Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui

Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Mie, personal, pieptul de curcan mi se pare o carne destul de fada, de aceea de cate ori se intampla sa o gatesc ma straduiesc sa o aromatizez prin alte ingrediente, care sa ii dea savoare si sa o puna in valoare. Fructele sunt unele dintre acele ingrediente – asa ca azi am transformat o bucata de piept de curcan intr-un preparat rafinat si foarte gustos:

curcan cu prune si gutui

Ingrediente Rulouri din piept de curcan cu prune si gutui

  • 1 bucata de ~ 800 de grame de piept de curcan:
  • 6 prune fara samburi, taiate in felii, si o gutuie mica taiata in cuburi:
  • 1 lingura de mustar
  • 1-2 linguri de faina
  • 300 ml. de supa de pasare
  • 60 de ml. de vin rosu
  • 50 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper

Preparare Rulouri din piept de curcan cu prune si gutui

Se taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza:

curcan cu prune si gutui felii de carne m

Se ung feliile astfel pregatite cu mustar, si pe fiecare se aseaza prune:

curcan cu prune si gutui 2 m

Respectiv gutui (am pregatit 4 rulouri cu prune si 4 cu gutui):

curcan cu prune si gutui 3 m

Fructele care raman vor servi la prepararea sosului.

Se ruleaza strans fiecare bucata de carne cu fructele in interior si se fixeaza cu scobitori:

curcan cu prune si gutui 4 m

Intr-o tigaie, se pun la incins 30 de ml. de ulei. Rulourile de carne se dau prin faina si se rumenesc rapid in uleiul incins:

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu
curcan cu prune si gutui 5 m

Pe masura ce se rumenesc, rulourile se scot pe o farfurie calda si se pastreaza acoperite.

Se toaca marunt ceapa. Intr-o cratita se incinge restul de ulei. Ceapa se pune la calit si cand devine sticloasa se adauga fructele ramase:

curcan cu prune si gutui 6 m

Ceapa si fructele se calesc 1-2 minute impreuna, amestecand continuu, apoi se adauga rulourile de carne si sucul pe care l-au lasat si se stinge imediat cu supa fierbinte. Se adaga si vinul:

curcan cu prune si gutui 7 m

Se fierbe la foc mic, acoperit, aproximativ 40 de minute, completand cu apa fierbinte lichidul evaporat. Cand carnea este moale (furculita intra cu usurinta in ea) se descopera cratita si se mai lasa sa fiarba in clocote mici pana ce sosul scade:

curcan cu prune si gutui 8 m

Rulourile se scot din sos si se indeparteaza scobitorile; se pastreaza la cald, acoperite.

Sosul se da prin sita, apoi se infierbanta din nou, se potriveste gustul de sare si piper, eventual se mai subtiaza cu putina apa fierbinte (sau, dupa gust, smantana).

Se servesc rulourile acoperite cu sos, alaturi de o garnitura la alegere. Eu, pentru ca acest festin sa fie chiar de neuitat, le-am acompaniat cu taiteii lati cu cartofi , pe care nu i-am facut cam demultisor si de care ni se facuse dor si cu un compot de prune, in loc de salata. Foarte fericita alaturare!

curcan cu prune si gutui 9 m
Ultima rețetă publicată

Si o sectiune, cu gustul ei minunat:

curcan cu prune si gutui sectiune m

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 comentarii la Rulouri de piept de curcan cu prune si gutui

  1. Ginuca spune:

    Felicitari pentru acest rafinament culinar!
    Poti sa-mi dai o sugestie de inlocuire a fructelor in caz ca nu le pot procura in plina iarna in forma proaspata?…sunt bune si prunele deshidratate?

  2. laura laurentiu spune:

    dicarmencitta1957 – sa stii ca fost chiar delicoasa mancaria asta, multumesc de felicitari! Daca iti place, pote revii cu impresii ;) …

  3. dicarmencitta1957@yahoo.com spune:

    Superb arata pieptul de curcan cu prune,cred ca este un deliciu,felicitari.

  4. laura laurentiu spune:

    Multumesc, Cristina!

  5. Cristina spune:

    Arata de milioane! Bravo!

    Ai o leapsa scurta de preluat de pe blogul meu :)

  6. laura laurentiu spune:

    Multumesc, Shari! Nu e greu de facut, e buna si aspectuoasa!

  7. Shari spune:

    Alta reteta de-a ta care ma face sa salivez doar privind-o !..Bravo!..

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE