Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Baguettes - Baghete - Paine frantuzeasca

Baguettes – Baghete – Paine frantuzeasca

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Frantuzeasca sau nu, aceasta bagheta este o paine foarte gustoasa, cu o coaja crocanta si cand e in cuptor… se umple toata casa de un parfum innebunitor. Am promis ca o sa va impartasesc reteta de baghete (baguettes, cum vreti sa le ziceti) si iata ca ma tin de cuvant, nu a durat prea mult, da? Pentru inceput, va ofer poza de final de care regret nespus ca nu am reusit nicicum sa fac sa se lipeasca si mirosul de paine proaspata, robusta:
baghete reteta, baghete frantuzesti, paine franceza
bagheta 9

Ingrediente Baguettes – Baghete – Paine frantuzeasca:

  • 1 kilogram de faina
  • 600 ml. de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 1 pachetel de drojdie de 25 de grame sau 50 de grame de maia naturala

Preparare Baguettes – Baghete – Paine frantuzeasca:

De cu seara: drojdia (sau maiaua naturala) se dizolva in apa calduta, intr-un vas incapator. Separat, faina se amesteca bine cu sarea, apoi jumatate din cantitatea de faina se toarna peste apa in care s-a dizolvat drojdia (respectiv maiaua), amestecand continuu. Se acopera vasul cu foile alimentara si se lasa peste noapte intr-un loc caldut, cu temperatura constanta. A doua zi dimineata, prefermentul trebuie sa-si fi triplat volumul si sa fie plin de basici.
bagheta preferment
Restul de faina amestecata cu sarea se toarna pe planul de lucru, se face loc la mijloc si in gaura formata se rastoarna compozitia fermentata.
bagheta 1
Se incepe sa se framante energic pana se obtine un aluat placut la atingere, elastic fara a fi tare, nelipicios si umed. Daca e nevoie, se mai adauga cate 1 lingura de apa calduta sau dimpotriva, de faina, pana la atingerea unei consistente potrivite. Framantarea manuala ar trebui sa dureze minimum 15 minute.
bagheta 2
Aluatul se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasa sa creasca cel putin o ora, intr-un loc caldut si ferit de curentii de aer (sa-si dubleze volumul). Daca se foloseste maia naturala procesul de dospire ar putea dura mai mult, insa rezultatele vor fi exceptionale.
bagheta 3
Dupa o ora, aluatul s-a dezvoltat frumos.
bagheta 4
Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru presarat cu faina si se imparte in 3 (sau 4) bucati egale.
bagheta 5
Se formeaza baghete lunguiete care se pun in tava acoperita cu hartie de copt, crestandu-se pe suprafata cu un cutit bine ascutit.
bagheta 6
Se acopera tava cu doua prosoape umezite cu apa calda si bine stoarse, asa incat painile sa fie bine invelite si protejate de uscaciune. Se lasa sa mai creasca baghetele in tava pana ce va fi evident ca si-au marit volumul, crestaturile se vor desface si vor lasa sa se vada aluatul plin de basicute de aer.
bagheta 7
In cuptorul rece se introduce un vas cu apa calda, apoi se aprinde cuptorul care se fixeaza la 250 de grade Celsius.
Tava cu baghetele se da la cuptor cand acesta este bine incins (la 250 de grade Celsius, repet). Coacerea baghetelor dureaza 20-25 de minute, eu pe ale mele le-am scos dupa 21 de minute. Daca doriti o coaja mai rustica, scoateti vasul cu apa din cuptor dupa primele 10 minute, daca nu lasati-l pe toata durata de coacere, aburul are rolul de a mentine umiditatea necesara ca sa se creeze o coaja crocanta dar supla.
bagheta 8

Si o sectiune:
bagheta sectiune
Painea e asa de buna incat merita sa o faci in fiecare zi si nici eforul nu e prea mare, pana la urma nu e necesara decat putina planificare, niciun fel de munca in plus.

loading...

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

71 comentarii la Baguettes – Baghete – Paine frantuzeasca

  1. Cristina spune:

    Buna Laura,

    Multumesc frumos de reteta. O singura intrebare. La crescutul in tava, cand se pun cele doua prosoape umede, se pun direct peste paine?

    • lauralaurentiu spune:

      Da, deasupra baghetelor, dar sa se sprijine mai degraba pe marginea tavii. În data de 31.01.2014 08:43, „Disqus” a scris:

  2. Myreluta spune:

    Sunt foarte fericita in sfirsit am descoperit reteta de baghete le ador Cind am fost la Paris credetima le am mincat fierbinti si fara nimic altceva atit erau de bune si pufoase si coaja crocanta mi au placut mult si cele cu faina neagra si cereale Doar ca ziua urmatoare devin tari pacat Sper ca ale dumneavoastra sa fie bune si pe a doua zi Am de gind sa dublez cantitatile ca mie tare dor sa le mai savurez si sa simt parfumul parisului…..superb acest oras Multumesc din suflet pentru aceasta reteta delicioasa….Va imbratisez cu drag

  3. miri miriam spune:

    buna ziua! am facut si eu painicile, au iesit suuper bune, numai ca coaja era cam tare si nu dadea semne sa se inmoaie, asa ca am stropito cu apa, oare din ce cauza a facut asa?

    • lauralaurentiu spune:

      Buna Miri, coaja se intareste daca: 1. temperatura a fost prea joasa in cuptor; 2. ai tinut painile la cuptor mai mult decat era prevazut in reteta; 3. nu ai creat abur in cuptor prin introducerea unui vas cu apa. Alege tu de aici care-o fi fost cauza, ca eu nu am fost la fata locului :). Important e ca esti multumita in mare parte de rezultat, sa-ti fie de bine.

      • miri miriam spune:

        multumesc….abur a fost in cuptor numai k la un moment dat s-a terminat apa, pana am observat eu a durat un pic…..oricum coaja s-a inmuiat, a doua zi era ok….

      • miri miriam spune:

        de-asta n-are ursul coada….la mine prostia era ca eu nu le lasam sa mai creasca si in tava, acu le-am dat la cuptor si cand am citit ca trebuia sa le mai las si in tava…..am ametit…..acu sper sa iasa…..

  4. doamna laura, am si eu o intrebare, asa de incepator in paine: de ce nu mi se rumeneste painea pe deasupra? ramane usor palida, si nu stiu ce trebuie sa schimb. sa o las la foc mai iute? dar ma tem ca nu se va patrunde. sigur, am cuptor pe gaz, insa colaceii se rumenesc frumos. painea in schimb ramane palida. excellentissime baghete ati facut :)

    • lauralaurentiu spune:

      Draga Alexandra, e adevarat ca e destul de greu cu cuptorul cu gaz. Sfatul meu este sa pui o bucata de tigla in partea inferioara a cuptorului, se va incinge mult mai lent, dar mai uniform. Te-as mai sfatui sa achizitionezi un termometru special pt. cuptor, nu costa mult dar iti ofera mult mai multa precizie, il pozitionezi in interiorul cuptorului si stii exact cand s-a atins temperatura dorita.

      • multumesc foarte mult pentru sugestii, doamna laura. sunt niste metode la care nu m-am gandit pana acum, sincer. o sa le incerc cat de curand, ca tare ma supara cand vad painea asa palida :)

  5. alena spune:

    Reteta asta o practic si eu ….saptamanal. sunt multumita.

  6. papai spune:

    reteta nu iese intodeauna in orice zona a tarii.
    APA. in unele zome poate fi foarte dura. sfat; fierbeti apa 5-10 minute si lasati-o sa se raceasca la 30-40 de grade si apoi folositi la reteta.
    bine de stiut e faptul ca desi sarea este aliatul brutarului, sarea iodata iti poate da peste cap reteta.
    sare neiodata inca se mai gaseste ( sare pentru muraturi )

    delicioasa painea ! am incercat diverse variatiuni, cea mai buna compozitie ramane cea postata.
    singura imbunatatire relativa am obtinut-o, adaugand la maia o lingura de malai de porumb.
    painea va devenii mai frageda si isi va schimba putin gustul.
    numai bine! multam pentru reteta asta, este colosala.

  7. ana spune:

    dar daca folosesc drojdie uscata cat sa pun? un pliculet de 10g e de ajuns?

  8. Teodora spune:

    uai, am facut pitutza asta acum 2 zile, a iesit o minunatie. tare mersi pt reteta. Va fi in meniuul saptamanal de acuma. Cea cumparata, chiar daca  e „pane di casa” nu se compara cu bunatatea asta de paine.
    Multumim Laura ca impartasesti retetele tale cu noi, e munca nu gluma.

  9. Ioana spune:

    Nemaipomenita reteta, multumesc!

  10. Apetito spune:

    am facut vineri biga si sambata am copt painicile. evident ca de la inceput am bagat variatiuni…adica faina neagra de grau si faina de secara, am pus si o lingurita de miere la biga si… n-am stiut exact cata faina si cata apa se foloseste la biga, am facut cam la ochi…si apoi am completat cu restul de cantitate de faina si apa. in mare mi-a iesit bine, nu asa pufoasa ca a ta, asa ca…data viitoare las inventiile si execut „ca la carte”, am zis!
    dar in mare sunt multumita, de mine dar mai ales de reteta!
    multumesc, Laura!

    eu am executat 5 baghetutze.

    • lauralaurentiu spune:

       Imi pare tare rau ca descopar mesajul tau atat de tarziu, nu stiu de ce nu am primit notificarea! Foarte, foarte frumoase painici, multumesc pentru poza. Sincere felicitari si sa va fie de bine!

  11. Mihaela spune:

    peste maia, inainte sa fie pusa la dospit.. nu se presara putin zahar care ajuta la dospire? intreb si eu ca acum fac prima data paine si nu vreau sa fac ceva gresit si sa nu-mi iasa .. multumesc :)

    • lauralaurentiu spune:

      Nu, nu e nevoie de zahar la reteta asta (acolo unde e nevoie, e specificat). Maiaua dospeste oricum timp indelngat, va fi foarte acida. Spor la treaba.

      • Mihaela spune:

         multumesc, multumesc.. momentan aluatul meu sta la dospit si creste frumos.. peste vreo jumate de ora il tai si la cuptor cu el.. sa vedem .. si nu am pus zahar pt ca m-am gandit eu ca ar fi fost specificat :D .. multumesc frumos pt toate retetele acestea minunate.. o sa mai incerc din ele o gramada.. :)

      • Mihaela spune:

         apropo de vasul cu apa.. cat de mare trebuie sa fie si unde exact trebuie amplasat.. in spatele cuprotului? sau in mijloc,direct sub tava?

      • Mihaela spune:

         na, deja sunt la cuptor. painicile mele .Doamne ajuta.. din poze pareau mai mari painicile tale si m-am speriat cand am varsat aluatul pe masa de lucru ca nu e destul.. plus parca s-a lasat putin fata de cat era de mare in castron.. dar un aluat plin de basici si f frumos.. l-am taiat in 3 si l-am pus in tava.. arata ca la dv.. acum, sa vedem cum se coace :) .. multumesc frumos

      • Mihaela spune:

         asa mi-au iesit mie http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3418063459816&set=t.100002489206355&type=1&theater .. nu s-au rumenit ca ale tale si mi-a fost teama sa le las mai mult.. poate nu a fost destul de mare vasul cu apa.. nu stiu.. la final am dat cuptorul sa incalzeasca doar de sus la o temp mai mare si tot nu s-au rumenit ca ale tale .. inca-s prea fierbinti sa le incerc, dar sunt sigura ca-s delicioase .. :)

      • lauralaurentiu spune:

        MIhaela, nu stiu de ce nu reusesc sa vad poza pe facebook. A mai intampinat cineva problema asta, nu s-au rumenit destul, si tot acea perosana a gasit si rezolvarea, citeste si restul comentariilor.

      • lauralaurentiu spune:

        MIhaela, nu stiu de ce nu reusesc sa vad poza pe facebook. A mai intampinat cineva problema asta, nu s-au rumenit destul, si tot acea perosana a gasit si rezolvarea, citeste si restul comentariilor.

      • Mihaela spune:

         am citit comentariile doamnei.. am sa incerc data viitoare.. maine as vrea sa incerc o paine impletita.. sper sa-mi iasa.. dar sa stiti ca si painicile acestea au fost minunate chiar daca nu s-au rumenit ca in aceste poze :)

      • Mihaela spune:

         si apropo de vas.. al meu nu a fost de 1 litru..cred ca nici jumate nu a avut.. a fost o cana de metal :) .. poate si asta a fost baiul.. dar data viitoare  pun o oala mai mare de 1 l :) … multumesc f frumos :)

      • lauralaurentiu spune:

        Arata destul de bine painile tale si stiu sigur cat de gustoase sunt. Sa-ti fie de bine!

      • Mihaela spune:

         http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/421610_3418063459816_708428830_n.jpg

      • Mihaela spune:

         asa mi-au iesit mie http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3418063459816&set=t.100002489206355&type=1&theater .. nu s-au rumenit ca ale tale si mi-a fost teama sa le las mai mult.. poate nu a fost destul de mare vasul cu apa.. nu stiu.. la final am dat cuptorul sa incalzeasca doar de sus la o temp mai mare si tot nu s-au rumenit ca ale tale .. inca-s prea fierbinti sa le incerc, dar sunt sigura ca-s delicioase .. :)

      • Mihaela spune:

         na, deja sunt la cuptor. painicile mele .Doamne ajuta.. din poze pareau mai mari painicile tale si m-am speriat cand am varsat aluatul pe masa de lucru ca nu e destul.. plus parca s-a lasat putin fata de cat era de mare in castron.. dar un aluat plin de basici si f frumos.. l-am taiat in 3 si l-am pus in tava.. arata ca la dv.. acum, sa vedem cum se coace :) .. multumesc frumos

      • lauralaurentiu spune:

        vasul cu apa poate sa fie o mica craticioara (de 1 litru, de exemplu). Eu o asez intotdeauna jos in cuptor.

      • lauralaurentiu spune:

        vasul cu apa poate sa fie o mica craticioara (de 1 litru, de exemplu). Eu o asez intotdeauna jos in cuptor.

      • Mihaela spune:

         apropo de vasul cu apa.. cat de mare trebuie sa fie si unde exact trebuie amplasat.. in spatele cuprotului? sau in mijloc,direct sub tava?

  12. Elena Rizea spune:

    Draga Laura,ieri mi-am uimit familia cu painicile de diferite forme facute dupa reteta video postata de tine ,in seara asta am pus maiaua pentru ca maine dis de dimineata sa fac franzelele ….nu am cuvinte ca sa iti multumesc pentru retete tale minunate si ma bucur ca am gasit blogul tau .Multi iti dau reteta dar nu si secretul,sa te bucure Dumnezeu cu tot harul sau,Doamne ajuta!

    • Anonim spune:

      Draga Elena, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase, ma bucur ca ai succes cu retetele mele, sper sa-ti faci timp sa incerci si altele. Te astept cu impresii in urma prepararii baghetelor frantuzesti care sunt foarte, foarte bune, totul e sa ai cuptorul destul de incins cand le dai la copt. Poate adaugi si o poza!

      Iti doresc si eu tot binele din lume, sanatate si binecuvantare pentru tine si familia ta!

      2012/2/11 Disqus

      • Elena Rizea spune:

         Draga Laura am facut baghetele azi dis de dimineata si la ora asta mai e doar una singura din patru cate au fost…..deci succes total.Poze nu am facut, insa data viitoare am sa fac,Pentru mine  pregatitul painii era un mare tabu,acuma insa am curaj si asta datorita tie si retetelor tale excelente.Inca o data multe multumiri si numai fericire si pace in suflet sa ai!

      • Anonim spune:

        Elena, ma bucur tare mult ca ti-a reusit atat de bine painea, sa va fie de bine. Ai promis ca va exista si o data viitoare :), atunci te astept cu poze! :))

  13. Victoria Balint spune:

    stie cineva unde este o moara care macina SECARA–multumesc

  14. Georgiana spune:

    buna ai dreptate e o paine deliciosa dar am o mica intrebare              reteta de   croissanturi  ai ca am nevoie la in proiect pentru cercetasi sau poti sami dai un sait si ma descurc te rog

  15. ony spune:

    laura esti o bucatareasa desavirsita…tot ce am facut din retetele tale au iesit intocmai….sa ne traiesti si sa ne bucuri cu mancarurile tale dar mai ales cu muzica ta…te pupam din herculane

    • Anonim spune:

      Oana draga, ma bucur sa te stiu prin preajma, banatzanca de-a mea! :) Ma
      bucur nespus ca ti-au reusit retetele si… cantari noi vor mai fi ;)!

  16. Camelia spune:

    buna!tocmai am terminat de facut painea-super buna la gust si cu un miez care imi place tare.am si o problema: dupa 25 de min la 230 grade, painea mea era complet alba…dupa inca 20 de min la 230 si 240 a inceput sa se rumeneasca timid, dar nu are aceeasi culoare ca a ta draga laura!painea e coapta bine, miezul arata ca la tine, dar coaja, desi tare nu s a rumenit. ma intreb ce am facut gresit.ai cumva vreo idee?

    • Anonim spune:

      Camelia, in primul rand ma bucur ca iti place painea si ca are gust bun, sa
      va fie de bine. Mi-e foarte greu sa inteleg de ce nu s-a rumenit, 230 de
      grade Celsius e o temperatura foarte inalta, daca eu as fi lasat painea la
      aceasta temperatura cuptor 45 de minute, cat spui tu ca ai lasat-o in total,
      sunt convinsa ca s-ar fi carbonizat. Painile mele au fost rumene de pe la 15
      minute de coacere, chiar ma temeam sa nu le prinda focul prea tare si am
      facut reteta deja de 3 ori.

      2011/2/15 Disqus

      • Camelia spune:

        Din cauza faptului ca au stat atat in cuptor coaja e cam tare. dar am sa incerc din nou maine.mai am 2 intrebari: 1. e posibil ca painea sa nu se fi rumenit pentru ca in momentul in care i am dat forma de bagheta am infainat suprafata painii destul de mult?2.eu am un cuptor electric. are vreo importanta daca folosesc un program de coacere cu ventilatie?la paine de ieri am folosit un program normal cu incalzire de la baza si de sus fara ventilatie.(stiu ca pare ca despic firul in 4, dar chiar vreau sa imi iasa bine si ca atare incerc sa ma gandesc la posibilele cauze ale problemei)

      • Anonim spune:

        Camelia, painea din fotografie (da click pe imagine pentru a o mari) am facut-o ieri, a iesit cea mai cea din toate cele trei sarje de pana acum, lasata la dospit vreo 14 ore si apoi framantata in masina de paine. Am impartit aluatul dupa ce a crescut o ora in 4, am vrut baghete mai micute. Am preincalzit cuptorul! (Ma gandesc, oare tu l-ai preincalzit? Painea se da la cuptorul cand temperatura din interior a atins deja 230 de grade Celsius.) Nu stiu ce sa zic, ori e cuptorul defect, ori nu l-ai preincalzit, ori (glumesc) e vreun cuptor american si are grade fahrenheit, nu celsius :P! Se poate coace ventilat sau neventilat, prima data am folosit un program normal, cu incalzire de jos si sus, astea de pe urma le-am copt ventilat (nu mai mult de 20 de minute).

      • Camelia spune:

        :) am preincalzit cuptorul:)stii ca si eu mi am pus intrebarea cu gradele:)dar sigur erau celsius….nu i prima oara cand folosesc cuptorul si a functionat perfect de fiecare data:)any way nu mai conteaza… azi incerc din nou si va povestesc dupa:)

      • Camelia spune:

        ok. am refacut operatiunea paine:) de data asta s au rumenit, in ultimele 10 min am modificat programul cuptorului pe incalzire de sus.ura!!!!!!!!!!!!!!!! am incercat si varianta cu faina integrala-250 g mai exact din totalul canti de faina(prefermentul l am facut cu faina alba). Mie nu mi a placut ce a iesit din urmatorul pdv: aluatul a rezultat mai moale decat cel cu faina alba, si painea a crescut mai putin- banuiesc ca trebuie sa mai ajustam cantitatile.La gust e ok.Mai incercam.

      • Anonim spune:

        Camelia, ma bucur mult ca ti-a reusit painea, pana la urma. Va sa zica, ai
        incercat-o si cu faina integrala :). E bine ca gustul a fost ok, era de
        asteptat sa creasca mai putin. :) Daca vrei, poti sa adaugi aici poze, sa
        stii, postezi linkul imaginii pe care in prealabil o incarci pe un site de
        gazduri de imagini. Felicitari si sa-ti fie de bine!

        2011/2/18 Disqus

  17. Sorin spune:

    Superba. La asta, dezoseaza o pulpa de pui, las-o la murat in ulei de masline cu condimente : boia de ardei dulce,piper negru praf,usturoi praf,cimbru,sare. 2 ore la frigider intr-o punga mica incat sa cuprinda uleiul toata carnea.Scoti si pui in tigaie fara ulei.Doar carnea. Cand se rumeneste putin, pui juma’ de ceapa taiata solzi grosisori si inca putina boia.Cine iubeste iutele poate adauga un ardei iute.Ieie bageta, o pui in toasterul de paine 2 minute sa devina crispy, o tai pe lungime,doar pe o parte,o desfaci ca pe o carte, pe o parte pui salata de vinete si pe ailalta, ulei de masline si maioneza iar in mijloc carnea.Ohhh. Iti bati soacra cu biblia.

  18. marina spune:

    Multumesc,o sa le-ncerc neaparat!

  19. virgil spune:

    cand ne vei da si o reteta buna de MICI ,CA SA TE TINEM MINTE

    Virgil

    • Anonim spune:

      Nicicand, ca destest micii :=))! Si sa-ti mai zis ceva : am avut o
      carmangerie, asta m-a facut sa ii detest :D.

    • Sorin spune:

      La mici, ai cateva secrete:
      1.Nu pune usturoi la amestec, foloseste praful de usturoi.Asa eviti sa-ti cada greu la stomac.
      2.Bicarbonatul
      3.Grasimea de oaie
      4.Fa o supa de oase de vaca,fiarta vreo 5 ore,cu toate radacinile posibile.Cu supa asta faci amestecul de mici.Nu folosi apa.
      Adauga asta la reteta normala de mici.
      Si vorba inteleptului :…. Restul sunt doar vorbe :).

  20. Phoebe spune:

    Doamna Laura dar daca in loc de lasat o noapte las jumatate de zi are ceva?Si daca nu bag vas in cuptor nu mai iese coaja asa crocanta?Multumesc

    • Anonim spune:

      Poti sa lasi si jumatate de zi, dar mie mi s-a parut mai ok d.p.v. al
      planificarii sa pregatesc plamadeala de cu seara si sa am paine proaspata in
      cursul diminetii viitoare. Merge si invers, de ce nu. Vasul cu apa, insa e
      esential, de altfel pentru orice paine hidratarea cuptorului e foarte
      importanta.

  21. gac spune:

    Buna seara!am si eu o intrebare.. drojdie uscata sau proaspata? multumesc

  22. Mimi spune:

    daca inlocuiesc faina alba cu una negra/integrala sau secara … proportia e aceeasi?

    • Anonim spune:

      Mimi, nu stiu, inca nu am incercat :). Daca vrei sa faci un experiment, te
      astept cu impresii. Probabil voi experimenta si eu, dar nu pot sa-ti spun
      cand anume. Oricum, sfatul meu este sa se faca plamadeala numai cu faina
      alba, eventual cealalta jumatate sa fie faina de secara sau integrala.
      Probabil va dura mai mult de o ora sa creasca dupa framantarea alatului.

      • lucia spune:

        ce faina trebuie folosita? cu cea alba tip ooo iasa asa pufoasa? am auzit ca stati in Arad, eu fac naveta Arad-Timisoara, daca sunteti draguta imi spuneti de la ce magazin va cumparati faina? multumesc.

      • Anonim spune:

        Eu nu folosesc niciodata faina 000 la paine, rezulta o paine ciudata, dupa
        parerea mea. Tocmai am facut-o cu o faina tip 650, mai neagra, barbatu-meu a
        mancat azi o paine intreaga de unul singur (la o masa) :)). Mi se pare cea
        mai reusita de pana acum. Faina ungureasca (buzsa liszt) e foarte buna
        pentru paine, sau o faina tip 650 de la dobrogea, baneasa… probabil si
        altele, dar cam asta am folosit eu.
        Eu nu locuiesc in Arad, ci in Ghiroda. :)

        2011/2/23 Disqus

      • lucia spune:

        am facut sub forma de paine cu faina Prospero tip 550 (asta am gasit o cel mai repede) . nu mi-a mirosit bucataria a paine deoarece aragazul e mai vechi ca mine si scapa gaz dar a iesit foarte buna. sotul a fost incantat, nu mai vrea sa cumparam paine. voi primi de la socrii cateva kg de faina alba de grau macinata la moara lor din sat. ar fi buna faina pt paine? intreb deoarece la tara iti macina graul, il pun in sac si ti-l da, cu tarate daca vrei, ei nu mai extrag glutenul din grau. asa am auzit, ca de vazut…
        weekend planut si linistit va doresc.

      • Anonim spune:

        Lucia, eu cred ca ar fi minunata painea cu faina de la moara. Felicitari pentru reusita si mult succes in continuare!

  23. Ana B spune:

    Cred ca merg de minune calde si cu lapte batut.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE