Mancare de mazare cu morcovi

Autor:

Mancarica de mazare cu morcovi… mmm! Categoric, imi place foarte mult, probabil pentru ca imi place mazarea in mod deosebit. Mancarea de mazare cu morcovi este dulce, savuroasa atat ca atare, servita cu o bucata de bagheta proaspata, ca fel vegetarian sau intr-o zi de post, cat si alaturi de o bucata de friptura, ca si garnitura. In plus, se poate face la fel de bine cu mazare proaspata sau congelata, asa incat ne putem bucura de gustul ei tot anul.

mancare de mazare cu morcovi 1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: redus

Mancare de mazare cu morcovi:

  • 500 de grame de mazare boabe proaspata sau congelata
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici (sau baby carrots – daca sunt)
  • 1 ceapa tocata
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2 linguri de faina
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper, marar tocat (eu am avut doar uscat)
  • dupa gust, putin zahar (in cazul in care mazarea nu e destul de dulce)

Ceapa tocata si morcovul curatat si spalat, taiat in rondele grosute, se pun impreuna cu uleiul intr-o cratita:

mancare de mazare cu morcovi 001

Ca o observatie – nu e nevoie sa folositi ceapa rosie, eu mi-am trimis sotul la cumparaturi si i-am spus sa imi aduca ceapa rosie (cand am facut fasolea) – el mi-a adus un sac si acum trebuie sa o folosesc !

Ceapa si morcovul, peste care punem o lingurita de sare, se calesc la foc potrivit:

mancare de mazare cu morcovi 002

Se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba morcovul:

mancare de mazare cu morcovi 003

Se adauga mazarea si se completeaza cu apa calda, atat cat sa o acopere, se pune capacul si se lasa sa fiarba bine – nu va dura mai mult de cinci minute, mazarea fierbe foarte repede:

mancare de mazare cu morcovi 004

Faina se omogenizeaza cu pasta de rosii, la nevoie se adauga cateva picaturi de apa, apoi se adauga in oala care fierbe amestecand constiincios; se lasa sa dea cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper (eventual si zahar, daca se doreste) si se presara marar sau alta verdeata, daca acesta nu va place.

Mancarica e gata:

mancare de mazare cu snitel 1

S-a potrivit de minune cu snitelul auriu alaturi de care am servit-o. Cine doreste, poate adauga o lingura de smantana. Pofta buna!.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Comentarii

    • lauralaurentiu a zis

      Catalina draga, in mod traditional, prin partile noastre asa se fac sosurile. Asta e una dintre mancarurile cu care am crescut si nici nu se concepea sa nu aiba o ingrosala, ceva. :) Dar cu bechamelul ce facem, in acest caz? :) Sunt destule preparate care il au la baza, de la lasagna la cele mai fine sufleuri.

  1. Taby Minea a zis

    e exact cum o fac si eu! dar niciodata nu am pus zahar….mazarea si morvocul au un gust dulceag..:) ma duc sa fac!!! ador mazarea!!:)

  2. berehoiu nuti a zis

    Este f. buna , usor de gatit , se poate consuma si simpla sau cu un cirnat prajit , sau se mai poate adauga cirnat taiat feliute si prajit o data cu ceapa ! e mincarea mea preferata !

  3. lauralaurentiu a zis

    Evident, reteta e pentru persoane care nu au probleme cu stomacul… nu vad cum ar fi posibil ca o mancare de mazare sa nu contina… mazare! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *