Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tajine de pui cu lamai murate

Tajine de pui cu lamai murate

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Asa cum mi-am promis cand am vorbit despre lamaile murate, azi am ajuns sa ma rasfat cu acel tajine de pui care are aceste lamai pe lista ingredientelor. Reteta este din carticica ce a insotit vasul tajine la livrare, este o reteta cu adevarat exotica, foarte aromata, carnea devine de o mare fragezime iar gustul dominant este cel de lamaie. Asadar, daca va place lamaia, o sa va placa si aceasta reteta, iar daca nu sunteti fani ai gustului ei, acrisor si usor amarui, mai bine alegeti o alta metoda de preparare a tajine-ului (cu fructe uscate, cu legume diverse etc.):
tajine cu lamai murate

Ingrediente:

  • 1-1,5 kg. de pui, bucati potrivite pentru fript, eu am folosit pulpe dezosate
  • 3 cepe marisoare
  • 1 ardei rosu
  • 1-2 catei de usturoi1 lingurita de coriandru macinat
  • 1 lingurita de paprika dulce
  • 1 pliculet de sofran
  • aproximativ 10 cm. ghimbir proaspat
  • 2 lamai murate
  • 150 de grame de masline verzi
  • 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare, piper
  • patrunjel si coriandru verde (eu nu am avut decat patrunjel, coriandru verde nu am gasit)

Preparare:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
Carnea de pui se portioneaza, se spala si se zvanta. Uleiul de masline extravirgin se incinge in vasul tajine, apoi pulpele de pui se pun la prajit:
tajine cu lamai murate 1
Ardeiul se taie fasii fine, la fel si ceapa; ghimbirul se decojeste si se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste; lamaile murate se scot din borcan, se caltesc cu putin apa acalduta si se taie in felii:
lamai murate
Ceapa, ardeiul, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, piperul si o lingurita de sare se pun peste carnea din vasul tajine:
tajine cu lamai murate 2
Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 3-4 minute, timp in care sofranul se infuzeaza in 500 de ml. de apa clocotita. Apa cu sofran se toarna in vasul tajine si se adauga feliile de lamaie murata:
tajine cu lamai murate 3
Se acopera tajine-ul cu capacul si se fierbe la foc foarte mic timp de jumatate de ora, verificand din timp in timp daca nu cumva mai e nevoie de un aport suplimentar de lichid.
tajine cu lamai murate 4
Dupa trecerea celor 30 de minute, se adauga in vas zeama de lamaie si se mai fierbe totul inca 5-6 minute:
tajine cu lamai murate 5
Ultima rețetă publicată

La final, se adauga maslinele si verdeata tocata si se potriveste gustul de sare si piper:

tajine cu lamai murate 6
Se stinge focul si se lasa sub capac 5-10 minute inainte de a se servi. Se serveste cu cous-cous simplu:
tajine cu lamai murate 7

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 comentarii la Tajine de pui cu lamai murate

  1. aiaccinu01 spune:

    excelenta mancare la tajine

  2. Florinamanea75 spune:

    tajinul de pui nu se serveste niciodata cu couscous,am stat in Maroc 7 luni si nu am mancat niciodata asa ceva,tajinul se serveste simplu,daca e gatit cu legume;sau in cel mai occidental fel cu cartofi….!!!!!!!

    • Anonim spune:

      Cel putin o data s-a servit, caci noi asa am facut. Culmea, ne-a si placut, ca a fost bun si a mai absorbit din cantitatea mare de suc de prin vasul ala. Oricum, nu cred ca faptul de a fi facut eu un couscous langa mancarea sau de a fi mancat-o chiar cu paine :P impiedica pe doritori sa incerce reteta (care e buna, e din carticica vasului si nu m-a dezamagit).

      2011/10/10 Disqus

  3. Adelina Damian spune:

    Am văzut de unde l-ai comandat mai jos, dar de care capacitate?

  4. Adelina Damian spune:

    De unde ai comandat vasul tajine?

  5. Anonymous spune:

    am mancat,asa ceva chiar in locul de origine si mmmmm,e exceptional.Mie mi-a plcut tajinul cu cartofi,cous-cousul nu-mi place.

  6. lauralaurentiu spune:

    Liliana, cunosc aceasta combinatie, in carticica din care m-am inspirat exista si o asemenea reteta, cu ou fiert. :)

  7. lauralaurentiu spune:

    Fuat Gencal, thank you so much!

  8. Liliana spune:

    Excelenta! Felicitari! Desi ar putea parea bizar pentru un impatimit al bucatariei romanesti, la servire ar merge alaturea cateva felii de ou fiert si…curmale!

  9. Fuat Gencal spune:

    Çok güzel çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

  10. lauralaurentiu spune:

    ExCentrique, mie mi-a placut mancarea. Nu ca mi-as dori sa o mananc in fiecare zi a saptamanii, dar a fost buna, in plus, fiind pasionata de gastronomie, am o mare curiozitate sa incerc tot ce e nou. Familia mea, insa, nu a fost prea entuziasta, de aici lipsa de etunziasm pe care ai observat-o tu la mine, pentru ca grija mea este sa le placa si lor, nu doar mie. Cred ca ar putea fi mult mai apropiata de gustul cu care romanul e obisnuit daca s-ar injumatati cantitatea de lamaie murata. Stiu ca tocmai aceea e nota de autentic, dar ai mei au fost de parere ca e prea aromata mancarea asta. Au mancat tot din farfurie, dar nu au aplaudat bucatareasa, ca in alte prilejuri :D.
    Inclusiv mie mi-a placut mult mai mult cealalta reteta de tajine pe care am imcercat-o: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/05/tajine-de-pui.html
    Multumesc de aprecieri, daca un cunoscator care s-a delectat cu tajine la locul de origine e de parere ca m-am descurcat bine, nu pot fi decat multumita. Te-as rasplati cu o farfurie de tajine, dar, cu toata lipsa de entuziasm… nu mai este! :))

  11. ExCentrique spune:

    Laura, nu stiu de ce dar nu simt mare entuziasm legat de aceasta reteta. Nu ti-a placut? Ti-am spus, eu am mancat la mama ei si mi s-a parut exceptionala aroma de lamaie, condimentele… am mancat tajine cu miel si lamai murate si nici nu am simtit cel mai mic iz de oaie, doar parfumul si aciditatea placuta de lamaie. Vad ca ai repectat reteta in detaliu si de aratat arata exceptional.

  12. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Laura :) . Gustul e foarte fresh, aroma de lamaie e dominanta. O mancare buna. :) Poti sa iti cumperi tajine de aici: http://www.pentrugatit.ro/index.php?categoryID=159

  13. Laura Frunza spune:

    Arata minunat, Laura, cu adevarat un rasfat culinar exotic! Ce mi-as dori si eu un vas tajine!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE