Piept de pui piccata

Autor:

Cautam zilele trecute o reteta de mancare cu carne de pui mai altfel, ceva ce inca nu le servisem alor mei, sa mai rup monotonia, altfel spus, si am dat peste acest „piccata”. Mi s-a parut tentant, continutul borcanelului cu capere il folosisem pana acum strict pentru peste, mi-am zis de ce nu? „Piccata” denumeste un procedeu de a gati carnea sote (de vitel, de pui sau peste) in unt si ulei de masline si de a o servi intr-un sos aromat cu lamaie si capere. Pentru ca a rezultat o mancare rapida, eleganta si cu gust bun si usor, m-am gandit ca poate va intereseaza si pe voi, deci:
Piept de pui piccata

Ingrediente:

(pentru 3-4 persoane)
  • 1 piept de pui mare (eu am folosit 1 1/2, nu erau tocmai mari)
  • 3 linguri de faina (eu am folosit integrala)
  • 1 lingura de parmezan razuit
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 30 de grame de unt
  • 200-250 de ml. de supa de pui
  • zeama de la 1/2 de lamaie (daca va place, se poate pune mai multa zeama de lamaie, mie mi s-a parut suficienta)
  • 2 linguri cu varf de capere
  • 100 de ml. de smantana lichida, nefermentata
  • sare, piper
  • patrunjel verde pentru presarat
  • optional: un pic de vin alb, mie mi s-a parut destul de acrisor sosul datorita lamaiei, nu am mai pus nicin fel de vin
Preparare:
Pieptul de pui se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se feliaza pe lungime, in felii nu foarte subtiri (aproximativ de 1 cm. grosime).
Faina se amesteca cu 1 lingurita rasa de sare, piper macinat dupa gust si parmezanul razuit si se dau feliile de piept de pui prin faina aromata.
Preparare Piept de pui piccata 1
Intr-o cratita incapatoare (sau o tigaie mai adanca) se pune uleiul de masline si catelul de usturoi curatat, intreg. Se pune pe foc tigaia (uleiul trebuie sa fie rece in momentul in care se adauga usturoiul) si se amesteca constant, pentru ca usturoiul sa aromatizeze uleiul fara sa isi schimbe culoarea. Imediat ce usturoiul incepe sa devina galbui, se scoate si se adauga untul.
Cand untul se topeste complet in uleiul incins se adauga feliile de piept de pui imbracate in faina si se prajesc aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Preparare Piept de pui piccata 2
Imediat ce s-au rumenit feliile de piept de pui se stinge totul cu supa fierbinte, se adauga zeama de lamaie (sau/si vinul, eventual se poate inlocui o parte din catitatea de supa cu vin alb) si caperele.
Preparare Piept de pui piccata 3

Se da in clocot 1-2 minute, apoi se adauga smantana.

loading...
Preparare Piept de pui piccata 4
Se fierbe mancarea inca 2-3 minute apoi se potriveste gustul sosului cu sare si piper si este gata de servit.
Se serveste fierbinte, langa o garnitura dupa plac, eu am servit-o cu paste risoni (nu, nu e orez, dar ar fi mers de minune si cu orez) fierte si amestecate cu unt si parmezan. Presarati patrunjel verde tocat in momentul servirii.
Preparare Piept de pui piccata 5

 

 

Print Friendly
loading...

au incercat aceasta reteta:

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Oana a zis

    Buna dimineata,

    Reteta dumneavoastra pare delicioasa si doresc sa o incerc si eu numai ca am o mica problema: eu locuiesc in America si nu cred ca aici voi gasi smantana lichida nefermentata, de aceea doresc sa va intreb daca pot inlocui smantana lichida nefermentata cu smantana obisnuita, groasa :D sau, poate fi inlocuita cu altceva?
    Va multumesc!

    • lauralaurentiu a zis

      Cred ca da, de ce nu? Nu e disponibil un produs pe numele sau „double cream”, parca? Cred ca ar fi potrivit.

      2012/12/22 Disqus

  2. Florentina K. a zis

    Buna seara si va multumesc mult pentru reteta! Am facut-o in seara asta si ne-am lins pe degete si eu si sotul. Mult succes in continuare!

    • lauralaurentiu a zis

       Buna, Florentina, sa va fie de bine, e o reteta asa de usor de facut iar rezulatul gustos… ma bucur ca ai incercat-o!

  3. a zis

    Imi cer scuze ca postez sub forma de comentariu, insa formularul de contact nu functioneaza.
    Numele meu este Clain Alexandru, sunt webmasterul blogului culinar http://www.retetesanatoase.comAs dori sa va propun un schimb de bannere in sidebar. Mentionez ca blogul meu are Pagerank 4 la fel ca al dumneavoastra, deci schimbul ar fi benefic pentru ambele bloguri.In cazul in care sunteti de acord va rog sa imi trimiteti codul pentru banner si il voi trimite si eu. Va multumesc.

    • Anonim a zis

      Domnule Clain Alexandru, nu pot accepta propunerea dv. din cauza unor incalcari de copyright de catre blogul dv. Multe retete sunt ilustrate cu fotografii insusite de pe alte site-uri si autorii acelor fotografii stiu asta, multi dintre ei v-au reclamat la google copyright infringement, din cate stiu. Din acest motiv nu pot sa asociez retetecalamama.ro cu un blog care comite astfel de abuzuri.

  4. Droopina a zis

  5. sanda a zis

    Laura draga, am probat reteta care a iesit minunat , pentru prima data pui cu capere, o rafinete, iti multumec mult .
     Spune-mi te rog stii o adresa unde pot comanda  „porcarii” si pogacele de Craciun  , dar traiesc in Germania asa ca livrarea ar trebui facuta aici. Pentru pogacele am reteta ta minunata, dar nu am osinza . Ti-asi ramine recunoscatoare
    cu multumiri
    sanda

    • Anonim a zis

      Sada draga, pentru pogacele nu ai nevoie de osanza (schmer) ci de slanina cruda. Tai slanina bucatele cat mai egale si o pui pe foc intr-o oala de preferinta de tuci in care pui si cana de apa (sau jumatate de cana, depinde de cantitatea de slanina, apa nu trebuie sa acopere slanina, doar sa formeze un strat de 2-3 cm. inaltime pe fundul vasului). In curand, apa se va evapora si slanina va incepe sa se prajeasca, topindu-se grasimea. Amesteca deseori si mentine focul mediu, ca sa nu se prinda de fund. Cand bucatelele de slanina se vor rumeni, strecori untura intr-un vas si jumarile le poti manca cu sare dupa ce se racesc (sau le poti folosi la pogacele). Untura e grozav de buna pentru anumite aluaturi dar si insa pe o felie de paine proaspata, presarata cu sare si paprika.

      • sanda a zis

        multumesc mult Laura draga, prompta ca intotdeauna. Inteleg ca nu stii nici o firma de la voi dispusa sa livreze in Gemania „porcarii ” de Craciun (cirnati, leber, caltabosi…).
        Sunt in Germania o serie de firme, care se dau drept banatene, dar produsele sunt facute in Germania si gustul este altfel decit cel dorit.
        Multumesc mult inca odata pt. reteta de pogacele si daca stii pe cineva dornic sa „insamintewe cu „porcarii” in Germania, da-mi te rog de veste

      • sanda a zis

        Laura draga mea , mai pierde-ti putin vremea cu mine explicindu-mi ce este untura rece, dar nu topita si ce-i schmerul. In Germania se vinde un singur fel de untura si asta este Schmalz, care este untura topita.
        vin Sarbatorile si am atitea retete bune de la tine de aluat foietat, pe care nu vreau sa gresesc.
        Care din cele trei unturi :rece , topita, schmer o folosesc la pogacele ?
        cu drag

      • Elenasuvergel a zis

        Laura draga mea,felicitari din suflet pt tot ce faci,am incercat multe din retetele  tale – burekul cu carne si cel cu branza,la fel checul cu unt -preferatele mele,te urmaresc de pe  forumul culinar,si vreau sa te intreb daca sti cumva de ce nu mai functionaza forumul culinar,eu incerc de vreo luna si nu reusesc sa intru…daca te-am deranjat cu intrebarea sa nma ierti… Elena

      • Anonim a zis

        Elena draga, nu m-ai deranjat deloc, dar chiar nu stiu ce sa zic, pentru ca la mine functioneaza, eu am vizitat forumul chiar si azi. Poti sa-mi scrii, te rog, ce nume de utilizator aveai?

        2011/11/14 Disqus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *