Retete la gratar: fripturi de porc, cartofi si ardei umpluti

Autor:

Ca nu-i pasare mai faina nici mai imbietoare ca si porcu’ stie deja toata lumea, n-o sa ma pun eu acuma contra atator secole de intelepciune populara care au demonstrat asta, mai cu sama ca barbatu-meu e unul din adeptii cei mai inflacarati. No, asadar, intr-o zi de primavara frumoasa, aproape de vara as putea spune, niste fripturi de porc suculente pe gratar pareau a fi tot ce ne-am fi putut dori mai mult. Da’ suculente si aromate… nebunie! Va invit sa descoperiti reteta de friptura marinata la gratar si inca doua idei numa’ bune sa-i stea alaturi in al 3-lea episod al serialului culinar Bucataria de Vara, realizat cu sprijinul ecores.ro, cei care pun la dispozitia fiecaruia acel gratar de gradina care i se potriveste cel mai bine.

friptura de porc la gratar, reteta de friptura de porc marinata la gratarTimp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor

In acest episod: Fripturi de porc marinate la gratar

                            Cartofi umpluti „Byron” la gratar

                            Ardei umpluti cu branza, infasurati in bacon, la gratar

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit la film!

Poza de final, ca va convingeti ca meniul prezentat chiar merita pus in practica:friptura de porc la gratar, cartofi si ardei umpluti la gratar

O ultima precizare: cand am fript pe gratar fripturile pe care le-ati vazut in reteta video, am crezut ca mai bine nu se poate. Nu stiu, insa, daca ati remarcat ca am marinat mai multa carne decat a ajuns pe gratar dupa doua ore. Celelalte 3 felii le-am fript dupa 18 ore de marinare – Sfinte Sisoe! pentru asa ceva poti sa faci moarte de om! Asa ca va recomand din tot sufletul, daca timpul va permite, prelungiti procesul de marinare peste noapte, chiar merita.

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Adelina a zis

    Doamne, ce scule ai pe-acolo…si cum arata preparatele…m-a luat durerea de cap de pofta. Weekend-ul acesta trebuie sa merg la o sindrofie dar in urmatorul reletele tale vor fi pe gratarul meu. Te iubesc pentru tot ce ne oferi. 

  2. lorena a zis

    mi-e foame iar ce ai gatit tu  arata senzational ai gatit ca un adevarat bucatar felicitarile mele si  mult respect pentru ceea ce faci in viata de zi cu zi

    • lauralaurentiu a zis

      Lorena, multumesc foarte mult pentru felicitari, sper sa iti faci curaj sa incerci cate ceva din ceea ce am propus in acest video, te astept cu impresii.

  3. emma a zis

    n-am cuvinte pur si simplu minunat,te felicit din toata inima pt tot ceea ce faci si va multumim pentru ca ne impartasiti si noua din aceste retete minunate.Si ideea cu video e minunata chiar imi este drag doar sa ma uit si sa salivez:))

    • lauralaurentiu a zis

      Multumesc Emma, sper ca ai sa treci mai departe de privit si salivat :), retetele nu sunt grele, sunt gustoase si chiar merita incercate.

      • emma a zis

         am incercat cateva din ele si cu siguranta voi mai incerca astazi pregatesc pulpe de pui in crusta crocanta(fried chicken)am facut si mici au iesit foarte gustosi si buni,l-am pus pe sotul meu sami cumpere un gratar ca sa pot face toate retele de vara:))

  4. Sorina a zis

    minunat!  oare marinata asta ar merge si pentru carnea de vita?! am un muschi si ma gandeam cum ar fi sa-l prepar asa :)

    • lauralaurentiu a zis

       La carnea de vita (muschi, mai ales) as recomadna ceva foarte simplu, o idee de usturoi, cateva fire de rozmarin si ulei de masline, masat bine carnea cu amestecul asta, infoliata ca o acadea si lasata la frigider peste noapte. Grija mare sa nu o frigi prea mult, ai nevoie de foc iute, o perpelesti rapid cate 2-3 minute pe o parte si gata!

  5. Diana a zis

    O comoara esti tu, Laura draga! Pe cat canti de frumos pe atat si gatesti de bine! Banatzeanca adevarata! Ma mandresc cu tine si sper ca intr-o zi sa poti sa vii sa ne incanti cu glasul tau, aici, la Kitchener unde locuiesc foarte multi banatzeni de-ai tai! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca!

  6. Doina a zis

    wooooow !….daca nu maine dar cat de curand , aceste bunatati vor fi pe masa noastra. Ce e nou din reteta si n-am facut sunt ardeii .Arata super si de gust nici nu vreau sa ma gandesc cat de buni trebuie sa fie. Cartofii eu ii fac copti , umpluti si pusi pe gratar….dar e mai simplu dupa reteta ta.
    Te imbratisez, multzam de reteta si sa aveti o duminica placuta !

    • lauralaurentiu a zis

      Doina draga, multi le-au pus gand rau astor fripturi :P. Totul a fost foarte bun, si friptura nemaipomenit de frageda (preferabil sa marinezi peste noapte), dar si cartofii si ardeii. Te mai astept cu drag.

    • lauralaurentiu a zis

       Si daca inlocuiesti porcul cu piept de pui devine si mai sanatos… dar categoric, mai putin gustos. :)) Dar cateodata merge, nu-i asa? Ma bucur ca ti-a placut, te mai astept cu drag. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *