Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Musaca de cartofi de post

Musaca de cartofi de post

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Postul Pastelui, pe langa binecunoscuta conotatie religioasa, este un bun prilej de detoxifiere a organismului. Nici eu, nici ceilalti ai mei, nu am reusit vreodata sa tinem postul de la inceput si pana la sfarsit, dar macar miercurea si vinerea ne straduim sa renuntam la cele „de frupt” (cum zicea buna-mea) si sa mancam mancare de post. Va ofer azi o reteta de mancare de post foarte simpla, dar foarte gustoasa si satioasa, musaca de cartofi.Musaca de cartofi de post
Timp de pregatire:
Timp de coacere:
Timp total:
Grad de dificultate: mediu


Numar portii: 6

Ingrediente Musaca de cartofi de post:

(pentru o tava de 20/26 cm.)

PUBLICITATE
Preparare Musaca de cartofi de post 1 Preparare Musaca de cartofi de post 2
  • 1 kilogram de cartofi
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri cu varf de pesmet
  • 1/2 lingura de faina
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 200 de ml. de apa
  • sare si piper

reteta musaca cu carne, vinete si cartofi

Preparare Musaca de cartofi de post:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 190 de grade Celsius. Morcovii se razuiesc de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se toaca. Se pun la calit morcovii cu ceapa intr-o cratita in care s-au incis 3 linguri de ulei de masline, pe foc mic. Se calesc 4-5 minute, amestecand din cand in cand.Preparare Musaca de cartofi de post 5Intre timp, cartofii curatati si spalati se taie in felii subtiri (2-3 mm.) si se asterne un prim strat de cartofi in tava. Tava in care se va gati musacaua se poate unge si tapeta cu faina sau pesmet, eu am pus hartie de copt pentru ca am oroare de eventualitatea de a se prinde de tava vreo mancare (sau prajitura). Se condimenteaza cartofii cu sare si piper.Preparare Musaca de cartofi de post 6Compozitia de legume calite (la care se pot adauga si altele, de exemplu ciuperci) se amesteca cu pesmetul, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se astern jumatate din legume peste stratul de cartofi din tava, presand cu dosul lingurii.Preparare Musaca de cartofi de post 7Se acopera cu un al doilea strat de cartofi care se sareaza si se pipereaza la fel ca si cei din primul strat, apoi a doua jumatate de legume calite si se acopera cu ultimul strat de cartofi, presand deasupra pe toata suprafata.Catelul de usutroi se zdrobeste si se caleste 1 minut intr-o lingura de ulei. Se adauga 1/2 de lingura de faina, se amesteca scurt apoi se stinge imediat cu apa (200 de ml.) calda. Se da intr-un clocot si si se toarna peste muscaua pregatita in tava.Preparare Musaca de cartofi de post 8Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincins la 190 de grade timp de 20-25 de minute, pana cand, la incercarea de a intepa cartofii cu furculita, aceasta ii strapunge cu usurinta. Dupa trecerea acestui timp se descopera tava si se mai coace musacaua pana se rumeneste frumos deasupra (10 minute).Preparare Musaca de cartofi de post 9Se lasa sa se racoreasca si se serveste calduta, alaturi de o salata, muraturi, etc. Eu am pus langa musaca niste brocoli facut la aburi si un sos „slab” de rosii si ni s-a parut tuturor o mancare in aceeasi masura de gustoasa si delicioasa.Preparare Musaca de cartofi de post 10

 

 

loading...

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 comentarii la Musaca de cartofi de post

  1. Nina I. spune:

    Multumim frumos pentru reteta, este minunata. O intrebare, totusi: nu am putea adauga suc de rosii sau niste bulion mai diluat printre straturile musacalei, sau la sfarsit, deauspra ei?

  2. christyansen spune:

    o reteta buna bv bv bv bv bv data viitoare o sa pun si un pumn de leg mexicane cum a facut madalina sa vad ce iasa

  3. Vagner Monica spune:

    e delicioasa,chiar daca e fara carne,am incercat-o sapt. trecuta,iar azi voi repeta reteta.sincere multumiri pentru toate retetele si sfaturile date !!!

  4. Maianu Cristian spune:

    si eu dar cu carne…………..

  5. buna! As vrea sa fac azi musacaua, dar singurul „ingredient”  care imi lipseste e folia de aluminiu si nu am cand sa merg sa o cumpar! Pot acoperi tava cu hartie pt copt?

  6. Prefer reteta ta de musaca in loc de celelalte retete de musaca facute cu carne pe care le-am testat de-a lungul timpului. Delicioasa, iar impreuna cu brocolli merge de minune, am presarat cativa fulgi de chili peste buchetele si a iesit extraordinar.

  7. Ana Corodan spune:

    Reteta foarte buna!

  8. gariela spune:

    Este foarte apetisant,o idee foarte buna si este usor de facut. Multumesc!

  9. maria spune:

    Va multumim pentru retetele dvs. dar mai ales pentru cele de post, nu numai ca sunt gustoase dar si sanatoase. Am incercat cateva dintre retetele dvs. si au iesit super bune, sunteti o gospodina desavarsita, Felicitari!

  10. Monica spune:

    Iata ca e timpul sa facem si mancaruri vegetariene si musacaua asta de cartofi a fost asa buna ca nu am cuvinte sa o laud.Am avut in frigider si un ardei si l-am adaugat taiat cubulete mici la tocatura precum si ciupercute cum ai sugerat tu dar nu prea multe cred ca 150 grame iar la sosul cu faina si usturoi am adaugat la 150 mil. de apa si  50 mil. de lapte de soia ca daca puneam mai mult iesea dulce si a iesit un fel de sos alb.
    A fost tare buna Laura si iti multumesc pentru reteta.

  11. foarte buna aceasta musaca….am facut si eu in seara asta si mi-a placut foarte foarte mult. eu am mai adaugat pe langa morcov si ceapa, un pumn de legume mexicane. felicitari pt blogul acesta minunat !

  12. andreea's cakes spune:

    super arata… nici nu vreau sa ma gandesc cat de bine mirosau legumele cand le-ai scos din cuptor
    foarte ingenios

  13. Llungu30 spune:

    Multumim de reteta. Arata de milioane. Mi-ai dat o idee ce sa gatesc…

  14. adriana schweitzer spune:

    Felicitări pentru munca dvs. şi pentru pasiunea ce se vede / simte în fiecare reţetă .
    Eu obişnuiesc să pregătesc această musaca vegetală , cu mica diferenţă că , plăcându-ne nuca, o folosesc – ca substituent al cărnii – uşor coaptă şi apoi măcinată alături de morcov, ceapă şi puţin ardei capia .Îmi place uneori să condimentez cartofii şi cu nucşoară . Coincidenţă ! :) şi eu prepar sos de roşii alături, sau uneori acompaniez musacaua vegetală cu un sos de mărar .
    Felicitări încă odată şi multă sănătate . Fiţi binecuvântată !
    Adriana

    • Anonim spune:

      Multumesc din suflet, Adriana :). Sunt convinsa ca trebuie sa fie minunata cu nuca, mie mi-a venit in minte ca ar fi fost bune niste ciuperci, dar nu s-ar regasit prin frigider, asa ca… :) A fost foarte buna si asa. Mai ca mi-e ciuda ca nu m-am gandit sa condimentez cu nucsoara, mie imi place foarte mult.
      Iti multumesc pentru urari si iti doresc si eu multa sanatate si succes.

  15. Mihaela Sanda spune:

    cred ca o prepar pentru cina

    • Anonim spune:

      Multumesc :), ma bucur ca iti place!

      • Adriana Tiron spune:

        super reteta…ca de altfel toate retetele pe care le-ati prezentat !
        Va admir foarte mult si ca o mesagera a folclorului banatean, si ca o buna gospodina ce sunteti !Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere sa faceti si pe mai departe lucruri frumoase si…delicioase!

      • Anonim spune:

        Multumesc, Adriana, pentru apreciere. Sper sa iti fie de folos reteta si te mai astept cu drag!

      • Herculea Raluca spune:

        am facut ieri musacaua,f. buna(e prima reteta de pe acest blog,dar promit sa mai incerc).,de-abia astept sa mai incerc ceva…pupacesc

      • AnaCorodan spune:

        reteta foarte usoara si sanatoasa

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE