Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Reteta de mici, cotlet si aripioare marinate la gratar

Reteta de mici, cotlet si aripioare marinate la gratar

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Dragii mei, ne aflam cu totii in acest weekend foarte prelungit, prilej de relaxare si, prin traditie, de mici si fripturi la gratar. Cei carora distanta le permite, dau fuga la malul marii, ceilalti incing gratarul la margine de padure sau pe unde gasesc cate un loc linistit, ideea e ca toata natiunea muncitoare sarbatoreste si ca toata tara devine in aceste zile o imensa petrecere la gratar. Nu am vrut sa treaca acest prilej fara a va oferi o reteta de pasta de mici, mititei fragezi, adevarate acadele suculente care bucura gura gurmandului cu o bogatie de arome si o consistenta perfecta. Pe langa mici, inca doua idei de marinare pentru cotletul de porc si aripioare de pui, amandoua cu rezultate excelente.  Sper sa va placa propunerea mea de meniu pentru petrecerea la gratar de 1 Mai si sa gasiti ideile tentate. Toate astea nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost inaltimea sa Napoleon, gratarul de gradina perfect, oferit de ecores.ro.

reteta de de mici, mititei romanesti, aripioare si cotlete la gratar

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: mediu

In acest episod:

  • Reteta de pasta de mici                             
  • Aripioare marinate in stil mediteranean                             
  • Cotlete de porc marinate

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa vizionati cel de-al 4-lea episod al serialului culinar Bucataria de vara (pentru imagine optima, setati calitatea 720 HD):

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

Asadar, cum vi s-a parut? Nu ca au fost ai mei si facuti de mine mititeii astia, dar mesenii, toti mancai cu state vechi si mare experienta, au jurat ca pe asa mici buni, fragezi si suculenti nu au mai pus gura. De-ar fi doar controlul absolut asupra ingredientelor si merita sa preparati pasta de mici in casa, manopera propriuzisa dureaza cateva minute, timpul de asteptare e mai lung, intr-adevar, dar asteptarea va fi pe deplin compensata. Nu as vrea sa pierdeti din atentie celelalte preparate, la fel de spectaculoase si ele, aripioarele, mai ales, au fost o incantare pentru mine.

Pofta buna, 1 Mai voios si relaxant!

Alte retete la gratar:

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

34 comentarii la Reteta de mici, cotlet si aripioare marinate la gratar

  1. maria spune:

    buna,vreau sa va multumesc pentru reteta,am sa o incerc.Vreau doar sa intreb daca nu trebuie stins bicarbonatul cu putina zeama de lamaie sau otet.multumesc si scuzati-ma dar nu ma prea pricep

  2. Anonim Australia spune:

    Am incercat si eu aceasta reteta minunata de mititei! Nu mai mancasem de fooooarte multi ani si aici in Australia nu se gasesc! Am respectat reteta intocmai si mi-au iesit absolut deliciosi!! La prima serie si eu  am avut problema cu „dezumflatul” dupa ce i-am prajit, desi statuse carnea la frigider peste noapte. Insa imi mai ramasese amestec asa ca am prajit inca o serie luni si atunci nici nu s-au mai umflat asa de tare, si nici nu s-au lasat dupa. Oricum… sunt foarte fericita, nu mi-am imaginat vreodata ca as putea face eu asa minunatie de mititei acasa!! Va multumesc din suflet pentru reteta!!!!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult, chiar daca au fost unele peripetii, important e ca au iesit pana la urma. Problema e ca eu nu am cum sa cunosc caracteristicile anumitor ingrediente care se comercializeaza peste mari si tari (de exemplu concentratia bicarbonatului de sodiu), dar cu putina atentie fiecare poate ajusta cantitatile ca sa obtina un rezultat pefect, asa cum ai facut si tu, sa iti fie de bine!

  3. Diana spune:

    Cum se poate prepara supa de vita (supa de oase)? Exista o metoda de a o face fara sa fie supa (doar apa fiarta cu oase)?

    • lauralaurentiu spune:

      Exact asa si trebuie, apa fiarte cu oase :).

      • Diana spune:

        Am incercat reteta, dar temperatura gratarului a fost prea mica si s-au uscat si s-au inegrit. Mai incecam, ca gustul a fost foarte bun. Multumesc foarte mult!

        Noi suntem in Canada, dar am crescut in Ghiroda si ne e dor de mancarea de acolo.

  4. Leoaica222 spune:

    te deranjez din nou,dar imi plac mult retetele tale!:)daca bag peste noapte la frigider compozitia de mici nu lasa zeama(sange)?ms mult

    • lauralaurentiu spune:

       Nu are voie sa lase nimic :), dar repet ceea ce am spus si in video reteta: compozitia trebuie sa fie foarte, foarte bine malaxata/framantata, nu ca pentru chiftele, ci chiar trebuie sa se creeze o textura de pasta.

      • Leoaica222 spune:

        o sa fac gratar duminica si o s ti spun cum a iesit!ms

      • Leoaica222 spune:

        i am zis soacrei(care e grecoaica) ca la pasta de mici sa pun si bicarbonat de sodiu si mi a zis .mai bine sa pun praf de copt pt ca,de la bicarbonat se inegreste carnea!u ce spui?ce mi recomanizi?ms

      • lauralaurentiu spune:

        In niciun caz. Soacra o fi grecoaica, eu am avut o carmangerie si am vandut tone de pasta din asta. Ai vazut cum arata micii mei, ti se par negri? Praful de copt contine si un acid in afara de bicarbonat, in momentul in care il adaugi intr-un mediu umed, actioneaza destul de scurt, deci ar fi inutil pt. pasta de mici care trebuie refrigerata minimum 12 ore. Dar tu poti face cum vrei.

      • Leoaica222 spune:

        ea nu face mici dar a auzit de la cineva de praf de copt si de aia te am intrebat!arata super micii tai,dar nu stiam de prafu de copt si de cand mi a zis eram nelamurita!eu cel putin nu am mi auzit de praf de copt in carne!nu te supara,dar sunt incepatoare si sunt curioasa sa aflu!:)de aia te si urmaresc  zilnic pt ca  mi placi si tu si retetele tale!:)

      • Leoaica222 spune:

        are vreo importanta daca e carnea proaspat tocata sau e congelata?

      • lauralaurentiu spune:

        In niciun caz nu m-am suparat, doar ca mi s-a parut destul de excentrica ideea sa adaugi praf de copt in mititei :). Dar… pana la urma nici bicarbonatul de sodiu nu e foarte obisnuit pentru aceasta utilizare, insa asa cere reteta.

      • Leoaica222 spune:

        si mie mi s a prut ciudat prafu de copt in carne!i am facut azi asa cum ai spus tu si au iesit super buni si zemosi!:)

      • lauralaurentiu spune:

         Ma bucur, sa iti fie de bine! :)

      • lauralaurentiu spune:

        Draga mea, eu am facut de-a lungul timpului si cu carne tocata, si cu carne decongelata lent, la frigider (fara a o forta la microunde). Evident, cu carne proaspata, refrigerata, parca se lucreaza mai usor, dar si cu cea decongelata am obtinut rezultate bune.

  5. indira spune:

    Buna Doamna Laura !  Am facut mititeii dupa reteta dumneavoastra, au iesit foarte gustosi si suculenti. Am o intrebare :de ce se fac foarte mari… iar apoi scad (adica parca se incretesc putin si se fac mai ” mititei”) ?????? oare de la bicarbonat? Am facut totul exact ,pasta a iesit excelenta, singurul lucru care nu l-am inteles este „de ce au cazut’ dupa ce i-am prajit pe gratar ????? Va multumesc tare mult daca mi-ati putea raspunde s-au da o idee.
    PS. in fiecare zi intru pe blogul dumneavoastra….totul mi se pare PERFECT !!!!!!
    Multa sanatate si multa putere de lucru sa aveti !! Va salut cu mult drag !! 

    • lauralaurentiu spune:

      Buna, Indira. Ma bucur ca micii au iesit gustosi si suculenti, asta e cel mai important.

      Bicarbonatul nu ii scade, dimpotriva, ii face mai pufosi. Imi vin in minte cateva motive pentru care ar fi putut sa scada la fript:

      1. carnea de vita in cantitate insuficienta, dar daca ai respectat reteta, nu e cazul
      2. carnea de vita de „prea buna calitate” :)), stiu, suna hilar, dar reteta cere carne de vita matura, nu de vitel
      3. timpul de refrigerare prea mic

      Alege tu de aici ce crezi ca se potriveste :).

      2012/5/8 Disqus

      • indira spune:

         Buna draga stimata si respectabila Doamna Laura !!!!
        Din suflet iti multumesc ca mi-ai raspuns…Cred ca carnea de vita e mai „slaba” in calitate aici unde traiesc acum si fac cumparaturi. ( locuiesc in north carolina usa ) si 100% carnea de vita de aici e mai „pufoasa” cred ca e potrivit cuvantul..In tara, vitele se cresc cu iarba ..si alte bunatati.., pe cind in america s-au alte state dezvoltate le indoapa cu tot felul de concentrate  „sa fie productie multa..”.. Din pacate calitatea carnii e mai slaba ! Ce am sa fac ….cred ca pun mai multa carne de vita si mai incerc..Nu ma las !!Este o reteta tare gustoasa si zemoasa de mititei !!
        Inca ceva … Am citit acum un comentariu la inghetata ta de capsuni cu iaurt..!!! „Astia” care comenteaza asa urat ei n-au nici un habar in a-le bucatariei ..!!!Crede-ma ! stiu doar sa isi plimbe mainile pe tastatura computerului… chiar n-au nimic comun cu bucataria.. Cu astfel de  „indivizi” chiar nu trebuie sa fii draguta in raspunsurile pe care le dai inapoi !!! Sincer 111 Nu merita osteneala !!!!
        O zi buna iti doresc, multa sanatate..ca-i mai buna decat toate !!!!

  6. Laura Blajuta spune:

    buna buna vreau si eu mmmmmm

  7. Diana spune:

    Felicitari, banatzeanca mea draga!!! Iti citesc cu drag retetele si chiar le si pun in practica, chiar daca ma aflu la mii de km departare, in Kitchener, Canada! Numai bine si sa ne surprinzi cu noi retete excelente asa cum doar tu stii!!!!

  8. Comarzan2005 spune:

    Doamna Laura aproape in fiecare zi intru pe blogul dumneavoastra…. Am sa incerc reteta de mititei… Oricum cornurile de brutar le fac saptaminal…chiar si de 2 ori pe saptamina…si multe alte retete. Sunteti o gospodina de nota 10+10

  9. Kati spune:

    Laura,multumim pentru retetele de marinare si pentru cea de mititei!
    Pofta buna si distractie placuta in weekend!

  10. Stellarusu spune:

    imbietor, si daca as putea incaleca pe o matura sa vin repejor sa infulec cate ceva; brava Laura, ca de obicei mare maiastra.

    • lauralaurentiu spune:

       Stella draga, mai ca-mi vine sa ma urc eu pe matura si sa ma reped dupa tine :). Mi-ar face mare placere sa fii odata oapetele meu. Multumesc de vizita, ma bucur mult ca iti place ce am gatit. :)

  11. AVETI UN GRATAR DE VIS ,EU SUNT FAN AL GRATARELOR SI VREAU SI EU UNUL ASA E NEMAIPOMENIT ,FRIPUTILE AU UN ASPECT GNAMMM , MA COMPLIMENTEZ CU DUMNEAVOSTRA SI PENTRU 1 MAI O SA PREPAR SI EU MITITEII SI FRIPTURA DUPA RETELE DUMNEAVOASTRA DESI NU E PREA DIFERIT DE CEEA CE PREPAR EU PENTRU MARINAT NUMAI CA EU PUN SI VIN LA CARNEA DE PORC CAND O MARINEZ , DE DATA ASTA O SA INCERC ASA.

    • lauralaurentiu spune:

       Mihaela draga, gratarul asta isi merita fiecare banut, in plus e o achizitie pentru toata viata, ai tot timpul sa-l amortizezi.

      Pun si eu diferite lichide – vin, zeama de portocala sau lamaie, suc de ananas etc. – atunci cand marinez carnea de porc in mediu lichid, acum am optat pentru o marinare uscata, foarte buna e in ambele moduri.

  12. MARIVAS1953 spune:

    super bune o sa fie

  13. Raluca_bozintan spune:

    superb mi-ati facut o pooftaaaaaaaaa!!!!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE