Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Lasagna cu vinete

Lasagna cu vinete

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Untitled design (7)

Lasagna cu vinete, o alternativa vegetariana la preparatul clasic italian

Trebuie sa recunosc, pentru o perioada lunga de timp, pentru mine nu a existat alt mod de a consuma vinetele decat in salata de vineteVara asta, insa, mi-am propus sa descopar cat mai multe retete delicioase cu vinete, asa ca ele au fost personajele principale in bucataria mea.

Am facut felii de vinete coapte, vinete trase la tigaie cu cartofi si ardei gras, vinete cu sos dulce acrisor, jumatati de vinete coapte cu salsa rosie. Dintre toate retetele incercate, cel mai mult ne-a placut lasagna cu vinete, straturi de vinete, sos de rosii cu ciuperci si……. muuuulta branza.

Acum, cand am inceput usor tranzitia de la vara la toamna, cand se pregateste zacusca de vinete si fel de fel de bunati la borcan, bune de pus pe raft in camara pentru iarna, mi-am zis ca ar fi bine sa profit de vinetele de la mama din gradina si sa pregatesc din nou lasagna cu vinete. Si cu ocazia asta m-am gandit ca ar fi bine sa astern reteta pe o coala virtuala, sa ajunga cu drag si la voi.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Lasagna cu vinete

  • 4 vinete (aprox 1800g)
  • 800g ciuperci brune
  • 3 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 450g rosii proaspete
  • 800g rosii din conserva
  • 200g parmezan
  • 400g mozzarela
  • 2 lingurite zahar brun
  • o lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • o lingura busuioc uscat
  • 2 linguri oregano uscat

Preparare Lasagna cu vinete

1. Am spalat si taiat pe lungime vinetele in felii de aproximativ 1 cm latime. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu de data asta, pentru ca am uitat sa cumpar hartie de copt. Am stropit feliile de vanata cu putin ulei, le-am condimentat cu sare, piper si oregano uscat.

Am pus tava in cuptorul incins la 200C pentru 10 minute, pana cand feliile de vinete sau inmuiat si rumenit putin.

Untitled design (3)

2. Am tocat ceapa marunt, usturoiul l-am dat prin presa, iar ardeiul iute l-am taiat feliute subtiri. Le-am asezat pe toate intr-o tigaie in care am incins 3 linguri de ulei de masline si le-am lasat sa se perpeleasca.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Ciupercile le-am maruntit in robotul de bucatarie si le-am pus in tigaie atunci cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Untitled design (4)

3. Am lasat ciupercile la calit pana s-a evaporat toata apa lasata de ele in tigaie si apoi am adaugat rosiile proaspete, decojite, pasate in blender si rosiile din conserva.

Am pus sarea, piperul, 2 lingurite de zahar brun, busuiocul si o lingura de oregano uscat, am amestecat bine si am lasat sosul sa fiarba domol vreo 20 de minute pana a scazut si s-a ingrosat. Am potrivit gustul cu sare si piper si am oprit focul. 

Untitled design (5)

4. Cand sosul a fost gata m-am apucat de montat lasagna in tava. Am uns tava cu putin ulei de masline si apoi am asezat un rand de felii de vinete, sosul, bucati de mozzarella, parmezan ras si am continuat cu straturile de vinete sos si branza pana am umplut tava.

Untitled design (6)

4. Am pus tava in cuptorul incins la 180C pentru 35-40 de minute, pana cand s-a rumenit asa cum apare in prima poza din articol.

Untitled design (8)

Acum lucrurile stau in felul urmator: daca va numarati printre pofticiosii care nu rezista mirosului ce iese din cuptor si vreti o felie fierbinte de lasagna deindata ce e gata, ea o sa arate cam asa cum vedeti in poza de mai sus (caci da, am si eu pofticiosii mei acasa). Daca rezistati insa tentatiei si veti manca lasagna dupa ce s-a mai racit (calduta), veti avea in farfurie o bucata atat delicioasa, cat si aratoasa, in care vor fi evidente straturile de vinete, sos si branza, iar desupra un strat crocant si rumen de branza. Pentru oricare din variante optati, sa stiti ca este atat de buna incat creeaza dependenta. ;)

Bucurie in bucatarie va urez!

Ultima rețetă publicată

Mai multe retete de Patricia puteti gasi pe blogul ei patriciamutiu.ro/.

 

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 comentarii la Lasagna cu vinete

  1. elena spune:

    Delicioase, le-am trecut pe to do list.

  2. Crina spune:

    Foarte buna mi-a iesit!!!Mersi de reteta :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE