Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de curcan umplut, invelit in bacon

Piept de curcan umplut, invelit in bacon

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Nu demult, ma laudam cu un monstru de curcan care a ajuns in posesia mea, atunci cand am facut burgeri de curcan, cei mai deliciosi pe care i-am mancat vreodata. Ei bine, ganditi-va ca monstrului i s-a facut urat de unul singur in congelator si socrii mei i-au trimis o companie pe masura, adica inca un curcan urias. Din cauza asta, am ajuns si noi sa mancam destul de sanatos (stiut fiind ca e ceva mai saraca in colesterol carnea de curcan). Acest piept de curcan invelit in bacon este o alternativa delicioasa la obisnuita friptura de duminica, fiind delicios, aspectuos si destul de usor de pregatit. E o mancare bogata cu tenta de sarbatoare, puteti, de fapt, sa includeti pieptul de curcan invelit in bacon in meniul oricarei mese festive. Pieptul de curcan pregatit in acest fel se potriveste de minune cu orice fel de garnituri si chiar intre doua felii de paine prajita, cu putina salata, o felie din pieptul de curcan invelit in bacon, rece, o sa va ajute sa pregatiti un sandvis delicios.

piept de curcan umplut invelit in bacon s

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: medie

Ingrediente:

  • 900 de grame – 1 kilogram de piept de curcan fara os si piele, intr-o singura bucata
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 2 ramurele de rozmarin proaspat (numai frunzele, in total cam 2 lingurite bune de frunze tocate)
  • 1 lingurita rasa de cimbru uscat (sau frunzulite tocate de cimbru proaspat)
  • piper proaspat macinat
  • 3 catei de usturoi
  • 25 de grame de unt
  • 3 linguri de ulei
  • 2 felii de paine alba, fara coaja, doar miezul taiat in cubulete de 1 cm.
  • 1 mar rosu
  • 1/2 de ceapa rosie (micuta)
  • 100 de ml. de supa de pui
  • 200 de grame de bacon fin feliat
  • sare si piper
  • pentru sos (optional): 2 varfuri de aripi de curcan sau 1 gat, 2 linguri de ulei de masline, telina cat 1 ou mic, 1 morcov, 1/2 de ceapa rosie tocata, 1 catel de usturoi, 1 lingura rasa de faina, 1/2 litru de supa de pui, 1 lingura pasta de rosii, 1 lingura sos worcester, 1 foaie de dafin, sare si piper

Preparare:

Pieptul de curcan se desface cu un cutit pe grosime asa incat sa se obtina o bucata cat mai mare si uniforma. Se aplatizeaza cu ciocanul pana la o grosime de 1,5-2 cm., cat mai uniforma.

Se zdrobesc 2 catei de usturoi, se toaca jumatate din rozmarin, se pun impreuna intr-un recipient si se adauga cimbrul, 1 lingurita de sare grujoasa si 1 lingurita de zahar brun; se macina si piper dupa gust, se amesteca bine condimentele si se freaca bine carnea pe ambele parti.

asezonare piept de curcan

Se lasa carnea sa se patrunda cu arome si intre timp se pregateste umplutura:

1. Intr-o tigaie incinsa se pune 1 lingura de ulei si untul. Cand untul s-a topit, se adauga cubuletele de miez de paine si se prajesc, amestecand constant, pana devin aurii (poza 1).

2. Se scot cuburile de paine prajita din tigaie, se adauga inca 1 lingura de ulei, ceapa tocata fin si catelul de usturoi ramas, zdrobit, impreuna cu 1 praf de sare. Se reduce focul si se calesc pe foc mic pana se inmoaie (poza 2).

3. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga marul curatat de casuta semintelor, taiat in cubulete (poza 3); se caleste marul pana devine lucios la suprafata si lichidul din tigaie s-a evaporat.

4. Se adauga painea prajita, rozmarinul tocat ramas, se amesteca scurt si se adauga supa de pui. Se lasa sa dea in clocot cateva minute, pana ce supa se evapora complet, apoi se trage de pe foc umplutura si se asezoneaza cu sare  si piper dupa gust (poza 4).

preparare umplutura piept de curcan in bacon

Se lasa umplutura sa se racoreasca, intre timp pregatim cele necesare pentru asamblare:

1. Se aseaza feliile de bacon pe o planseta, dedesubtul fiecarei felii fiind asezat cate un fir de ata de bucatarie, suficient de lung ca sa depaseasca lungimea feliei de bacon cu cate 10-15 cm. in fiecare parte. Deasupra feliilor de bacon se aseaza pieptul de curcan asezonat (poza 1).

2. Deasupra carnii se aseaza, chiar la mijloc, umplutura racorita, presand usor deasupra acesteia pentru a-i da forma unui cilindru (poza 2).

3. Se formeaza o rulada, aducand marginile pieptului de curcan deasupra umpluturii, apoi legand pe rand cu ata de bucatarie feliile de bacon la locul lor. Capetele se fixeaza cu scobitori (poza 3).

asamblare piept de curcan in bacon

Se incinge o tigaie incapatoare, se adauga ultima lingura de ulei si se rumeneste rapid friptura la suprafata, pe toate partile.

preparare piept de curcan in bacon 2

 Se transfera pieptul de curcan invelit in bacon intr-o tava de dimensiune potrivita, se acopera cu grija cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, timp de 1 ora.

preparare piept de curcan invelit in bacon 3

Pentru sos, am rumenit la tigaie in 2 linguri de ulei de masline varfurile aripilor de curcan, le-am scos deoparte si am adaugat 1/2 de ceapa rosie tocata, 1 catel de usutroi, 2 linguri de telina tocata cuburi marunte si un morcov, tocat si el. Am sotat legumele 4-5 minute, apoi am adaugat inapoi aripile si am presarat 1 lingura rasa de faina. Am amestecat rapid si am stins totul cu 1/2 litru de supa de pui. Am adaugat 1 frunza de dafin si am fiert la foc mic o ora, la final am adaugat 1 lingura de pasta de rosii, 1 lingura sos worcester, sare si piper. Am strecurat sosul si l-am servit alaturi de friptura.

Friptura este gata cand o scobitoare intra in carne cu usurinta (la mine 1 ora la cuptor a fost suficient). Se scoate friptura pe un platou, se inveleste lejer cu folie de aluminiu si se lasa in repaus 15-20 d eminute inainte de servire. Se scot atele cu grija, apoi se feliaza in felii groase de 1-1,5 cm. Se serveste cu garnitura preferata, care in cazul nostru a fost pireul de cartofi si fasolea verde sotata.

piept de curcan invelit in bacon

Pofta buna!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Piept de curcan umplut, invelit in bacon

  1. jana mirea spune:

    Buna Laura,vreau sa-ti zic ca te-am vazut la emisiunea Corinei Chiriac cantand ,si tare mi-a placut de tine,ai voce frumoasa si prezenta scenica.bravooo

  2. nouatigaraelectronica spune:

    A incercat si sotia mea reteta in urma cu o saptamana. Va pot spune ca a iesit delicios !!!! Recomand la toata lumea. Curcanul l-am avut de la o cunostinta. Era imens, aproximativ 20 de kg. Imi pare rau de el dar parca mai bine arata la mine in stomac :) Va doresc sa aveti parte de o seara excelenta !

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE