de mai jos, care, sper eu, o să vă spulbere în final orice teamă și neclaritate aspra procedeului dezosării unui pui.

Datorită faptului că procedeul este unul destul de laborios, filmulețul are o durată destul de mare (15 minute și ceva) – sper să aveți răbdare să-l urmăriți până la final :) – iar ceea ce nu a mai încăput la montaj vă spun acum: poftă bună!

Print Friendly
loading...

Comentarii

  1. Cllodettee a zis

    Sunteti grozava, felicitari!!!!!!
    La fiecare reteta ne prezentati o adevarata arta!
    De Paste voi incerca cateva retete de pe blogul dumneavoastra.
    Felicitari inca o data!

    Multa sanatate si la cat mai multe retete gustoase!

  2. nina a zis

     Excelenta reteta !Aspectul e apetisant si sunt convisa ca si gustul este pe masura. Ma bucur ca am gasit aceasta  reteta acum cand astept doua persoane dragi, in vizita, pe care nu le-am vazut de o jumatate de an, asa ca le voi pregati „galantina de pui” datorita tie draga Laura, FELICITARI !!! Dar am o nelamurire cu sosul, n-am inteles cum se numeste, in acelasi timp nu stiu daca il gasesc in Spania unde eu locuiesc .Asteptam sa ne mai incanti cu asa bunatati.

    • lauralaurentiu a zis

      Se numeste worcester sauce sau worcestershire sauce si ar trebui sa fie la raionul cu sosuri (unde e si sos soia, otet balsamic, hot sauce etc.) in supermarket. Poti sa si renunti la el.

      2012/3/20 Disqus

  3. Rodica_mureszan a zis

    Draga Laura, este deosebita aceasta reteta, am scos puiul din cuptor acum 2-3 ore, iar mai inainte l-am taiat…este grozav, aspectuos, gustos si….nu pot decit sa iti multumesc pentru aceasta minunatie.Desi am dezosat un pui in acest mod pt. prima data, mi-a reusit f. bine,prin urmare puiul a fost foarte apreciat din toate punctele de vedere….Sa fii sanatoasa si sa ne mai incinti cu minunatele tale retete.

    • lauralaurentiu a zis

       Multumesc, Laura draga, sa ai o primavara plina de soare si de bucurii si la multi ani de 8 Martie! Ma bucur ca iti place reteta.

  4. Mariana Mary89 a zis

    imi place ioarte mult reteta. O sa incerc sa o realizez cat mai curand pt sotul meu. Sper sa-mi iasa. Felicitari pt blog, Am mai incercat si alte retete si mi-au placut toate. Multumim pt generozitatea cu care ne dezvalui din tainele atat de minunate ale gatitului.

    • lauralaurentiu a zis

       Mariana, iti multumesc pentru apreciere. Ma bucur ca ai mai gatit retete de pe blog si ti-au placut. Nu ma indoiesc ca o vei reusi si pe aceasta, pana la urma nu e mare lucru, ai nevoie doar de un cutit bun si chiar daca de la prima incercare nu vei dezosa atat de rapid ca si mine, cu putina rabdare tot vei reusi. Succes!

  5. Ninane56 a zis

       Super reteta ta, mai ales umplutura in multe culori. Eu am o alta modalitate de dezosat si mi se pare mai usoara, dar ce impaortanta are daca iti este asa de frumos. Voi lua umplutura ta care e mai speciala si mai placuta la ochi. Ai miini de aur. Daca vrei ata de legat si nu se gaseste iti trimit eu un ghemulet.
       Pentru Maria, sosul este WORCESTERSHIRE SAUCE, marca HEINZ, este sos englezesc si se poate gasii in raionul de produse exotice.  Intreaba pe un responsabil unde il gasesti. Este un sos foarte folosit in strainate pentru steck tartar, american natur, cocktail-uri, Bloody Mary etc. Bafta! Pup mult, Nina  

    • lauralaurentiu a zis

       Nina, ma bucur ca ti-a placut. Umplutura e faina, ma felicit mai ales pentru ideea cu rosiile deshidratate. Daca vrei sa iasa si mai colorat, poti pune si un strat de spanac tocat, asezonat cu un pic de unt topit si usturoi, apoi amestecat cu 2-3 linguri de ou batut si 2 linguri de pesmet. Sectiunea arata inca si mai bine. Mult succes!

  6. a zis

    Arata mai mult decat delicios, iar gustul imi dau seama ca e peste calitatea fotografiei! Ce bun ar fi fost un astfel de pui, mai ales acum pe sfarsit de program cand toata lumea de abia asteapta sa ajunga acasa. 
    Putem spune ca articolul este nerecomandat celor care sunt in post! 

    • lauralaurentiu a zis

       :)) Asa e, nu e pentru cei care respecta posatul cu sfintenie, ci pentru astia… mai pacatosi :P. Las’ ca reteta poate fi facuta si mai tarziu de catre cei care postesc. :)

  7. Rodica_gheorghita a zis

    faptul ca iti place sa gatesti este o mare binefacere pt cei care isi doresc sa fie „mari „bucatari macar la o masa….imaginatia este marele atu al maestrilor

  8. Iercusan Maria a zis

    Ciao Laura….imi pace foarte mult reteta ta…o sa  incerc si eu .-..dar am  o problema nu stiu ce e sosul  Warchester ( sper ca l-am scris bine) eu traiesc in Italia si nu am vazut sos cu numele asta …poate ma lamuresti  tu….toate cele bune !  multumsc !:)

    • lauralaurentiu a zis

      Maria, ma bucur ca iti place reteta mea. Cred ca de fapt s-ar pronunta „uărstăr” sau cam asa ceva, nici eu nu i-am zis chiar pe limba lui :P. Este un sos care se gaseste la magazine pe langa otetul balsamic, sosul de soia etc.

  9. a zis

    Draga Laura, am ramas fara cuvinte. Puiul arata minunat si cred ca si gustul e pe masura.
    M-as incumeta parca si eu sa dezosez un pui, ca in rest nu mi se pare grea reteta. Pentru cusut puiul se foloseste o ata speciala pt. gatit? Parca am vazut ceva de genul asta la un magazin online, nu mai retin unde, ma intreb insa daca se poate folosi si ata obisnuita. Multumesc.

    • lauralaurentiu a zis

       Ma bucur mult ca iti place, Maria.

      In mod normal se foloseste o ata speciala pt. gatit, dar eu nu mai am demult asa ceva si o inlocuiesc cu succes cu o ata mai tare (gen macrame) pe care o clatesc bine si o tin in apa inainte de a o utiliza. Ceea ce iti va face cu adevarat munca mai usoara ar fi un ac chirurigical, din ala curbat, se poate coase frumos, fara sa se rupa pielea.

    • lauralaurentiu a zis

       Bun de tot, Mia draga, si aspectuos :). E o reteta cu care nu ai cum sa dai gres, in plus se poate adapta gusturilor fiecaruia (si continutulului frigiderului): se poate umple cu carne de porc sau de vita, la mijloc se pot pot 2-3 oua fierte tari sau bucati de limba de vita fiarta sau… ce ii place fiecaruia sa gaseasca intr-o umplutura bogata de carne.

      • Mia a zis

        AM FACUT AZI PUIUL.IERI L-AM TAIAT SI GATIT CA O MIREASA SI AZI L-AM  BAGAT LA CUPTOR .A IESIT DEMENTIAL.E PRIMA OARA CAND INCERC ASA CEVA.SA AI TOATA FERICIREA, IUBIREA SI SANATATEA DIN LUME,LA MULTI ANI SI MULTUMIM PENTRU EFORTUL PE CARE IL FACI DE A NE ARATA SI NOUA MINUNATIILE CE LE PREGATESTI PENTRU FAMILIA TA.

      • lauralaurentiu a zis

        Pana la urma chiar l-ai destinat zilei de 8 Martie! Ma bucur din suflet ca ti-a reusit, sa ai o zi frumoasa si sa va fie de bine!

      • Oana a zis

        Iti multumesc Laura, nu numai pentru aceasta reteta deosebita ci, pentru tot ceea ce cu atata generozitate imparti cu noi.
        Sa fii sanatoasa, iubita si fericita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *