Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de pui umplut branzeturi aromate

Piept de pui umplut branzeturi aromate

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Inedita este nu neaparat reteta, ci metoda de preparare. Noi, fetele, mai tinem si cate o dieta, din cand in cand, si parca nu e usor sa renuntam la chiar tot ceea ce ne place. De fapt, infometarea si privarea de anumite substante nu este deloc benefica pentru organismul nostru (ma refer la genul de „diete de staruri” sau de prin reviste care ne recomanda sa scoatem din alimentatie in totalitate glucidele sau lipidele – si acestea au rolul lor in metabolism, totul este sa fie consumate cu masura si sa fim atente la calitatea acestora). Desigur, look-ul meu dovedeste deplin ca nu sunt chiar o experta in ale dietelor – adevarul este ca m-as pricepe, poate, dar sunt o mare gurmanda.
In fine, va propun o metoda de preparare a pieptului de pui (carne slaba, calduros recomandata de orice dietetician) care va permite sa obtineti o crusta crocanta, savuroasa, fara a ineca preparatul intr-o baie de ulei incins. Prin aceeasi metoda puteti, de exemplu, prepara un cordon bleu cu un continut mult diminuat de calorii.

Reteta mea:sniteldietetic 013

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

sniteldietetic 001

  • 4 bucati de piept de pui pregatite ca pentru snitel, aplatizate pana la o grosime de 2 mm, condimentate cu sare (mai putina, ca de, suntem la dieta si sarea retine apa in tesuturi!), cu piper si rozmarin
  • 2 linguri de maioneza de casa, facuta cu ulei de masline 
  • pesmet din paine integrala (eu l-am imbogatit cu fulgi de porumb zdrobiti si cu seminte de susan)
  • 80 de grame de cascaval sau chiar o branza mai slaba
  • verdeturi si ierburi aromate dintre cele care va plac cel mai mult: patrunjel, marar, menta, coriandru – combinatia preferata
  • 2 rosioare cherry

Cascavalul si verdeturile se dau la blender:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

sniteldietetic 002

Pasta aromata obtinuta se imparte in patru, cu ajutorul mainilor dam fiecarui sfert o forma lunguiata si o asezam pe cate o bucata de piept de pui, alaturi de doua sferturi de rosioare cherry:

sniteldietetic 004

Se pliaza pieptul de pui astfel incat sa acopere bine umplutura si se fixeaza cu scobitori:

sniteldietetic 005

Fiecare bucata se tavaleste prin maioneza astfel incat sa fie acoperita peste tot, fara a se incarca excesiv, se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt:

sniteldietetic 007

Se introduc in cuptorul preincins la 220 de grade, pentru 10-15 minute.

sniteldietetic 010

Sunt savuroase si crocante, se sevesc cu ce garnitura preferati, salate de tot felul sau sosuri. La noi acasa, persoana care are aproape doi metri, mananca orice si nu se ingrasa deloc, a mancat asa cum se poate vedea in poza de mai jos, cu orez cu legume si salata (si s-a declarat foarte satisfacut, nu i-a lipsit nimic) iar fetele asa ca in prima poza, doar cu salata de varza, rosioare si o lingura de guacamole, dar de asemenea a fost foarte bun si satios:

Ultima rețetă publicată

ppuilacuptor

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Piept de pui umplut branzeturi aromate

  1. Magda spune:

    Delicios!L-am facut astazi.

  2. Maraoravita spune:

    MULTUMESC …LAURA ….ESTI PREFERATA MEA …AI O VOCE CALDA …MINUNATA …DAR ESTI  DEOSEBITA …SI-N BUCATARIE …TE IMBRATISEZ CU DRAG ..

  3. laura laurentiu spune:

    Otilia, pe de o parte esti invitata mea sa incerci acest mod de preparare a pieptului de pui, pe de alta, iti multumesc de invitatie si… da leapsa-ncoa!

  4. otilia spune:

    Delicios de-a binelea! Ma tenteaza tare!
    Nu stiu daca ti-am mai spus dar ai un blog superrr!
    Te astept pe blogul meu sa iei Leapsa!

  5. laura laurentiu spune:

    Multumesc de felicitari si te mai astept cu drag la mine in cuina :).

  6. Sabina spune:

    Buna, Laura, ma bucur ca ti-am descoperit blogul. Sunt fascinata de tot ce-nseamna Banat si Ardeal!!!
    Minunata cuina ta! Felicitarile mele!

    PS.Te adaug in listuta mea (sper sa nu te superi)

  7. laura laurentiu spune:

    Sunt – nu vad dece nu ti-ar iesi. Procedeul e foarte siplu si cred ca l-am explicat detaliu. Pofta buna!

  8. Sunt spune:

    hmmm . arata bine .. cred ca o sa fac si eu maine . Sper sa imi iasa la fel de bine cum arata in poza :D

  9. laura laurentiu spune:

    Ileana, iti multumesc mult pentru interesul aratat! Ma bucur ca ti-a placut mancarica, sa stii ca a fost chiar foarte buna! Ma onoreaza sa aflu ca m-ai inclus pe lista preferintelor tale, te mai astept cu drag!

  10. laura laurentiu spune:

    Marcela, sa revii sa imi spui daca ti-au placut. Te pup si iti multumesc de vizita!

  11. Ileana spune:

    LauraLaurel,ma scuzi ca te alint asa dar esti foarte frumoasa iar varsta mea este cred ca a mamei tale.Imi place mult ceeace prestezi in cuina ta. Cel putzin ultimul preparat cu carne de pui este pe gustul meu.O voi incerca si eu pentru familia mea chiar daca nu va fii o zi de sarbatoare. Cu aprobarea ta daca vei binevoi am adaugat blogul tau pe lista mea de bloguri preferate pe blogul ce-l construiesc acum.Cu bine Ileana

  12. Marcela S. spune:

    Draga Laura, o sa le incerc si eu de Valentine’s dinner. E o idee minunata, iar reteta este delicioasa. Te pup.

  13. laura laurentiu spune:

    Ma bucur ca iti place, Danelutza! fa-i fetei ce ii place, la mine asa e modelul, cand se comanda, se presteaza deindata! :))

  14. Danelutza spune:

    Yamiii, ce papa bun ai facut !!! Fiica mea sta in spatele meu si mi-a comandat sa-i fac salata si pilaf de orez… hi, hi…

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE