Cautare in site
x inchide
dulceata de visine si sirop de visine reteta dulceata de visine bob cu bob reteta sirop de visine reteta laura laurentiu

Dulceață de vișine și sirop de vișine pregătite deodată – rețetă simplă

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.07.2009
4.6
(49)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 49

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

32 comentarii la Dulceață de vișine și sirop de vișine pregătite deodată – rețetă simplă

  1. Andra spune:

    Buna ziua! La punctul 8 spuneti ca visinele se adauga inapoi peste siropul ramas. Care sirop? Nu e pus deja in sticle? Mai lasati o cantitate din el, pentru dulceata? Va rog sa imi spuneti cam cat sa pastram in cratita. Va multumesc!

  2. Elena spune:

    Buna Laura,

    in primul rand iti multumesc ca ma inspiri de la atata departare. Sunt o argeseanca stabilita de putin peste 1 an in Canada si deja mi-e dor de mancarea buna de acasa. Am primit zilele trecute 4 kg de visine si le-am lasat de vreo 5 zile cu 2 kg de zahar la temp camerei cu gandul ca fac un lichior de visine. Numai ca astazi vazand cat e de scump 1 l de alcool 94%, m-am razgandit. As putea sa fac dulceata din stadiul acesta? Ce ma sfatuiesti? Iti multumesc tare mult, Elena.

    • Hm, ai putea proceda așa: adaugă sucul de la 1-2 lămâi (o să ajute la culoarea finală a dulceții) apoi pune totul la fiert. După ce dă în clocot și culegi spuma de la suprafață, scurge prin sită siropul. Pui la fiert doar siropul și îl fierbi până scade bine, îi faci proba cu picătura. Adaugi abia acum fructele și mai dai un clocot, apoi pui dulceața în borcane. E o modalitate prin care fructele nu se deshidratează complet și obții o culoare mai frumoasă a dulceții, nu așa de închisă.

  3. Nicolescu Aurica spune:

    Superba reteta! Multumesc foarte mult!

  4. oana spune:

    Foarte buna aceasta reteta ca de altfel toate retetele de de pe acest blog!De curand am incercat si ambele retete de dulceata de capsuni care au iesit dementiale!! Te felicit sincer pentru tot ceea ce faci! Absolut orice reteta am incercat de pe blogul-ul tau si nu au fost putine ,au iesit exceptionale!

  5. madalina spune:

    Buna Laura! Azi ma pregatesc de prima mea dulceata,una din cirese salbatice si am ceva emotii!! Imi este de maaare folos reteta ta,insa vreau sa te intreb daca intorsul borcanelor cu susul in jos este suficient pentru conservarea indelungata si fara probleme.
    Bunica sotului si mama soacra,tot ma indeamna sa dunstulesc borcanele,insa eu parca as adopta metoda asta a ta. Ce zici!? Poate patentez o noua metoda,in casa soacrei!!! Tineti-mi pumnii stransi si Doame Iisuse ajuta-ne!
    Spor la conserve,sezonul asta!

    • lauralaurentiu spune:

      Madalina draga, sincera sa fiu, nici eu nu m-am decis asupra acestei dileme: sa se pasteurizeze, sa nu se pasteurizeze dulceata? :) Daca raportul zahar/fructe e de 1/1, e suficient sa rastorni borcanele capacite cu susul in jos. Daca pui mai putin zahar, as recomanda sa le sterilizezi, totusi. Foarte important este sa fie borcanele si capacele sterilizate inainte de a le umple cu dulceata. Pentru sterilizare poti sa pui borcanele fierbinti intr-un cuib cu multe straturi textile (paturi etc.) sau poti sa le pui in cuptorul preincins la foc mic (maximum 150 grade) iar in momentul in care pui bocanele fierbinti reduci focul la 100 de grade si dupa o ora il stingi, lansadu-le sa se raceasca lent in cuptor.

      2013/6/19 Disqus

      • madalina spune:

        Woow,multumesc pentru raspunsul tau rapid!

        Da,am de gand sa la bag in cuptor,apoi sa pun dulceata si apoi sa le-ntorc. Ma gandeam ca o a patra operatie sa fie sterilizarea in paturi, dunstulitul. Uff….m-apuc,Doamne ajuta!

  6. adiangrig spune:

    La 00.30 am terminat-o de pus in borcane, dupa ce am scos la samburi de mi-au sarit capacele, bucataria arata ca si cum ar fi avut loc un macel, cald era, somn imi era, dar am satisfactia ca a iesit ceva super super bun.Multumesc pt retetele minunate.

    • lauralaurentiu spune:

      Adina, intr-adevar e migaloasa :)). Eu am un aparat de scos samburii din cirese si visine, nu e de cine stie ce calitate dar cum il folosesc de doua ori pe an inca rezista. E foarte gustoasa si merita sa o faci acasa, fara indoiala. :)

    • Lia spune:

      @adiangrig, nici eu nu stiam ca acum se gasesc aparate electrice de scos samburii la cirese/visine, etc.
      am salvat si eu linkul acesta de pe un alt site culinar, nu vreau sa fac reclama dar il arat de model, cica se pune cate o mana de cirese pe sus si lucreaza singur;
      eu am unul manual si am ametit curatand, de aceea fac cate 1 kg ca ma plictisesc :)

  7. ungureanu MARIA ELENA spune:

    dullceata de visine nu se compara cu apsolut nimic

  8. CAMI_CAMI_BV spune:

    BUNA SEARA..PRESUPUN CA FELIILE DE LAMAIE SE SCOT LA FINAL…NU SE PUN IN BORCAN,ASA-I?

    • lauralaurentiu spune:

      Cum doresti, se pot pune (imparti) in borcane, se vor confia si vor avea un gust placut, se pot si scoate si se poate face dulceata si fara felii de lamaie, doar cu niste zeama de lamaie pentru a impiedica zaharisirea.

      • Cami_cami_bv spune:

        Multumesc  dna Laura.Vreau sa zic ca imi place foarte mult site-ul dvs.Retetele sunt minunate si mereu imi iese ceea ce gatesc.Sunteti minunata.Dulceata IMI PLACE cum a iesit(din pacate am ales sa nu las lamaile in ea) insa mamaie zice ca e un pic cam groasa(poate am fiert-o prea mult)…:)Mult noroc in continuare si sanatate!

      • lauralaurentiu spune:

        Mult noroc si tie, spor la treaba si bucate reusite!

      • Campari_32 spune:

        Buna dimineata. eu fac dulceata de visine de multi ani. Am facut si cu lamaie, si fara. In nici un an nu mi s-a zaharisit. Chiar acum am pe foc o oala de 15 kg :)

  9. Roscafv spune:

    daca le lasi la racit , tot cu capacul in jos, intre carpe groase, cel putin pina a doua zi, ai siguranta ca se vor pastra mult mai bine.

  10. Girl2die4flory spune:

    numai ce am terminat dulceata si a iesit super!acum astept sa se raceasca pentru a le depozita in beci la racoare…:x
    mersi si felicitari pentru blog..
    p.s. am facut multe din retetele tale si au iesit extraordinare..!

  11. Adina spune:

    In noaptea asta fac si eu dulceata de visine si mi-a fost utila aceasta reteta !
    Multumesc !

  12. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult, Cami draga :) .

  13. laura laurentiu spune:

    Jakob, iti multumesc mult de complimente si ma bucur ca ai gasit tentante clatitele mele! Sper sa reziste ceva-ceva dulceata asta, hai ca n-o mancam pe toata acuma, mai pastram ceva si pentru la iarna :P .

  14. Cami -Camila-Witt.... spune:

    Cum poate arata la tine chiar si o simpla dulceata de visine…O duminica placuta ! Cami

  15. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Laura,

    si eu asociez Dulceata de Visine imediat cu Clätite.Absolut professional ai presentat Combinatia.
    Respect.
    Acuma ai un pic de Reservä, da cind mä gindesc la Combinatia de sus , nu cred cä träieste Dulceata prea mult.

    Multe Salutäri din Nürnberg
    Jacob