Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Vita cu  morcovi si cartofi la slowcooker

Vita cu morcovi si cartofi la slowcooker

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

La Timisoara ploua de doua zile, o ploaie atat de intens asteptata incat numai ca nu ne-am invesmantat in fruze de salcie si nu am rostit incantatii in picioarele goale. Ei bine, ploaia asta a alungat de pe-aici vreo 10 grade din termometru si bine a facut. In locul gradelor disparute, a aparut pofta de-o mancare mai consistenta, si cum carnea de vita suna foarte bine urechilor familiei mele, iata ca ajungem firesc la reteta de carne de vita cu morcovi si cartofi pe care v-o propun azi. Despre slowcooker v-am mai povestit si altadata, e o oala de ceramica care se incalzeste electric pana la o temperatura nu prea inalta, gatind mancarea incet, ore in sir. Totul e sa ai rabdare, pentru ca la finalul asteptarii, slowcooker-ul va demonstra ca a meritat, dezvaluind adevaratul sens al expresiei „se topeste in gura”.  Ce e grozav la slowcooker este ca se poate folosi orice fel de carne, chiar batrana, chiar plina de zgarciuri,  toate bucatile le va transforma in imbucaturi gelatinoase si fragede. Asa ca am luat eu niste carne de vita cam batraioara, de productie autohtona, si in continuare o sa va arat ce minunatie de mancare am facut cu ea.

beef and potato hotpot-slowcooker

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente:

  • 750 de grame de carne de vita taiata in cubulete (pulpa am folosit eu)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 300 de grame de ceapa salota (sau o ceapa mare obisnuita)
  • 2 linguri de faina
  • 600 de ml. de supa de vita
  • 2 linguri de sos worcester
  • 1 lingura de bulion de rosii concentrat
  • 1 lingura de mustar Dijon
  • 3 ramuri de rozmarin
  • 125 de grame de morcovi
  • 125 de grame de pastarnac
  • 700 de grame de cartofi, cantariti curatati
  • 25 de grame de unt
  • sare si piper

Preparare:

Morcovii si pastarnacul se curata si se taie in cuburi, cartofii curatati de coaja se taie in felii subtirele.

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se adauga carnea de vita taoata cubulete, prajindu-se pe toate partile pana cand sangele de la suprafata se coaguleaza si incepe sa se rumeneasca pe alocuri.

vita la slow cooker preparare 1Se pregatesc cepsoarele, apoi se taie in sferturi sau jumatati, in functie de marimea lor.ceapa salotaImediat ce carnea incepe sa se rumeneasca pe ici-colo, se scoate din tigaie si se aseaza in vasul slowcooker-ului, acoperindu-se apoi cu capacul.vita la slow cooker preparare 2

PUBLICITATE
Preparare Vita cu  morcovi si cartofi la slowcooker 4 Preparare Vita cu  morcovi si cartofi la slowcooker 5

In tigaie se adauga uleiul ramas si ceapa (poza 1) care se caleste pana cand incepe sa devina usor aurie. Se adauga imediat faina si se amesteca pana la completa incorporare (poza 2). Se adauga supa de vita fierbinte, amestecandu-se constant (poza 3). Imediat se adauga bulionul de rosii, mustarul, sosul worcester si 2 crengute de rozmarin. Se fierbe sosul 3-4 minute si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust (poza 4), apoi se ia deoparte de pe foc.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

preparare sos pt. carne de  vita slowcookerSe adauga peste carnea de vita din slowcooker morcovii si pastarnacul taiat cubulete.vita la slow cooker preparare 3Imediat, se toarna tot sosul din tigaie.vita la slow cooker preparare 4Deasupra se aranjeaza frumos feliile de cartofi, presand usor deasupra lor cu palmele, apoi se asezoneaza cu sare si piper si se adauga rozmarinul ramas.vita la slow cooker preparare 5Se acopera vasul cu capacul si se gateste la temperatura mare (pozitia high a slowcooker-ului) timp de 7 ore, pana cand carnea este foarte frageda si cartofii patrunsi. In final, se adauga untul taiat in mici bucatele deasupra cartofilor, gatindu-se inca 5 minute pana ce untul se topeste.vita la slow cooker cu morcovi si cartofiMancarea se serveste imediat, fierbinte, si e nespus de frageda si de gustoasa.vita la slow cooker 2, carne de vita slowcooker retetaAlte retete la slowcooker:

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Vita cu morcovi si cartofi la slowcooker

  1. Sanda spune:

    Foarte foarte buna. Am facut ieri.

  2. Sanda spune:

    Foarte foarte buna. Am facut ieri.

  3. Oana spune:

    chiar dureaza 7 ore reteta asta?

    • lauralaurentiu spune:

      Daca o faci la slowcooker, da :). Asta e principiul mancarii preparate la slowcooker, preparatele se gatesc la temperatura joasa, sub 80 de grade, vreme indelungata, pentru o textura cat mai frageda.

  4. Teodora spune:

    uai bine arata. Luni dimineata pun slow cooker-u la treaba, de cand voiam o reteta ca asta. Buna inventie oala asta, nu stiu ce m-as face fara ea. Cand lucrezi e aur la casa omului.
    Multumesc inca o data Laura pt retetele tale minunate, retetele copilariei.
    Am facut merdenele si placinta ca la sat banateana, cornuri de brutar, saratele, paine bagheta frantuzeasca, toate minunatiile copilariei si studentiei. Pacat ca nu mai exista „merdenelaria” in Timisoara, am fost in decembrie din nou acolo si am ramas cam dezamagiti, visam la merdenele fierbinti.
    Blogul tau e ca un drog, musai citit zilnic si incercat ceva nou tot timpul.
    Sambata urmeaza paturata pe crumpi.
    O zi buna sa ai.

  5. Hans spune:

    Foarte urat  :)  in sensul ca imi e pofta si se termina pana vin eu :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE