Supa crema de gulii

Autor:

Toamna, zile si mai ales seri racoroase, momentul cel mai potrivit pentru o supa crema fierbinte si catifelata. Mie imi plac in mod deosebit aceste creme cu gust intens de legume si am incercat destule variante, iar acum mi-a venit ideea sa incerc si o supa crema de gulii. Tare buna a iesit, cu un gust placut si o consistenta delicata, iar slaninuta crocanta cu care am servit-o s-a potrivit de minune, desi la fel de bine s-ar impaca si cu niste crutoane. Supa crema de gulii e o reteta simpla si rapida, nu o sa va dea mari batai de cap daca va hotarati sa o incercati.
supa-crema-de gulii-1

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6
Grad de dificultate: redusa

Ingrediente Supa Crema De Gulii:

  • 4 gulii de marime medie (pe cat posibil sa fie tinere, nu din cele lemnoase)
  • 2 cartofi de marime medie
  • 1 praz marisor, partea alba si cea verde deschis
  • 1 litru de supa de pui (se poate inlocui cu apa sau supa de legume)
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 25 de grame de unt
  • 150 de grame de smantana pentru gatit
  • 1 foaie de dafin
  • 1 praf de nucsoara
  • sare, piper
  • in plus: slaninuta fripta sau crutoane, cateva picaturi de ulei de masline, verdeturi dupa plac pentru servit

Preparare Supa Crema De Gulii:

1. Se curata guliile de coaja si se taie in cubulete. Atentie, se pot folosi si frunzele, daca va sunt pe plac, numai ca au un gust asemanator cu al macrisului, nu neaparat foarte apropiat de gustul guliilor, pe care am vrut sa il simt nealterat.

supa crema de gulii - preparare 12. Prazul se curata si se taie in rondele. Se pune pe foc o cratita in care se incinge uleiul. Se adauga untul iar cand s-a topit, rondelele de praz si 1 praf de sare.

supa crema de gulii - preparare 2Inbox (1) – lauralaurentiu@gmail.com – Gmail 3. Se caleste prazul pana ce se inmoaie putin (3-4 minute), apoi se adauga cubuletele de gulie si se mai calesc impreuna, amestecand constant, 4-5 minute. Dupa trecerea acestui timp, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete, supa de pui ( sau de legume sau apa) si frunza de dafin.

supa crema de gulii - preparare 34. Se fierbe supa pana cand atat cartofii, cat si cubuletele de gulie s-au inmuiat bine (cam 15-20 de minute). Se ia cratita deoparte de pe foc, se indeparteaza frunza de dafin si se da la blender.

supa crema de gulii - preparare 45. Se aseaza o sita fina (metalica, de preferinta) deasupra unei cratite curate si se da supa prin sita pentru o textura cat mai fina si pentru a retine eventualele parti lemnoase ale guliilor. Se infierbanta supa, se adauga smantana si se potriveste gustul cu nucsoara, sare si piper dupa gust. Se serveste supa fierbinte, garnisita cu cateva picaturi de ulei de masline, slaninuta fripta sau crutoane si verdeturi dupa plac.

supa crema de gulii-2Pofta buna!

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. Mira a zis

    a ieșit foarte gustoasă chiar și din gulii mai lemnoase, doar că am strecurat mai mult. nucșoara a făcut diferența!

    • a zis

      Abia azi am reusit sa aprovizionez si sa o fac. Foarte buna. Cand sa pozez, aparatul foto nu era, am uitat ca au plecat azi cu el. Sper sa arate maine la fel de bine :D

Alte referințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *