Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata

Piept de curcan cu sos de piper rosu – o reteta rapida si rafinata

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Reteta pe care v-o aduc in atentie azi este o modalitate excelenta de a gati in jumatate de ora o mancarica rapida si cu adevarat delicioasa:

Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata

Ingrediente:

  • un file de aprox. 700~800 de grame de piept de curcan, fara piele si os
  • 30 de grame de piper rosu
  • 30 ml. ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • 100 de ml. de vin alb dulce
  • 100 de grame de smantana pt. frisca
  • 4-5 linguri de faina integrala de grau (pentru tavalit feliile de curcan)
  • sare si piper macinat
  • verdeata tocata pentru servit

Preparare:

Pentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb:

Preparare Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata 1

Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar putea fi prea picanta, precizez ca piperul rosu nu este iute, dar este foarte aromat.Pieptul de curcan se portioneaza in 6-8 felii care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:

Preparare Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata 2

Feliile de piept de curcan astfel pregatite se tavalesc prin faina. Intr-o tigaie incapatoare, se incing 2-3 linguri de ulei de masline si se prajesc pe rand feliile de carne, pe ambele parti, pana ce se rumenesc usor:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Preparare Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata 4

Pe masura ce feliile se rumenesc, se scot din tigaie si se pastreaza acoperite, la cald. In timpul rumenirii, se adauga uleiul de masline ramas, pe masura ce este nevoie.Dupa ce toate feliile de curcan s-au rumenit, in tigaie se adauga ceapa taiata foarte fin, se amesteca scurt (doar cat s-o patrunda caldura) si se stinge cu vinul cu piper rosu. Se rascaie cu o spatula de lemn fundul tigaii de eventuale aderente de la friptul carnii si se adauga feliile de curcan, cu tot cu zeama pe care au lasat-o:

Preparare Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata 5

Se lasa sa dea in clocot. Smantana se amesteca cu putin sos fierbinte si se adauga in tigaie, intorcand feliile pe toate partile. Se completeaza, daca e nevoie, cu putina apa fierbinte (atat cat sa pluteasca feliile de piept de curcan in sos) si se fierbe totul la foc mic, acoperit, 15-20 de minute.

Preparare Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata 6

Inaite de servire, se potriveste gustul sosului de sare si piper. Se serveste cald, feliile de carne stropite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere (eu am optat pentru cartofi piure).

Preparare Piept de curcan cu sos de piper rosu - o reteta rapida si rafinata 7

Ultima rețetă publicată

Pofta buna!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Piept de curcan cu sos de piper rosu – o reteta rapida si rafinata

  1. Aariadna_75 spune:

    am facut si eu aceasta reteta si e foarte buna.
    am avut o nelamurire in legatura cu piperul :daca trebuia puse toate cele 30gr macerate in vin(mie mi se pare mult) sau doar vinul si o cantitate din piper (eu asa am facut)???
    multumesc inca odata ptr o alta reteta delicioasa

    • lauralaurentiu spune:

      Piperul rosu nu e atat de intens ca si cel negru, mai precis are multa aroma, dar foarte, foarte putina iuteala. Eu l-am pus pe tot si nu a fost iute deloc mancarea, dar sigur ca depinde de gustul fiecaruia. Sa iti fie de bine! :)

  2. Naomi spune:

    Buna Laura. Am si eu o nedumerire: am vazut in mai multe retete ‘smanatana pt frisca’. este oare smantana pt gatit sau smantana pt frisca ( Megle, Hulala ). Asta nu e dulce? Multumesc

    • Anonim spune:

      Nu e Meggle sau Hulala, aia nu e smantana pentru frisca ci frisca din inlocuitori (un fel de margarina in stare lichida). Smantana pentru frisca este acea smantana proaspata, nefermentata, cu continut de grasime 30-33% (de exemplu, Dorna – smantana pentru frisca in cutie de carton, acelasi produs de la Zuzu sau Habtejsin de la Milli).

      • Naomi spune:

        Multumesc mult pentru raspuns, Laura. M-ai luminat:)

      • Anonim spune:

        Ma bucur, Naomi :). Incearca reteta daca vrei, e foarte gustoasa si sunt sigura ca o sa-ti placa. Eu te astept cu impresii. O duminica placuta :).
        2011/10/30 Disqus

  3. Anonymous spune:

    Am sa incerc azi reteta asta, ca vreau sa-mi satur flamanzii de "leguma" lor preferata, carnea.:D. Asta e a 4-a zi fara carne si deja urla monstriciatolo din adancul stomacurilor.

    Eu am smantana clasica, aia normala groasa si pufoasa. Pot s-o folosesc?… ca nu vrea sa mai cumpar alta din moment ce am in frigi.

  4. florina spune:

    e atat de apetisant tot ce faci tu aici incat sunt hotarata sa iau reteta cu reteta si sa le incerc si eu.

  5. pansy spune:

    imi place cum suna reteta ta si sigur an s-o fac,am salvat-o

  6. laura laurentiu spune:

    Ala, ma bucur ca iti place. Daca vei incerca reteta, nu o sa iti para rau!

  7. laura laurentiu spune:

    Tunde, o sa ma straduisc sa ajut cum pot.

  8. laura laurentiu spune:

    Mira, iti multumesc mult de felicitari :) si pentru ca imi faci bucuria sa constat ca stii pe de rost versurile cantecelor mele!

  9. laura laurentiu spune:

    Adela draga, sa va fie de bine, ma bucur mult ca ai avut atata succes cu mancarica asta!

  10. Ala Oancea spune:

    Mmmmm … parca simt deja aroma :) Delicios !

  11. Tunde spune:

    ceau … as vrea sa te rog ceva … daca poti sa contribui si tu la salvarea unei vieti … scuze ca este inafara subiectului … este vorba de un baietel de numai 5 ani Catalin …diagnosticat cu tumoare maligna pe creier … care are nevoie de bani pt acoperirea costurilor tratamentului care ii va salva viata … fara acest tratament va muri …o poveste cutremuratoare reala a unor parinti care si-au mai pierdut un copil acum cativa ani in acelas mod … contribuie si tu cu un simplu post pe blogul tau despre cazul lui Catalin … eventual cine doreste poate sa ataseze benarul cu cazului lui Cata pe blogul lui ar fi un mare ajutor …
    pt detalii: http://sperantaptcata.blogspot.com sau http://dr-tunde-pantea.blogspot.com
    multumesc si imi cer scuze daca acest mesaj te-a deranjat intr-un fel …
    Tunde

  12. Mira spune:

    mana badea caii / de rupe cocia…..uiiii haaaaaaaaaaaaaa …..dor mi de-o ruga ca la noi in banat !!

    felictari pentru retele traditionale, si modul lor de prezentare.

  13. adela spune:

    Draga Laura, am facut mancarea. Am folosit un vin alb muscat otonel si vreau sa iti spun ca toata familia a ramas paf! Sot, soacra, socru, nimanui nu i-a venit sa creada ca am facut o mancare asa de buna, iti multumesc mult, mult si te pup!

    Adela, Targoviste

    P.S. am facut cu piept de pui si a fost foarte buna.

  14. laura laurentiu spune:

    Este, Miha, o mancare usor de facut si care sigur impresioneaza.

  15. Miha spune:

    Arata foarte bine. Cu siguranta e si gustos.

  16. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult, Maria draga, eu te astept intotdeauna cu drag in cuina :) !

  17. maria mihalache spune:

    Laura si de data asta ca de-altfel de fiecare data …….jos palaria.Frumos,gustos……ce mai bun,bun,bun.
    Imi face o mare placere sa te vizitez.
    Pe curand.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE