Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta

Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Pana la urma, e un pacat asa de mare sa-ti placa bucatile crocante de pui de la acel restaurant cu pui fripti, stiti voi care, cel cu colonelul? Da, e fast-food, e plin de ulei, nu e bine, nu trebuie… cu toate astea, puii fripti de la respectivulul lant de restaurante sunt un pacat pe care il comit de doua-trei ori pe an, absolut constienta ca-s prajiti in ulei, ca cine stie de cand e uleiul ala, ca una, ca alta… imi plac aceste pulpe si aripioare de pui in crusta lor condimentata si crocanta, cu interiorul bine facut si suculent si pace!

Si nu imi plac doar mie acesti pui fripti, pentru ca poftele mele nu sunt atat de importante si in orice caz, sunt mai usor de tinut in frau, dar ii plac fiica-mii, ce mai, viseaza cu puiul asta! In plus, cei care cedeaza ispitei sunt destul de multi, pentru ca la tejgheaua respectivului restaurant e vesnic coada iar un loc liber la o masa cu greu gasesti.

Asadar, in mod firesc a venit dorinta mea de a incerca sa prepar la mine acasa acesti pui fripti, suculenti, perfect facuti in interior si inveliti intr-o crusta care sa crănțăne placut, macar pentru a sti cu exactitate ce anume contin si pentru a ma simti oarecum impacata ca nu mananca fata prin oras cine stie ce aditivi.

Am compilat vreo 2-3 retete, am avut cateva tentative mai mult sau mai putin satisfacatoare si in final, pot spune ca imi pot satisface pofta de pulpe si aripioare de pui crocante si in bucataria proprie, ies grozav de bine si pot face fata cu succes comparatiei cu cele luate drept model.

pulpe de pui in crusta crocanta, fried chicken stil KFC
Pentru realizarea acestei retete am beneficiat de sprijinul colaboratorilor mei, compania Safir, care produce pui dolofani si rozalii sub marca Deliciosul de Vaslui.

Ingrediente Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta

  • 1-1,5 kg pulpe inferioare sau aripioare de pui
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 varf de cutit de oregano uscat
  • 1 varf de cutit de pudra de ghimbir
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 1 lingurita de sare
  • 150-200 grame de faina
  • 1 lingura de ceapa rasa pe razatoarea cu gauri fine
  • 2 catei de usturoi zdrobiti/razuiti fin
  • 1 pahar cu lapte batut
  • saramura: 1 litru de apa si 2 linguri de sare
  • ulei vegetal pentru prajit

Preparare Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta, reteta video

Pentru instructiunile de preparare, va invit sa urmariti clipul video de mai jos sau pasii expusi in format text, la finalul articolului.

PUBLICITATE

Mod de preparare Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta

1.  Alegem pulpe de pui si aripioare micute si fragede.

2. Preparam saramura, adaugand intr-un castron mare 1 litru de apa si 2 linguri de sare si amestecand pana se dizolva.

3. Se adauga in saramura aripioarele/pulpele de pui, trebuie ca acestea sa fie complet acoperite de saramura. Castronul se infoliaza si se da la frigider minimum 2 ore, maximum 24 de ore.

4. Dupa marinarea in saramura, se scurg bine pulpele/aripioarele si se zvanta bine tamponandu-le cu hartie absorbanta de bucatarie si se lasa la temperatura camerei.

5. Se amesteca faina cu toate condimentele (1 lingurita de sare, piperul, ghimbirul, nucsoara rasa, oregano uscat, paprika dulce).

6. Se răzuieste ceapa pe razatoarea cu gauri fine (avem nevoie de 1 lingura de ceapa razuita). Ceapa si usturoiul fin razuite se amesteca bine cu laptele batut.

7. Se dau pulpele/aripioarele bine zvantate prin laptele batut si apoi se imbraca in faina condimentata pe toate partile. Le asezam pe un platou, pe masura ce le pregatim, fara a le suprapune.

8. Pentru prajire, recomand friteuza sau o cratita (ceaun) de fonta, cu peretii grosi, pe care o incingem bine pe foc si apoi adaugam ulei intr-un strat generos (cam de 7-8 cm). Probam sa fie bine incins uleiul, care trebuie sa aiba temperatura de 180 de grade Celsius, dar in lipsa unui termometru, putem proba cu o lingura de lemn, daca atunci cand bagam coada lingurii de lemn in ulei, se raspandesc instantaneu in jurul acesteia bule mici de aer, inseamna ca uleiul are temperatura ideala.

9. Se pun cu grija bucatile de pui in uleiul incins, fara a le inghesui prea tare. Imediat ce bucatile de pui prind o crusta usor aurie, reducem focul la mediu-mic si prajim puiul in continuare, ca sa se patrunda bine in interior. In total, pulpele trebuie prajite cam 20 de minute, pana cand, daca sunt scoase deoparte si intepate cu o furculita in partea cea mai groasa, elibereaza sucuri clare, fara urme de sange.

10. Cand sunt gata, se scot cu atentie din uleiul incins si se pun pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta de bucatarie.

Puteti servi pulpele sau aripioarele pregatite astfel cu tot felul de garnituri, salate si sosuri dupa preferinta fiecaruia. Si… lasa ca merge cateodata, doar sa nu o facem prea des :P. Pofta mare!

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

30 comentarii la Pulpe si aripioare de pui in crusta crocanta

  1. camelia spune:

    se mai pot descarca pdf-urile cu retetele de pe site? nu mai gasesc butonul??:(

  2. Alexandra spune:

    Am incercat reteta…e foarte,foarte buna!Multumesc mult !

    • lauralaurentiu spune:

      Alexandra, ma bucur ca ai gasit reteta pe placul tau. Pentru ca si Emma a facut tot azi reteta, chiar mi s-a facut pofta de niste pulpe fragede si suculente in invelis crocant :). Sa va fie de bine!

  3. emma spune:

    Le-am incercat au iesit atat de pufoase si fragede,va multumesc pt reteta

  4. Steluta spune:

    imi pare rau dar la mine pe calculator nu este niciun filmulet.dece oare?

  5. Alexandra_paulina_2007 spune:

    E clar ca le incerc chiar azi!

  6. Iuliana Boda spune:

    Va multumim si pentru filme! Dei sunt complet un om al internetului si noilor tehnologii web, va marturisesc ca retetele tot scrise imi place sa le vad… si cu toata aprecierea pentru straduintele facerii clipului, sincer va spun ca nu o sa ma uit la el (nu-i mare pierderea pt. dvs, nu-i asa). Imi pare tare rau ca din ce in ce mai multe bloguri culinare adopta acest trend din ce in ce mai mult.

    • lauralaurentiu spune:

      Draga Iuliana, imi pare rau sa constat o urma de sarcasm in tonul tau. Pierderea exista, dorinta mea nu este sa-mi dezamagesc cititorii, chiar daca este vorba despre unul singur. In general, retetele video au fost foarte bine primite, e singurul mesaj care exprima un dezacord total. Sunt convinsa ca, asa cum ai observat si tu, tot mai multe bloguri si site-uri culinare vor adopta acest stil de prezentare in viitor. In ce ma priveste, nu intentionez sa renunt la retetele in imagini, din care acest blog contine deja cateva sute.

      2012/4/28 Disqus

  7. alin spune:

    f interesanta reteta.nu m-am gandit ca se poate cu lapte batut.eu le fac cu ou batut,in care torn un pic de bere.se poate cu pesmet in loc de faina.in orice caz,o sa incerc si asa. multumesc

  8. Sorina spune:

    Am o intrebare . Se poate folosi lapte normal ? sau trebuie neaparat lapte batut ?

    • lauralaurentiu spune:

      Se poate folosi: lapte batut, chefir, sana, iaurt batut putin cu furculita sa se subtieze. Laptele normal nu are nicio vascozitate si nu are cum sa creeze o crusta.

  9. Aurelia Morar spune:

    Din toate retetele de pui a la KFC pe care le-am incercat, asta a fost de departe cea mai buna.
    Adevarul este ca niciodata nu am dat gres cu retetele dumneavoastra.
    Va multumesc

  10. zbor spre cer spune:

    buna dimineata revin cu impresi despre aceste pulpite care au fost extraordinare de bune ne-a placut enorm.Nu am mai apucat sa fac o prezentare foto de calitate ca infometati mei nu mai aveau rabdare am facut pe fuga o foto fara sa ajunga la masa inca.Multumesc pt. reteta si pt. ca ai impartasito cu noi.O zi binecuvantata sa va de-a D-zeu!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur din tot sufletul ca v-au reusit pulpitele, sa va fie de bine! Numai bine va doresc si eu!

      2012/3/23 Disqus

  11. Raluca_bozintan spune:

    Arata super!!!!!Nu-mi vine sa cred ca crusta este fara ou!!!!!!Neaparat am sa incerc aceasta reteta pt prietenu meu care adora aripioarele si ciocanelele crocante!multumesc de reteta!

  12. Dana spune:

    Draga Laura,

    Imi este drag sa-ti urmaresc  blogul, tot timpul este o placere sa vad ce ai mai creat.
    Chiar ma gandeam pt Paste la o painica sub forma de iepuras , ce am vazut-o acum vreo cativa ani pe blogul tau.

    Dana
     

    • lauralaurentiu spune:

       Draga Dana, painea in forma de iepuras este inca pe blog, caut-o folosind formularul de cautare sau rasfoind categoria Retete de paine. Spor la treaba si mana sigura :)!

  13. zbor spre cer spune:

    Foarte bine arata maine am sa o incerc si eu sa ma conving de gust,iar apoi revin cu impresii.Nu ca m-as indoi  pt. ca tot ce am incercat a fost super.Va doresc o zi binecuvantata de D-zeu!

    • lauralaurentiu spune:

       Ma bucur tare mult ca ti-ai facut curaj sa incerci reteta atat de repede, sunt sigura ca o sa-ti reuseasca, iti tin pumnii si te astept cu impresii!

  14. buna ziua Laura ! 
    Fetitei mele ii plac mult pulpitele de pui ;dar atunci cand le fac in varianta „pane” de ex.langa os imi raman crude ;cum ar trebui sa procedez? mai mult ulei?;focul mai mic?

    • lauralaurentiu spune:

      Carmencita draga, un ceaun de fonta e de neptretuit pentru asa ceva, chiar cel vechi, al bunicii, merita reciclat. In ceaun pui ulei de 3 degete bune pt. pulpite, de 2 degete pentru aripioare, il incingi bine apoi reduci focul la mic, fonta va pastra exact temepratura care trebuie. Timpul de gatire este de 20-25 de minute pentru pulpite, poate 15-20 pt. aripioare. Inainte de a le scoate, inteapa una in partea cea mai groasa a carnii cu o furculita, daca iese lichid cu sange nu sunt gata. Ca sa fie bine facute in interior, dar sa nu se arda crusta, foarte de folos poate fi urmatorul truc: incalzeste cuptorul la 150 de grade, prajeste-le pana la gradul de auriu (sau cum iti plac), le scoti din ulei, le scurgi si le asezi pe o tava acoperita cu hartie de copt pe care o dai la cuptor timp de 20-25 de minute. ;)

  15. Delia spune:

    Doamna draga, in primul rand vreau sa va felicit din suflet pentru ceea ce faceti si pentru generozitatea dumneavoastra, sunteti minunata si va iubesc ! Am facut multe dintre retetele dumneavoastra, toate au iesit asa ca in poza, cum ne-ati aratat dumneavoastra iar gustul deosebit.
    As vrea sa va rog si eu ca si Adina sa ne aratati reteta de snitel cu crusta din fulgi de porumb, am incercat tot felul de variante dar nu mi-au reusit si parca nu as mai cumpara din oras, as vrea sa le fac eu acasa, proaspete.
    Spor in ceea ce faceti !

    • lauralaurentiu spune:

       Delia, ma bucur mult ca ti-au reusit retetele mele, sa va fie de bine! Multumesc de felicitari si o sa tin cont de sugestia ta.

  16. Adina spune:

    Delicios si sigur mult mai sanatos decat varianta de cumparat. O idee ar fi si cu crusta crocanta din fulgi de porumb. Poate veti posta si acea reteta. :). Vreau sa va rog sa dati si posibilitatea salvarii in format pdf. Multumesc si va apreciez la fiecare reteta!

    • lauralaurentiu spune:

       Adina draga, daca apesi butonul de printare, ai o a doua optiune care este pdf. O sa tin cont de sugestia cu snitelul in fulgi de porumb.

      • Adina spune:

        Multumesc din suflet pentru sfatul cu pdf-ul si pentru ca va faceti timp sa ne raspundeti tuturor! Astept retetele dumneavoastra cu nerabdare!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE