Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Noua ne-au placut la nebunie aceste bucatele fragede, pulpe si aripioare de pui crocante,  invelite intr-o crusta aromata, cu o carne  suculenta si foarte bine fripta, facute la cuptor, fara sa fi fost scaldate intr-o baie de ulei incins:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor reteta pas cu pas

Ingrediente Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor ingrediente si mod de preparare pas cu pas

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 aripioare de pui
  • 1 lingura de paprika dulce (cine prefera mai picant, poate sa faca un amestec intre paprika dulce si iute)
  • 3 linguri cu varf de faina (integrala am folosit eu)
  • 2 linguri cu fulgi de cocos
  • 3 linguri cu varf de chips de cartofi maruntiti (sau pesmet)
  • 1/2 de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu varf cu mustar
  • 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper

Preparare Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor:

Bucatile de pui se sareaza si se pipereaza. Mustarul se amesteca cu uleiul turnat putin cate putin, obtinand un sos dens, ca o maioneza:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor preparare baza crusta

Se adauga ceapa si usturoiul foarte fin tocate:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor preparare crusta 2

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Pentru prepararea amestecului pentru crusta, fiecare este liber sa combine conform gusturilor sale, fiind permise o multime de combinatii de ierburi uscate si tot felul de condimente. Eu am amestecat faina cu paprika, am adaugat fulgii de cocos si cele 3 linguri de chips de cartofi maruntiti:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor amestec crocant

Bucatile de pui sarate si piperate se ung pe toata suprafata cu sosul de mustar, ulei si ceapa, apoi se tavalesc prin amestecul pentru crusta, acoperindu-le bine:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor tavalirea pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta

Se aseaza bucatile astfel pregatite intr-o tava acoperita cu hartie de copt:

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor in tava

Se introduce tava in cuptorul preincins la 200 de grade (ventilat, daca e posibil). Timpul de coacere variaza in functie de marimea bucatilor de pui, eu le-am le-am intors dupa 20 de minute, continuand coacerea pana la trecerea a 45 de minute, in total. Puiul este gata atunci cand are crusta rumena fara a fi arsa iar intepandu-l adanc cu o scobitoare nu elibereaza deloc sange.

Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor rumene si crocante in tava

Merge cu orice garnitura se prefera, noi am optat pentru salata verde si cartofi la cuptor (prima fotografie).

Ultima rețetă publicată

Aici o idee faină de aripioare crocante la cuptor: Epicurious.com.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Pulpe si aripioare de pui crocante la cuptor

  1. Ionela spune:

    Se poate face reteta si cu file de peste?

  2. Lia spune:

    Scuze, mai devreme am scris gresit „absoluti incantati” :) in loc de absolut
    incantati. Ma deranjeaza teribil astfel de greseli, nu reusesc sa
    reeditez ca sa corectez.

  3. Lia spune:

    Reteta ta am descoperit-o de fapt la Lena dar a citat sursa si am intrat ca sa-ti spun ca suntem absoluti incantati de gust si de faptul ca se fac la cuptor fara ulei.

    Eu am indepartat pielea si din motive de colesterol dar mai ales pt ca pe tv paprika explica intr-un film strain ca marinada si glazura, cand gatim pui, raman pe piele si nu intra in carne aromele daca n-o indepartam si e pacat si le-am dat dreptate. Partea superioara a pulpei am crestat-o in 3 ca sa se patrunda sosul de mustar mai bine. Forma nu s-a stricat.

    Aaa … si au mers f bine alaturi cu un sos din iaurt, usturoi si sare cum recomanda pe celalalt site dar fara maioneza ca mie repede mi se apleaca.

    Am facut la cuptor reteta de cartofi dati prin amestecul ala pe baza de malai, exceptionali si astia tot pe pergament fara ulei decat doua linguri cu care-i frecam, nu stiu daca i-ai incercat vreodata. Doamne, ce inseamna internetul asta, cate afli, pe vremea lui Ceasca nu stiam sa-i facem la cuptor decat in balta de ulei.

  4. Iosif ioana spune:

    Am avut aceasi problema ca si cosmin, nu se lipea mustarul si le-am dat prima data prin amestecul de faina dupa cu mustar si iar cu amestec de faina, au iesit excelent.

  5. Virgilutz spune:

    Rumene, crocante pe dinafară, tandre pe dinăuntru, – de rozi și zgârciul din încheietură! 
    …mmm!! plescăi de așa savoare și sting focul pe gâtlej cu un pahar de vin roșu ce-l ridic în cinstea și sănătatea desăvârșitei gospodine, stimată Laura!!

    • lauralaurentiu spune:

       Multumesc, multumesc mult! :)) Va sa zica si matale-ti place sa rozi zgarciuri? Ma declar vinovata de aceeasi pasiune :P.

  6. cosmin spune:

    buna seara ! am avut o problema cu mustarul :) s-a taiat ca maioneza cand am pus usturoiul si ceapa , bine pana la urma am reusit sa le fac dar cu greu pentru ca mustarul nu se lipea de ele. Acum sunt in cuptor , sper sa iasa bine ! multumesc pentru reteta !!!

  7. Cami Raijin spune:

    tocmai am incercat reteta!!!Senzationale mi au iesit copanelele, iar langa copanele in tava am asezat cartofi taiati pe jumatate, si deasupra lor asezata o rondea de ceapa, au facut o impresie buna!!!multumim

  8. buna Laura!am facut si aceasta reteta sambata,dar cu pulpe doar au iesit excelente,au fost foarte apreciate de toata lumea,de micuta mea nu mai zic!dovada:pe facebook!multumim!

  9. lauralaurentiu spune:

    in schimb matale esti cam crud(a)… la minte. :D

  10. Anonymous spune:

    cam arse

  11. lauralaurentiu spune:

    Madalina, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca v-au placut pulpitele. Cum spuneam, pentru crusta se pot face o gramada de combinatii!

  12. Madalina spune:

    Buna Laura,

    Am incercat si eu aceasta reteta dar la crusta am inlocuit chips-urile de cartofi cu fulgi de porumb. Au fost delicioase si imi plac pulpitele ca nu se prajesc in ulei, nu trebuie sa le port de grija ca sare uleiul, sa le intorc, sa nu se arda, etc. Stiu ca sunt mai comoda :)

    PS Voi incerca si cu chips-uri.

    Madalina

  13. laura laurentiu spune:

    sarah – se da, cum sa nu, si nu doar de pomana ci si in dar, mai ales prietenilor, numai ca tu esti cam departisor! :)

  14. laura laurentiu spune:

    pansy – sa stii ca asa e! :)

  15. laura laurentiu spune:

    Stroe – ai sa rezisti tentatiei? :P

  16. laura laurentiu spune:

    Geta, abia te astept cu impresii!

  17. sarah spune:

    auuuuuu ce foame imi este lumeee!!!lesin de pofta.de pomana nu se da pe blog-ul asta?foarte bine arata si nu ma mir,doar sunt facute de o maestra in arta culinara.plang de pofta…

  18. pansy spune:

    se vede ca iti incerci noile aparate din bucatarie cu drag !

  19. Stroe spune:

    tentant!e o idee buna 1

  20. geta spune:

    cu siguranta am sa incerc si eu,arata irezistibil!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE