Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de pui cu smantana si tarhon

Piept de pui cu smantana si tarhon

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Ei, si cum am inceput cu noutati, tot cu noutati se cuvine sa continui: mi-am cumparat un slowcooker, care s-a dovedit a fi nu doar un electrocasnic, ci un inovator al stilului meu de gatit. Nu e reclama, nu e plasare de produse, nici nu vreau sa spun ca am rupt-o definitiv cu oala clasica, ci doar ca e comod si mancarea gatita in el, la temperatura joasa, iese grozav de bine. Printre alte delicii preparate in noua achizitie, aceasta reteta de piept de pui cu smantana si tarhon, usor si rapid de pregatit (bineinteles, timpul de gatire e indelungat) si gustos… vai, cat de gustos si cat de fraged! Iata de ce tin neaparat sa impartasesc cu voi aceasta reteta de mancare cu piept de pui (o sa va explic cum s-ar putea face si fara slowcooker) si, eventual, sa va deschid apetitul de a achizitiona si voi minunatia (nici nu are cine  stie ce pret).

Piept de pui cu smantana si tarhon

Ingrediente:(pentru 4 persoane)

  • 600-700 de grame de piept de pui (4 jumatati)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 15  grame de unt200 de grame de ceapa salota (in lipsa, ceapa alba obisnuita)
  • 1 lingura de faina
  • 300 de ml. de supa de pui
  • 4 linguri de vermut alb
  • 2-3 linguri de smantana cu continut de grasime 30% (sau smantana pentru frisca, sa nu se taie la fiert)
  • 2-3 ramuri verzi de tarhon (eu nu am avut, am pus 1 lingura de tarhon uscat)
  • pentru decor: ceapa ciorii tocata marunt (sau frunze de ceapa verde, in lipsa chiar patrunjel)

Preparare:

Mai intai, sa va fac cunostinta cu slowcooker-ul meu, marca Crockpot, exterior din metal (cred ca aluminiu) si interiorul din ceramica (e un vas detasabil din ceramica,  se poate scoate,  partea exterioara are doar rolul de a-l incalzi, nu intra in contact cu alimentele), capac din sticla,  doua optiuni de  gatire (una e „low” si alta e „high”, desi parerea mea e ca mai degraba ar fi „very low” si cealalta doar „low”) si o  optiune  de pastrare a mancarii la cald. Pentru cei interesati, l-am achizitionat de pe amazon (.co.uk), a ajuns in vreo 7-8 zile  si a costat, cu tot transport si cu o carticica din care  e si reteta pe care v-o propun azi, vreo 200 de lei.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 1

Pentru a prepara reteta, am pornit slowcooker-ul si l-am fixat la pozitia II, aia care incalzeste mai tare.
Intr-o tigaie am incins uleiul de masline apoi am adaugat untul si am rumenit pe rand jumatatile de piept de pui (care a fost mai gros l-am despicat pe grosime) si pe o parte si pe cealalta, cat sa prinda culoare dar sa nu se gateasca in interior.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 2

Cand toate bucatile de piept de pui au fost rumenite, le-am scurs de grasime si le-am asezat frumos in vasul ceramic al slowcooker-ului, acoperind apoi cu capacul.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 3

In tigaie am adaugat cepsoarele curatate si spalate, taiate in jumatati sau sferturi (in functie de marime) si am amestecat continuu pana au inceput sa se rumeneasca.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 4

Am adaugat  faina, am amestecat cat sa se incorporeze si imediat am adaugat supa de pui fierbinte.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 5

Am adaugat vermutul si am adus sosul la fierbere, cat sa se ingroase. Am condimentat dupa gust cu sare si piper si am adaugat si tarhonul.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 6

Sosul se toarna in slowcooker, desupra pieptului de pui, acoperindu-l cu un strat uniform.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 7

Se acopera cu capacul si se gateste 3-4 ore in slowcooker, la pozitia de temperatura inalta (pana cand pieptul de pui este foarte fraged).  Nu este nevoie sa supravegheati sau sa adaugati lichid, la gatirea in acest aparat evaporarea este minima. Daca vreti sa va uitati in oala, sa vedeti ce se intampla (chiar si sa gustati, ca nu e interzis) puteti ridica fara nicio grija capacul, apoi il puneti inapoi si lasati slowcooker-ul sa-si faca treaba, incet-incetisor asa cum stie el. La final, adaugati smantana.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 8

Omogenizati bine smantana in sos, potriviti gustul cu sare (daca e nevoie), acoperiti si mai lasati 5-10 minute.
Se taie pieptul de pui cu un cutit foarte bine ascutit, perpendicular pe fibra (cu grija, se sfarama de fraged ce  este, de fapt nu-i musai sa se transeze) si se serveste cald adaugand pe farfurie sos (sublim sosul!) si presarand cu ceapa ciorii, alaturi de garnitura dorita. Eu am servit cu pireu de cartofi aromatizat cu frunze de ceapa ciorii, respectand sugestia de servire din carticica din care am luat reteta, dar cred ca ar merge bine si cu pilaf de orez, niste tagliatelle al dente etc.

Preparare Piept de pui cu smantana si tarhon 9

Daca nu aveti slowcooker si doriti sa pregatiti aceasta delicioasa reteta: 1. intr-o tigaie (cratita) rumeniti pieptul de pui in ulei de masline si unt; 2. cand se rumeneste, adaugati supa de pui fierbinte, tarhonul si vermutul, potriviti gustul cu sare si piper; 3. fierbeti la foc mic, acoperit cu capacul,  pana cand pieptul de pui este bine gatit si fraged, tinand cont sa completati cu apa fierbinte de cate ori lichidul se evapora; 4. amestecati smantana si faina cu 1-2 linguri de apa rece, pana cand se omogenizeaza bine, apoi adaugati peste carne si lichidul din cratita; 5. fierbeti 4-5 minute, pana cand sosul se ingroasa, potriviti gustul cu sare si piper (daca mai e nevoie)  si serviti imediat.
loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Piept de pui cu smantana si tarhon

  1. Simona spune:

    Buna Laura, am incercat sa il achizitionez si eu de pe amazon.co.uk insa imi da o eroare si spune ca nu livreaza la adresa mea. Am mai citit diverse postari pe net cum ca amazon din UK nu livreaza in Romania (multe pachete ratacite de posta romana). Imi poti spune te rog cum ai reusit sa ti se livreze acasa? Tare imi doresc si eu unul si inca n-am gasit.

    • lauralaurentiu spune:

      Draga Simona, eu mi-am cumparat acest slowcooker prin comanda pe amazon. Am verificat acum 4-5 minute si este inca disponibil, se poate comanda si se livreaza in Romania (nu il vei primi prin posta, il aduce ceva curier). Cu tot cu taxele de expeditie va ajunge la tine acasa la 35,53 lire, deci sub 200 de lei. Va trebui sa-i schimbi stecherul, care nu se potriveste la prizele noastre romanesti. E un aparat super util, pe care il recomand calduros oricui. Pe langa slowcooker, pe de pe amazon.co.uk eu mi-am mai cumparat multe alte lucruri, care au ajuns la mine acasa in bune conditiuni cu toate, pornind de la electrocasnice diverse si pana la haine si carti. Trebuie sa-ti faci cont la ei si sa furnizezi o carte de credit valida. Mult succes!

  2. delicios!!!!!!!musai s-o incerc si eu!!!Multumesc!!!!Esti geniala!!!

  3. Mario_mario802002 spune:

     ORIBIL

    • Simina_holovatchi spune:

      Macar ai mancat asa ceva de spui asta?Incearca si o sa vezi ca este delicios..desigur nu pentru cei care prefera mancarurile fade.

    • geanina_prata spune:

      Daca nu stii sa apreciezi aromele si sa jonglezi cu gustul imaginatiei, atunci nu incerca retete noi. Incearca sa te rezumi la ceea ce stii tu ca este bun si nu mai fa astfel de aprecieri.

  4. Oana spune:

    Felicitari pentru retete! As dori sa incerc si aceasta reteta (din burek-ul cu branza sarata facut aseara mai sunt 2 bucati :)), insa nu am supa de pui.. Cum as putea sa o suplinesc? Multumesc,
    Oana

  5. Amelindakendellyn spune:

    Multumesc,cred ca este un adevarat deliciu,aceasta combinatie,multumesc mult de reteta.si iti doresc un paste fericit !

  6. Dana Ternovits Török spune:

    minunata reteta. Tarhonul este una din aromele mele preferate, si merge grozav de bine cu carnea de pui ! 

  7. Poppteo spune:

    Un adevarat regal, multumesc pt reteta

  8. Mirunaama spune:

    Buna Laura… intrebare. de unde ai achitionat acest SLAW COOKER?
     sunt interesata .. multumiri pt absolut tot ce ne oferi.. esti nemaipomenita!
     Cu stima Miruna.

  9. Simina_holovatchi spune:

    O idee super…delicioasa iar cu tarhon este de vis.Multumesc de idee!

  10. Aurelia Morar spune:

    Minunata, ca de obicei! Am facut reteta, dar in tigaia dry cooker. Am supravegheat-o (conform indicatiilor). A iesit grozava. Iar sosul…….delicios. Atat eu, cat si sotul meu am „lins” farfuria. Multumesc pentru ideile minunate!

  11. mariana scarlat spune:

    Imi place reteta asta!

  12. Anastasia spune:

    La noi la ceapa ciorii se zice 
    șnit, e faina reteta, eu sunt indragostita de tarhon :D e o iarba care-mi aminteste de copilarie, in Moldova este o apa dulce carbogazoasa care se numeste Tarhon era preferata mea cand eram copil, acum am trecut la apa plata de ceva ani :)) :D :-* !

    • Anonim spune:

      Pai „ceapa ciorii”, da, sa-i zic „chives” e cam pretentios ;))! Si eu beau tot apa plata si cand eram copila adoram apa carbogazoasa, dar nu Tarhon, ca n-aveam de unde, aveam aici o sursa locala, de la Buzias :).

      2012/1/28 Disqus

  13. Ana spune:

    Puiul cu smintina este minunat, te scoate mereu din incurcatura.  Am gasit relativ recent blogul tau, este extrem de util, ce am incercat pina acum a fost foarte gustos.  Cred ca si trecerea pe wordpress e binevenita, este mult mai usor de citit.
    Da-mi voie o precizare:  crockpot si slowcooker sint sinonime, iar in cazul asta marca este Rival, care face o gama larga de aparate casnice.

  14. Ersilia spune:

    Stii deja ,ca tot ce faci tu ,imi place si incerc! Mama mea folosea mereu tarhon,si acum si eu am pus in otet in frigi si-l folosesc din cand in cand ,mai ales la ciorbe! Pe duminica  vreau sa-incerc reteta dar in oala de inox ,normala, si fara vermut ca n-am…sper sa arate tot la fel ca si ata ,de bine ! si tot cu pireu de cartofi…hmmm ..abia astept !

  15. Ersilia spune:

    Felicitari pentru noul Look,imi place mult !

  16. Gianina_marcu spune:

    Si mie imi place pieptul de pui cu sos, gatit asa cred ca e foarte bun. Dar ce gust are tarhonul, nu am mancat niciodata? Daca il fac la tigaie iese la fel de bun?

    • Anonim spune:

      Draga Geanina, pieptul de pui a fost divin, ai dreptate. Tarhonul are un gust… hm, cam greu de descris… as zice parfumat, fin, proaspat… cam asta imi vine in minte. Nu imi place cu orice, dar in aceasta combinatie e splendid.

      Sigur ca va iesi bun si la tigaie dar va trebui supravegheat sa nu se evapore, adaugat din cand in cand cate putin lichidetc. E foarte important sa fie focul foarte mic, de cand cu slowcooker-ul am inteles cat de mult conteaza pentru fragezimea carnii.

  17. Andreiutza85 spune:

    Laura, mancarea ta arata foarte bine si am incredere ca e si gustoasa, de fapt imi imaginez. Intrebarea mea este cam ce altceva se poate gati in slowcooker? Ai mai facut ceva cu el?

    • Anonim spune:

      Draga Andreea, in slowcooker am fiert sunca, am pregatit piftia pentru sarbatori, am facut o tocanita de vita cu cartofi (o sa o postez si pe aia), rulouri de curcan si friptura de porc (ceafa, bucata intreaga). In general e grozav pentru carne, chiar si bucati mai ieftine le biruieste (vita, in special, oricat de batrana si de tare).

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE