Cautare in site
x inchide
burek cu branza sarata reteta

Burek cu branza sarata – placinta cu branza dupa reteta sarbeasca a soacrei

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.08.2009
Rating
4.9
(569)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(569)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

107 comentarii la Burek cu branza sarata – placinta cu branza dupa reteta sarbeasca a soacrei

  1. Nicoleta Dena spune:

    multumesc pentru toate retele minunate. Unele sunt sursa de inspiratie si altele sunt reproduse intocmai, oricum as proceda rezultatul este de fiecare data foarte gustos.
    Acum am pus in cuptor acest burek si astept cu nerabdare sa il savuram!

  2. Popa Viorica spune:

    Încă 5 minute și e gata sa o scot din cuptor!Pasajul ultim cu apa minerala, oul și smântână, l-am făcu în graba și am uitat de smântână.. după 5-10 minute mi-am dat seama de smântână și am scos placinta din cuptor deja calda și am pus deasupra smântână, pe care am intins-o cu pensula…sper sa iasă bine oricum…Reteta pare super, abia așteptăm să o gustam!Complimente!

  3. Delia spune:

    Este cea mai buna reteta de placinta cu branza sarata pe care am incercat-o. A iesit fenomenala urmand aceasta reteta si mirosul imbietor a ajuns si la vecinii curiosi :” ce se mai gateste azi”😋. Multumim pentru reteta 😘

  4. Irina spune:

    arată fantastic de apetisantă, mulțumesc pentru rețetă

  5. luminita-gabriela spune:

    Cred ca este o bunatate cu branza sarata si cea cu carnea de asemeni ., Multumesc !

  6. Cornelia spune:

    Foarte buna, cremoasa, delicioasa! Am urmat reteta asa cum ne-ati prezentat-o, a iesit perfect din prima. Va multumim frumos pentru ca impartasiti cu noi din experienta dumneavoastra!

  7. Isabela M. spune:

    Foarte bun. Multumesc pentru reteta!

  8. Delia spune:

    Mulțumesc pentru rețetă!
    Tocmai am băgat tava la cuptor ☺️

  9. Lavinia spune:

    Am mai făcut placinta cu brânza sarata, dar aceasta este de departe cea mai gustoasa din câte am făcut și mâncat. Va mulțumesc din suflet și va felicit pentru rețeta, este fenomenală!

  10. Maria Telegdy spune:

    Abia astept sa fac. Dupa ce an gustat burek prima oara in Zagreb, am trait pe burek in timp ce am calatorit in Croatia si Bosnia-Herzegovina. Acolo au dat forme diferite, mai usor de mincat pe drum din punga de hirtie. ?. In Pula la brutarie intr-o dimineata am cerut „burek y cheture voda pajalsta ” ?…. femeia mi-a dat un gogosi gratis ca am cerut pe limba lor. Dupa aia stiau in fiecare dimineata ce voi comanda si ma serveau fara intrebare ?

  11. Ela spune:

    Foarte bun! Doar în Turcia am mâncat un burek atât de delicios! Am căutat mult timp o rețetă, care să se apropie de gustul pe care mi-l aminteam. A 5-a oară îl pregătesc după rețeta dumneavoastră și iese de fiecare dată. Mulțumesc!

  12. Popescu Cristina spune:

    Delicioasa! Nu mai stiam ce sa fac pt micul dejun! Am facut asta….marturisesc,cu ” resturile din frigider”…am fost suprinsa de cat e de buna.

  13. Kittyhimbeere spune:

    Arata minunat,maine o pun in practica,doar o nelamuriere am:cate grame are un pachet de foi de placinta?

    Multumesc anticipat si va doresc mult succes in continuare,va urmaresc cu drag postarile.?

  14. Stela spune:

    Pentru că pe un post tv se desfășoară un concurs de placinte și mi s-a făcut poftă de o plăcintă cu brânză sărată, am pornit în căutarea unei rețete pe internet. Am găsit-o pe asta și pentru că pozele erau convingătoare, dar mai ales pentru că am încredere în rețetele dvs ,m-am pus pe treabă. A ieșit peste așteptări, extrem de pufoasă ,gustoasă și ărătoasă . Nu știu ce i-a făcut apa minerală în amestec cu smantâna și oul ,dar s-a rumenit așa frumos încât îți venea să o mănânci cu ochii. Și-a păstrat pufoșenia și a doua zi după ce s-a răcit. Abia aștept să repet figura. Mulțumim!

  15. dianna spune:

    Buna ziua! ce fel de smantana ati folosit? mai grasa? sau mai acrisoara si mai putin grasa?
    Multumesc pt raspuns!

  16. Mihaela spune:

    Buna seara
    Îmi puteți pune o poza cu foile de placinta de cumpărat?
    Eu n am vazut atat de subțiri
    Mulțumesc

    • Sunt foi din Serbia, dar de atunci (de când am pozat rețeta, în 2009) am reluat plăcinta asta de nenumărate ori cu foi care sunt ușor de găsit în comerț (Bella, de exemplu). A ieșit foarte bine.

  17. Mihaela spune:

    Foarte buna placinta ,am facut si eu reteta ta chiar acum prima tava a disparut ,nu a mai ramas nici o firmitura ???? super delicioasa am avut noroc ca am cumparat acum 2 zile un bidon cu branza sarata de la un magazin Romanesc ,de aici din Spania ,asa am putut face reteta ta minunata .Multumesc din suflet sper sa mai gasesc retete minunate de la tine te imbratisez cu drag

  18. constanta spune:

    Am invatat sa fac placinta asta de la mama mea si o fac de vreo 40 de ani dar habar nu aveam ca se numeste „burek” si nici ea nu-i spunea altfel decat „placinta cu branza sarata”. Imi amintesc ca de multe ori cand aveam invitati la masa(pe vremea aceea era o normalitate sa ai invitati la masa fara un motiv anume), baga placinta in cuptor cand veneau invitatii si o servea aproape fierbinte cu cutit si furculita pentru desert; era bataie pe ea.

  19. Mihaela spune:

    Ceea ce vedem aici nu se poate numi burek
    Burekul se face exclusiv cu foi facute ,nu acestea.
    Branza folosita este sarata,branza de vaci de la noi ei nu o au la vanzare si nici nu folosesc.
    La burek nu se foloseste nimic in afara de branza,untura si foi.
    Daca v-ati gandit la alt produs,respectiv ,,gibanica,,(se citeste :ghibanita),atunci reteta cuprinde doar branza sarata,oua,apa minerala ulei.
    Foile nu se pun una peste alta decat la inceput.
    Acestea sunt produsele sarbesti cu branza
    Deci fara smantana si branza de vaci ca aceea care se comercializeaza la noi
    Va doresc mult succes in continuare!

    • Vai, îmi cer iertare în numele soacră-mii! Și n-o las nepedepsită, am să-i bat obrazul să-i spun că mi-a transmis o rețetă greșită și sub o denumire greșită. E destul de târziu să se mai îndrepte, că are 76 de ani, dar măcar să știe că plăcinta pe care o face de cincizeci de ani încoace e greșită total. Noroc că e foarte gustoasă și toată familia (care vorbește la masă exclusiv sârbește) înfulecă plăcinta asta pe nerăsuflate.
      Unii chiar n-au altă treabă, zău.

      • Marijana spune:

        Da, la sarbi se numeste Gibanica :) se face si in felul cum ati facut-o d-voastra,dar se poate face si cu foile rupte :) primul strat de foi se aranjeaza pe tava,apoi se pune celalate foi rupte cu umplutura si la final iarasi un strat de foi si se taie cu cutitul… oricum e foarte gustoasa :)

    • bibi spune:

      Dragelor, cred ca știu de unde vine confuzia: depinde de zona de unde se trag doamnele sârboaice.
      Din experiența mea cel puțin. Sârbii din Serbia, atât cat e ea acum, consideră gibenica plăcintă cu brânză tradițională.
      Implica, într-adevăr, foi rupte bucățele, dar de cate ori întanzi foi întregi peste, depinde de gospodină. Cum depinde și ce, sau, dacă se mai adaugă smântână sau iaurt.
      Sârbii din Bosnia numesc plăcintă cu brânză sărată burek pt ca trăiesc printre musulmani iar burek s-a inventat in imperiul otoman.
      În orașul in care am crescut o plăcintă cu brânză sărată e plăcintă dobrogeană ?.
      Oricum se cheamă, sau cum se face: ?!

  20. manu spune:

    buna ziua se pun foile in tava una peste alta sau se infasoara cumva

  21. Violeta spune:

    Am o mare dilema.In toate retetele cu foi de placinta se specifica ca se unge fiecare foaie cu unt topit sau ulei.La reteta dvoastra se pun 2-3 foi si se unge doar una,cea peste care se pune umplutura.Am inteles bine ?daca nu, as dori sa-mi spuneti exact cum faceti dvoastra.Cu toata stima,Violeta
    p.s.setarea cuptorului,cu ventilatie sau fara?

    • Dacă ungeți fiecare foaie, evident, va fi ceva mai grasă plăcinta. La această umplutură cu brânză eu procedez exact cum am explicat deja în rețetă. La o umplutură cu mere sau dovleac, acolo ung și eu fiecare foaie, dar nu cu mult ulei, ci doar stropesc foile.
      Dacă nu specific ventilația, e fără.

  22. Ban Diana spune:

    Este extraordinara! Am făcut-o aseară și foarte mult ne-a plăcut. E și simplu de făcut și suuuper delicioasa.

  23. Sab spune:

    Multumesc pentru reteta, de cand am incercat placinta la o patiserie turceasca , sunt cu gandul la ea. F usor de facut, ieftina si spornica

    • Amalia Ispas spune:

      Arata foarte apetisanta,si usor de facut,Azi am sarit peste diet-ul meu si trebuia sa o fac,i-mi ploua in gura,cind ma uit ce bine arata,Am taiat ,am gustat si este un deliciu,I-mi aduce aminte de placintele cu brinza,de cind eram copil.Multumim mult Laura!!!

  24. Potropopu Georgiana spune:

    Buna ziua! Ce fel de smântâna trebuie? Normala sau pt gătit?

  25. Ioana spune:

    Bună dimineața!Am făcut burek cu brânză sărată,un deliciu .mulțumim pentru retetele corecte , întotdeauna au ieșit.Voiam sa vă rog,o rețetă dacă puteți să-mi dați pentru burek cu mere,dovleac,vișine.Spuneati dumneavoastră că face soacra.Multumesc!

  26. Radulescu Sofia spune:

    Mulțumesc pentru rețetă, este nemaipomenită,am făcut exact cum scrie în rețetă.?

  27. Daniela-Cristina spune:

    Cea mai buna rețeta de placinta pe care am încercat-o. Multumesc??? și felicitări pentru site

  28. Irina spune:

    Multumesc din inima pentru reteta! Minunata, fina, usoara! Multumesc, multumesc, multumesc!

  29. Simona Iederan spune:

    Mulțumesc pentru rețetă!

  30. emilia dragoi spune:

    laura, multumesc pentru reteta am sa fac sambata

  31. Andreea spune:

    buna seara dna Laura, am o intrebare, cum se fac foile pentru placinta, eu sunt in italia si aici foilea astea nu le gasesc din pacate…. :(

    Multumesc Andreea

  32. Lidia l spune:

    O intrebare va rog. Am fost la o fam. in Belgrad cindva si am mincat acolo ceva care arata la fel, ei ii spuneau insa ghibanitza si mi-a placut grozav, este unul si acelasi lucru? multumesc!

  33. malina spune:

    l-am facut si pe asta, dupa ce l-am terminat pe ala cu carne, dar n-am mai avut ce poza, parca erau termite :)))

  34. Tomita718 spune:

    Am facut aceasta reteta. Nemaipomenit de buna!!!!!!!!!!!!Alte retete sarbesti unde gasim
     

  35. Viorica_stefancu spune:

    Am facut multe din retetele postate si sunt foarte bune,va multumesc si astept in continuare. 

  36. Lidia spune:

     apoi…nu ne pre inghesuim…sa facem asa ceva….

  37. Felicia Raducanu spune:

    foarte bun ,merita incercata reteta asta super bun burekkkkkk!

  38. Camidemeter spune:

    Eu am pregatit cu branza se burduf– o minunatie. MULTUMESC pt reteta.

  39. Anonim spune:

    Merci mult de reteta asta! Am tot incercat mai multe versiuni dar nu am putut obtine amestecatura perfecta! Merci!!!!

  40. TukuBacsi spune:

    Draga Laura, tare as mai incerca burekul acesta; imi aminteste de anul petrecut la Beograd in asteptarea vizei de USA. Lamureste-ma te rog cu foaia de placinta, e subtire ca cea de shtrudel sau ca cea de cremshnit? Prefer s-o cumpar daca gasesc ceva similar aici, si acestea sunt cele doua variante. Dar daca ne spui cum facea mama ta aluatul, pe vremea cand faina era in sac si oul in cuibar promit so incerc. multumesc

  41. Dana spune:

    Suna asa de bine. Vreau sa-l fac si eu dar am o problema.Sunt in Portugalia si aici gasesc numai smantana dulce, pentru batut(frisca) si mai lichida ca cea de acasa. Cum pot sa fac?

    Oricum aveti un blog senzational. Acum l-am descoperit dar cu siguranta o sa incerc sa fac multe din retetele de aici. O noapte buna si multumesc.

    Dana

    • Anonim spune:

      Dana draga, merge si cu smantana dulce, si eu am facut uneori. Mult succes
      si multumesc pentru felicitari.

      2011/4/30 Disqus

  42. carmelutza spune:

    Salutari din Canada, Vancouver. Mi-a fost dor de o placinta buna cu branza, si mai ales aceasta reteta, nici nu mai tin minte cand am mancat ultima data in Romania. Acum am facut-o, si a iesit ffff bine, gustoasa, pufoasa si un pic croanta pe margine, ce mai o bunatate. Multumesc mult pt. retele minunate, mult succes in continuare.

  43. Tocmai am prestat-o si eu si a iesit…foarte, foarte buna. Oricum, Laura, esti de vis cu retetele tale banatene!

  44. lilyofthevalley spune:

    Chiar acum dau o fuga la market sa cumpar ingredientele , dupa care am sa incerc reteta asta super. Multumesc pentru toate retele postate , esti minunata , toate laudele pentru tine.

  45. lauralaurentiu spune:

    sa-ti fie de bine, Alice, ma bucur mult ca ai devenit experta :). Te mai astept cu drag.

  46. alice spune:

    Vorba cuiva de mai sus..datorita tie..sunt experta in burek!L-am facut si pe acesta cu branza,ii place foarte mult sotului meu,caci demult cautam o reteta ca aceasta,sa lase foile moi si gustoase…Felicitari pt reteta,te urmaresc cu foarte mare interes!

  47. Dorina spune:

    Este foarte bun , l-am facut de cateva ori deja , dar nu stiu ce gresesc , mie nu-mi iasa asa pufos.

  48. retzetar spune:

    Ah, toata saptamana trecuta si asta m-am gandit la burek, am vorbit cu prietenul meu, care a avut ocazia sa manance burek la el acasa si mi-a adus si mie acum 2 ani o portie. Acum ca l-am gasit la tine, trebuie neaparat sa il fac. Trebuie sa fie surpriza, dar inainte de asta, ca tot am de unde alege, tre' sa aflu care-i place mai tare si mai tare. Cat despre foi… trebuie sa fie din acelea de patiserie, gen pentru strudel, nu? Caci Linco sau altceva in Italia nu am sanse sa iau.

    De-abia astept, sa vedem cum ma descurc cu secretul… Te anunt ce a iesit.

  49. laura laurentiu spune:

    Pisoias – ce mult ma bucur! Sa iti fie de bine, si tie si bebelui din burtica :*. Daca ai comis-o o data, sunt convinsa ca o sa o reiei de multe ori, asa ca… spor! ;)

  50. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    iti vine sau nu sa crezi, cautam acum doua zile cu disperare reteta asta, desi nu stiam cum o cheama. Pur si simplu auzisem de ea de la o amica albaneza cu care povestesc retete din cand in cand. Mi-am imaginat cum e si zilele trecute bebele din burtica a inceput sa-si exprime dorinta. Numai dumnezeu stie cum am ajuns la tine pe blog si am gasit tocmai reteta ce-o pofteam asa de rau. De la servici am trecut pe la magazinul arabesc si am cules o cutie cu foi din astea, iar acasa am purces la treaba. Mi-a fost asteptarea crunta 50 de minute pana s-a copt, mi s-a facut rau la propriu (celebrul rau de pofta pe care eu nu l-am mai trait). Dupa ce s-au racorit doua minutele mi-am luat o farfurie si am mancat oftand si zacand. Ai dreptate, mananci si oftezi, asa e de buna. Iti multumesc din suflet :)

    Pisoi

  51. laura laurentiu spune:

    Dane, cel cu profilul secret, esti sigur ca asta e tot farmecul? :P Uite, eu stiu sa fac asta: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/03/placinta-intinsa.html si asta: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/11/strudel-cu-mere.html – am postat retetele aici, dar cata lume le-a facut? In concluzie: eu pot sa fac foile, dar tu poti, oare? Am oferit o reteta accesibila tuturor si te asigur ca si la mama ei acasa (Srbija) tot la fel se procedeaza.

  52. Dan spune:

    de ce nu ai facut si foile pentru BUREK asta e tot farmecul .
    Deci ai facut o 1/2 din reteta
    :(

  53. Laura spune:

    Laurici, mi-am facut, in sfarsit, pofta, hi, hi…de ziua lu' Bogdi :)
    L-am facut si cu carne…si am avut un succes nebun!!!
    De atunci, pe asta cu branza l-am mai facut o data si acum pot sa zic ca is iexperta in burek :))) …datorita tie…
    Multi, multi pupici de la noi toti!!!

  54. laura laurentiu spune:

    Gina draga, mai cu peripetii, dar a iesit! Sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut!

  55. laura laurentiu spune:

    Kyra draga, sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut! :) Iaca, dupa 10 ani de la degustarea precedenta ati l-ai facut singurica!

  56. Kyra spune:

    Laura draga, am facut azi burek-ul tau: 1 pachet jumate cu branza sarata si 1 pachet jumate cu carne. A iesit suuuuuuuper! N-am mai mancat burek din 1999, cand am lucrat un an in Bosnia si Slovenia. Felicitari pentru gustoasa reteta!

  57. Mariana spune:

    Doamna Laura:Sinteti o draguta la propriu si la figurat!Multumesc sint spre sfirsit , si mai am o runda peste 3 sapt.!!!
    Si Dvs.mult succes la cintarii si la toate!

  58. laura laurentiu spune:

    Mariana draga, "schimbarea la fata" e pentru ca imi doream mult sa simplific blogul, sa fie mai accesibil celor care il viziteaza. Mult succes cu santierul!

  59. Mariana spune:

    Doamna Laura!ce fata noua aveti!si draguta!despre reteta:ar trebui s-o salvez,ca pe vreme de sanrier nu se poate face,dar la iarna……DA!
    Cred ca e o bunatate!!!

  60. Lacrima spune:

    Frumos foc si trebuie sa fie si tare bun!

    draga mea te astept pe la mine cu un cadou. iti doresc o zi minunata ca bucatele tale :)

  61. laura laurentiu spune:

    Wow, Mihai, cred ca va fi nebunie! Si mie imi place mult carnea de miel si cred ca ar fi splendida combinatia!

  62. mihai2206 spune:

    Am folosit doar o telemea destul de veche de care ma tot loveam prin frigider, branza care nu era nici pe departe de cea mai buna calitate… Cred ca asta a fost problema. Branza dulce nu am folosit deloc. Oricum urmatorul va fi cu carne. Crezi ca e in regula o combinatie de vita cu miel? Si cam in ce proportii? Nu de alta dar imi place tare mult carnea de miel in produsele de patiserie si am si o macelarie arabeasca buna pe aproape…

  63. Gina spune:

    Laura, sa stii ca ai avut dreptate, nu a fost deloc greu de facut! Am facut atat cu branza, un deliciu, nu am crezut ca o placinta cu foi Linco poate fi atata de buna, cat si cu carne, dupa reteta ta. Chiar daca am injumatatit cantitatile, mi-au trebuit 1 pachet jumate de foi (l-am trimis pe prietenul meu la Real cand eram cu jumatate de burek in tava =)) ) de aceea cred ca foile tale sarbesti sunt mai multe in pachet, atentie fetelor care fac cu foi romanesti. Am folosit branza de vaca facuta de socrella amestecata cu feta de cumparat, am pus 3 oua la 500 de grame de branza(atunci mi s-a parut consistenta asa cum ai spus tu). Pentru cea cu carne am folosit carne tocata amestec cumparata de la magazin si am pus pasta piros arany in loc de ajvarul folosit de tine. Ti-am urmat sfatul si le-am mancat cu iaurt. Eu si prietenul meu le-am dat gata pe ambele, cam in jumatate de ora, drept e ca am lasat vreo 5 bucati si pentru cina, dar nu stiu daca le apuca ora 7 seara =)). Multumim, ne-a placut tare mult!

  64. laura laurentiu spune:

    Mihai, eu nu am pus niciodata 10 oua la un burek. A fost prea moale compozitia, sau? Daca branza de vaci nu este bine scursa, poate ca iese mai moale, dar cu atat de multe oua cum zici tu cred ca se transforma intr-o omleta!

  65. mihai2206 spune:

    Tocmai am prestat-o si eu. A iesit OK dar mi-a lasat impresia ca ar mai fi trebuit multe oua in compzitia de branza. Eu am pus 5 si erau destul de mari. Cred ca data viitoare am sa incerc cu 10. Ce parere ai?

  66. ciocolata si zahar spune:

    Laura, iti acord premiul meritului. Il poti copia pe blogul meu. Pe curand…

  67. laura laurentiu spune:

    Te pup, Diamond :) . Sa imi spui daca iti place!

  68. laura laurentiu spune:

    Ghiocelule, sunt curioasa daca l-ai facut si daca ti-a placut?

  69. laura laurentiu spune:

    Alison, multumesc, o sa trec sa ridic ce e al meu :)

  70. ghiocel07 spune:

    Ce idee mi-ai dat…. Chiar am foi in congelator si ceva branza, maine se exeuta. Merci

  71. alison spune:

    gata,m-am delectat cu burek-ii tai minunati,acum pofteste la mine dupa ceva premii!numai bine!

  72. diamond spune:

    nu stiu cum sa zic dar il fac…:D vin din urma sa ridic si premiile.te pup dulce. :P

  73. laura laurentiu spune:

    Claudia-Maria, bas ca i-am gatat! Ia' vezi, n-ai vreo pravalie sarbeasca ori turceasca pe-acolo? Ar trebui sa fie la ei foi din ascea ;) !

  74. Claudia-Maria spune:

    vin si io prasta gragina, numa ca la minie dureaza mai mult pana ajiung n-or mai fi buriesii, ii gatati voi pra tati :(((((((( la noi nu s-a gasasc foi din ascea :((((

  75. laura laurentiu spune:

    Gina draga, nu deloc greu de facut!

  76. laura laurentiu spune:

    Laura draga… pai… mai e cate ceva! Daca nu te-ai culcat, vino! Cat poate sa dureze, stii tu, peste gragina? (Si tin sa exprim cu aceasta ocazie o mai veche cujetare a mea: cum se gateste la Ghiroda…niciunde pe planeta, mai :P!)

  77. Laura spune:

    Esti incredibilaaaaaaa!!! :))
    Lauriciule, nu m-as fi gandit veci ca o sa apari si cu varianta sarata, pe care o iubesc!!!
    Io vin chiar acum la tine, sa stii! :)))

    Deci, in noaptea asta o sa visez numa' burecsi :D
    Mersi fain, te tuc muuult de tot, ma declar fanul tau pe viata!!!
    …si Bogdi, si Cipi, si ai mei parinti la fel, caci da, cu totii am fost fermecati de gustul acestei minunate placintute :)

  78. Anonymous spune:

    Mda… si daca ai spus adevarul cand am intrebat despre photoshop, si daca nu… close-upul tau spune multe! Mi-ai facut pofta si mie!

  79. Gina spune:

    Mooaaaama! Imi ploua-n gura, jur! Arata superb!