Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Supa crema de dovleac cu mustar Dijon

Supa crema de dovleac cu mustar Dijon

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

supa crema de dovleac cu mustar 1

Supa crema de dovleac cu mustar Dijon

Vrem nu vrem, toamna se apropie. Si pe cat de fierbinte ni se parea vara in urma cu doar cateva zile, pe atat de mult ne-am fi dorit acum sa mai fi zabovit, calendaristic, toamna asta nu avea ce sa caute inca pe-aici, nu e asa? Oricum, e momentul sa incepem sa ne pregatim cum se cuvine cu retete de toamna, iar aceasat supa crema de dovleac cu mustar Dijon este o idee minunata pentru aceasta perioada. Mai ales ca am vazut dovlecii crescuti mari cat purceii, prin gradini, parca abia asteapta sa ne ofere miezul lor dulce si parfumat.

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: redus

Ingrediente Supa crema de dovleac cu mustar Dijon:

(4 portii indestulatoare)

  • 600 de grame de dovleac curatat si taiat cuburi
  • 1 mar
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml. smantana lichida pentru gatit
  • 2 linguri seminte de dovleac sarate si prajite
  • 1 foaie de dafin
  • 3 lingurite cu varf de mustar Maille Dijon Originale
  • sare si piper
  • optional: un strop de chilli, pentru un gust mai picant
  • optional: felii de paine prajita, frecata cu usturoi, pentru servit

Preparare:

Ingrediente foarte simple, pentru o supa atat de gustoasa incat as fi vrut si supliment.

Grupul Gătim cu Laura Laurențiu

ingrediente supa crema de dovleac cu mustar1. Se curata si se toaca ceapa pestisori. Morcovii se curata si se taie rondele, usturoiul se zdrobeste. Marul se curata de coaja si casuta semintelor si se taie cuburi.

2. Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa, morcovii si usturoiul. Se presara cu 1 lingurita de sare si se calesc pana ce ceapa se inmoaie, apoi se adauga marul, dovleacul si frunza de dafin. Se adauga apa fierbinte cat sa acopere totul si se fierbe pana ce se inmoaie bine morcovii (daca morcovii sunt gatiti, vor fi sigur gatite si celelalte).

preparare supa de dovleac cu mustar

3. Se trage cratita de pe foc, se scoate frunza de dafin, se adauga mustarul si smantana lichida si se paseaza totul. Eventual, se poate trece si prin sita, la mine nu a fost nevoie, am obtinut o textura foarte fina doar cu blenderul de mana. Dupa gust, se adauga sare si piper si, daca va place mai picant, un pic de chilli.

Se serveste supa in boluri, garnisita cu cateva picaturi de ulei de dovleac sau de masline si presarata cu semintele de dovleac prajite, alaturi de felii de paine prajita aromatizata cu usturoi.

supa crema de dovleac cu mustar 2

Ultima rețetă publicată

Pofta buna!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 comentarii la Supa crema de dovleac cu mustar Dijon

  1. Andreea spune:

    Am pregatit supa respectand intocmai ingedientele si modul de preparare si a iesit ff iute din cauza celor trei lingurite de mustar Dijon, efectiv nu se poate manca… Daca vreti sa o preparati, lasati deoparte mustarul.

    • Depinde, evident, de preferința pentru gustul picant a fiecăruia. Dacă știți că nu vă place iute, ar fi trebuit să folosiți un muștar cu gust mai blând, dar oricum, 2 vorba despre 3 lingurițe, nu despre un borcan, 3 lingurițe pentru mai bine de 1 litru de supă. Cât de iute putea să fie? :)

  2. Lory spune:

    O reteta interesanta. Eu mai prepar supa crema in felul urmator:dovleag mic,pulpa de la 6 rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi si o felie de paine. Iese o supa delicioasa, chiar acum am terminat de facut si deja este aproape goala oala😂. Merita sa incercati.

  3. Tola Heating spune:

    Iubesc aceasta reteta! Multumesc foarte mult!

  4. Oana spune:

    O minune de supa!!! Toata familia mea s-a batut pe ea!! Am sa o fac cat pot de des. Este o reteta usoara, iar gustul este fin si divin :) nu seamana cu nimic din ce am mancat eu pana acum. O singura modificare am facut: in loc de seminte de dovleac (nu le aveam in casa) am presarat seminte de pin.
    Va dorim o toamna frumoasa!

  5. elena spune:

    Am facut-o, e un deliciu! Multumesc de reteta!

  6. Ema Georgescu spune:

    o reteta delicioasa si usor de facut

    ce poti dori mai mult?

  7. Seicean Laura spune:

    Daaaa, dovleac. Eu de obicei il prefer copt la cuptor dar zau ca ma tenteaza si o supa crema:)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE