Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Piept de pui umplut la gratar

Piept de pui umplut la gratar

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Un gratar de pui, daca e bine facut, fraged si suculent, poate fi cea mai buna dintre fripturi, mai ales pe vreme calduroasa. Si cum vara s-a hotarat sa-si intre in drepturi, pare-se ca de data asta nu mai e cale de intoarcere, Deliciosul de Vaslui s-a gandit sa va propuna o reteta buna, usor de facut si cu rezultate spectaculoase, din carne de pui: piept de pui la gratar, umplut cu branza de capra si busuioc. Aromat, gustos, fraged si suculent, ce mai, o friptura spectaculoasa, cu putine grasimi si calorii, ce sa ne dorim mai mult? Ca de obicei, cei care ma ajuta de fiecare data cand e vorba sa va ofer ceva gustos si sanatos sunt partenerii mei, compania Safir din Vaslui.

piept de pui gratar, reteta piept de pui umplut cu branza gratar

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 3 portii
Grad de dificultate: mediu

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa urmariti filmuletul de mai jos (pentru a viziona la calitate maxima, setati 720p HD).

Sumar: 175-200 de grame piept de pui/persoana, marinata pregatita din: 1 lingura ceapa ciorii, 4-5 crengute de cimbru proaspat, 1 catel usturoi, sare, piper, 30 de ml. ulei de masline, 1 lingurita cu varf de mustar, 80-100 ml. suc de portocale proaspat stors. Se amesteca ingredientele pentru marinata si se adauga pieptul de pui portionat, a.i. sa fie acoperit pe toate partile. Se acopera si se da la frigider timp de 2-4 ore. Se pregateste umplutura, amestecand 1-2 fire ceapa verde tocata, 2-3 crengute busuioc proaspat tocate si 180-200 gr. branza de capra maruntita. Dupa trecerea timpului de marinare, se scurge bine carnea, se zvanta cu un servet si se formeaza pachetele repartizand umplutura pe carne si fixand cu scobitori. Se unge cu putin ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins. Se frige 4-5 minute pe fiecare parte. Se intoarce o singura data, dupa 5 minute; se reduce focul la mediu si se continua frigerea pana la trecerea timpului de gatire. In ultimele minute se unge carnea in mod repetat cu marinata pastrata. Se scoate de pe gratar si se pastreaza acoperita timp de 5-6 minute inainte de servire. Se serveste cu garnitura preferata, eu am pregatit dovlecei la gratar.

loading...

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Piept de pui umplut la gratar

  1. Virgilutz spune:

    Draga Laura, cu tot respectul si admiratia pentru minunatele retete oferite noua, novicilor, m-a surprins in v-clip la minutele 1:47″ si 2:37″ anuntul unui ingredient toxic, otravitor – de cand ma stiu, a se feri lumea: „ceapa ciorii!?”. O fi vorba de „ciboulet” – ceapa verde de ajium?! Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar am vazut copii intoxicati rau consumand ceapa ciorii in stare salbatica, desi li s-a atras atentia. Cu compasiune, Virgilutz

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Ciboulet sau chives, „ceapa ciorii” e o denumire pe care o stiu de la muma, dar nu se referea dumisale la vreo buruiana otravitoare, ci la exact ceapa asta de frunze, care crestea ca iarba intr-un clot umbrit din gradina. Cine stie, cate denumiri circula in paralel… in Romania am vazut ca se mai foloseste termenul de „arpagic” pentru a denumi buruiana asta (cea comestibila), dar pentru mine arpagicul chiar inseamna altceva, cepele mici cat unghia pe care le puneam primavara in straturi.

      2012/6/2 Disqus

      • Virgilutz spune:

        Multumesc pentru lamuriri; aferim pt. arpagic; cand ma ghingiesc ca unii pun la mare pret salata de „pis-en-lit alias – papadie, curu gainii, creasta cocosului, coada calului, traista ciobanului, astea de ceai medicinal …toacie-s bunie, dar cu mica masura. Numai bine, si la mai multe …si minunate retete -:)))

  2. Andrei spune:

    Super. Voi face curand :P

  3. pansy spune:

    Mmmm.. gustos si aromat

  4. Virgilutz spune:

    Ingrediente, arome, preparare, – contrastează toate prin culoare și degustare, intr-un: 
    – „sumum exquisite” prețios al prezentării pentru novicele dar curiosul cetitor! 
    Vorba ta – „Ce să ne dorim mai mult”:)))

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE