Dragii mei, anul acesta voi fi foarte departe de bucătăria mea, cu ocazia Sărbătorilor. Nu mă voi putea lăuda cu fripturile și prăjiturile, nu am povara alcătuirii unui meniu de Revelion. În schimb, vă doresc tuturor Sărbători minunate în continuare, să aveți un An Nou mai bun, să vă reușească prăjiturile, să vă crească pâinile și cozonacii, să se rumenească perfect fripturile și să încântați sufletele tuturor celor dragi!
Din rețetele postate de mine până acum, m-am gândit să vă sugerez trei posibile variante de meniu pentru Revelion. Am ales, după părerea mea, feluri potrivite între ele, dar nu excesiv de multe, pentru că eu, una, urăsc risipa și consider că mâncarea la orice ocazie sărbătorească trebuie să fie bună, suficientă ca să te simți răsfățat, dar nu cât să îți facă rău. Gătiți, așadar, cu multă grijă, alegeți rețete gustoase și aspectuoase, dar nu exagerați cu munca, păstrându-va energie și pentru o petrecere cât se poate de reușită.
Trei meniuri pentru petrecerea de Revelion
Meniu de revelion 1:
1. aperitiv asortat cu mezeluri și brânzeturi diverse, măsline, legume crude (roșii, ardei, catraveți). În același aperitiv se potrivește și o delicioasa pastă de ton, gata în doar 5 minute.
3. Friptură de porc la cuptor cu ganitura preferată
4. Pavlova cake
Meniu de revelion 2:
1. aperitiv asortat cu mezeluri și brânzeturi diverse, măsline, legume crude (roșii, ardei, catraveți). Alături de acestea puteti asorta un elegant aperitiv din somon marinat:
3. Piept de rață cu mere caramelizate și o garnitură la alegere:
Meniu de revelion 3:
1. Vă sugerez o selecție delicioasă de patru aperitive asortate:
3. Rață la cuptor cu garnitură de cartofi și varză roșie
Ciorba de dimineața
La finele oricareia dintre variantele de meniu propuse se potrivește de minune o ciorba de burta:
… de vacuta:… sau de perisoare:
Va doresc din suflet o petrecere frumoasa si un An Nou fericit, mai bun si mai imbelsugat!
Selectiile de retete pentru revelion 2013:
Lasă un răspuns