Cautare in site
x inchide
cozonac cu nuca reteta video laura laurentiu reteta cozonac cu nuca pufos reteta cozonac pufos cu nuca

Cozonac cu nucă, rețetă video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 14.12.2016
Rating
4.9
(195)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(195)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

84 comentarii la Cozonac cu nucă, rețetă video

  1. Adina Pezzulich spune:

    Paste Fericit va urez!
    O intrebare va rog, .. nu locuiesc in tara si aici nu se gaseste drojdie proaspata. Se poate inlocui drojgia proaspata cu cea uscata? Va multumesc pentru raspuns si pentru retetele deosebit de delicioase.

  2. Constantinescu Liliana spune:

    Doamna Laura , fac acest cozonac de 2 ani si este de departe liderul topului familiei. Doresc sa va intreb daca se poate sa las aluatul la crescut peste noapte in frigider astfel ca dimineata sa il pun in forme pentru ca trebuie sa fac o cantitate mai mare. Va multumesc pentru toate retetele pe care ni le impartasiti. Va doresc spor in toate proiectele pe care le aveti , sanatate si putere de munca

  3. Raluca spune:

    Bună ziua. Este prima dată când încerc să fac cozonac și apreciez mult munca și rețetele dvs.
    Mă puteți ajuta cu un răspuns, va rog?
    Cu ce am greșit la modul de lucru de au crăpat in cuptor pe una din laturi? Vă mulțumesc!

  4. Alin spune:

    Bună ziua! Ies foarte gustoși și pufoși după aceasta reteta,dar întâmpin o problemă mai mult de ordin estetic și anume crearea efectului de tunel în partea de sus a cozonacilor.Exista vreun secret sau trebuie făcut acest compromis dacă punem umplutura mai multa?
    Mulțumesc.

  5. Andra spune:

    Buna ziua,
    Am facut si eu aceasta reteta ,dar avut o problema: dupa copt am observat ca in locul compozitiei a ramas gol si parca o parte din ea a fost absorbita de aluat iar o parte s-a dus jos.Se vad canalele lasate de compozitie in aluatul copt.Am folosit fix gramajele si ingredientele date pt umplutura din astea reteta.Stiti cumva de ce s-a intamplat asa? Multumesc!

  6. Simona spune:

    Este foarte putin zahar in aluat, doar 25 g, nu are nici un gust. Pot mari cantitatea de zahar pana la 100 g data viitoare sau nu mai creste? Multumesc

  7. Bogdan spune:

    Buna.
    Daca se dubleaza cantitatile si facem 2 cozonaci in tavi mai mari, timpul de coacere este acelasi?
    Multumesc.

  8. J spune:

    Multumesc foarte mult pentreu reteta detaliata. Am inca o intrebare, la ce treapta folositi mixerul pentru framintat? Pare ca ati folositi viteza maxima, este corect?

  9. Reteta spune:

    Super buni la gust. As fi adaugat si niste stafide. Ar fi dat interiorului un plus de dulce.

  10. Mona S spune:

    Nu! Am! Mancat! Ceva! Mai! Bun!!!!!!
    Nu stiu ce semne de punctuatie sa folosesc pentru a descrie cat de bun este acest cozonac.
    Este o minunatie de aluat. Aproape ca nu are nevoie de umplutura, atat e de gustos, frumos si fin.
    La un cozonac am incercat o umplutura doar cu unt si stafide. Ceva… de vis!
    Cativa oameni fericiti va multumesc din suflet, Laura Laurentiu ❤❤❤

  11. Troanca Diana spune:

    Rețeta e perfectă! Mi au ieșit cei mai buni cozonaci pe care i am mâncat vreodată! Multumesc, Laura Laurențiu pentru sinceritate și sfaturi!

  12. Mariana Dimitriu spune:

    Hello,ma pregatesc sa fac reteta de cozonaci pufosi si nu stiu daca pot inlocui drojdia proaspata cu drojdie uscata si daca se poate ce cantitate.va multumesc,Mariana

  13. Violeta spune:

    Cozonacii moldovenesti stiu ca se fac cu multe galbenusurile si ies f.buni. Ei mai pun si putin kefir / lapte batut, se pare ca le pastreaza prospetimea mai mult timp. Am facut eu acum 7-8 ani si au iesit o minunatie.

  14. Mariana Z. spune:

    Buna ziua! Am facut cozonaci de Pasti din 1,5 kg faina . Au iesit minunati! Acum fac pentru inaltare din 500 g. Reluand filmuletul am observat in cupror abur si o tava cu apa. Ati omis sa ne spuneti de abur? Se obisnuieste abur in cuptor ca la paine?
    Multumesc!

  15. Rodica spune:

    Cel mai reusit si usor de facut cozonac. Va multumesc pentru reteta!
    Singurul lucru care as vrea sa-l imbunatatesc este textura care tinde un pic spre inasprire.
    Ce ziceti, in locul celor doua oua(la cantitate dubla) sa folosesc inca doua galbenusuri si un plus de lapte?
    Cred ca ar fi desavarsit atunci.
    Ar fi bine de stiut pentru data viitoare.
    Multumiri, multa sanatate si spor in toate!

  16. Gabi Popescu spune:

    Hristos a înviat! Doresc să va mulțumesc pentru această rețeta minunată, dna Laura! Am încercat-o ieri pentru prima dată și, vă spun cu sinceritate, este cea mai bună rețetă încercată pana acum, deoarece cozonacul a ieșit fabulos: pufos, gustos, de poveste! Va doresc sărbători binecuvântate!

  17. Adriana spune:

    Bună ziua! Sunt cei mai buni cozonaci pe care i-am făcut și mâncat până acum! Am făcut chiar și pentru cununia fratelui meu și au fost foarte lăudați! Numărul mare de gălbenușuri le oferă finețe, nu au gust de omletă cum zic alții! Mulțumesc frumos pentru rețetă!

  18. Iordache Oana spune:

    Bună seara! Doamna Laura, îmi puteți spune mai exact programul selectat pt coacerea cozonacului? Mulțumesc anticipat!

  19. Laura Stanciu spune:

    Buna ziua,
    am observat ca in aceasta reteta folositi 8 galbenusuri de oua, iar toate celelalte retete au mult mai putine galbenusuri la 500g faina. Este o greseala, sau chiar aceasta este cantitatea? (inclusiv in reteta Jurcovan am vazut ca sunt doar 4 galbenusuri)

  20. Adriana spune:

    Buna seara dna Laurențiu.
    fac reteta dvs de cozonac de ceva vreme si nu inteleg de ce trebe sa îi scot din forma pentru racire ? se turtesc cand ii tot pun pe-o parte…aveți vreo cum sa îi fac sa ramana frumoși??

    Multumesc pentru retete, gătesc mult după rețetele dvs. Numai bine
    Cu respect,
    Adriana

    • Dacă se turtesc când îi puneți deoparte, înseamnă că nu au fost copți destul. Încercați să îi mai țineți 3-5 minute. Îi scoatem din formă ca să nu aburească acolo și să se umezească aluatul.

  21. Judit Sofran spune:

    Pregatesc cozonacii dupa reteta dumneavoatra si reusita este garantata de fiecare data. As dori sa sa fac si cozonaci cu mac dupa aceasta reteta, va rog daca se poate sa -mi recomandati o reteta pentru umplutura. Multumesc.

  22. adriana spune:

    buna seara! acum sunt la dospit…va rog sa mi spuneti la coacere sus-jos cu ventilatie sau fara? multumesc!

  23. anicuta spune:

    da, o sa pregatesc si eu cozonaci cu aceasta reteta , dar as dori sa va intreb daca ati introdus un vas cu apa calda pe fundul cuptorului si daca da, cat tim l-ati lasat si altceva cum ati setat cuptorul electric, ce varianta ati ales ptm copt? cumva sus-jos si cu ventilatie? multumesc!

    • Nu, eu am un cuptor cu funcție de coacere pe aburi și am folosit-o în primele 15 minute. E util să puneți o tăviță cu apă fiartă în partea inferioară a cuptorului și să o lăsați 15 minute.

  24. aurora oncescu spune:

    Dragă doamnă Laura Laurențiu,
    Rețeta dv. este deosebit de invitantă și am speranța că rezultatul îmi va aminti de cozonacul cu nucă al bunicii mele din Ardeal.
    Câteva întrebări:
    – pot diminua cantitatea de zahăr din umplutura de nuci?
    – se pot adăuga în aceasta stafide?
    Mulțumesc
    Aurora Oncescu

  25. Adriana spune:

    Bună ziua! Se poate frământa și la mașina de pâine? Mulțumesc!

    • Presupun că da, nu văd niciun impediment.

      • Adriana spune:

        Este cel mai bun cozonac pe care l-am mâncat! Prima dată l-am frământat cu mixerul, dar mi s-a stricat. A doua oara l-am frământat cu mâna, cam o oră, dar a meritat! Acum vreau să încerc și la mașina de pâine. Mulțumesc pentru rețete, când mă gândesc să fac ceva bun sau ceva nou întru pe site-ul dumneavoastră!

      • Mă bucur tare, tare mult! Să vă fie de bine și să mai faceți! Vă mai aștept cu mult, mult drag :).

  26. Madalina spune:

    As vrea sa fac aceasta rețeta de Crăciun și doresc sa folosesc drojdie uscata, deoarece mereu când am folosit drojdie proaspăta s-a simțit prea mult gustul. Credeți ca voi strica rețeta dacă folosesc drojdie uscata? Dacă totuși e ok ce gramaj ar trebui sa folosesc?

  27. Anamaria spune:

    O minunatie de cozonac.O reteta exceptionala ,o recomand cu toata increderea.D-na Laura ,bunul Dumnezeu sa va ocrotesca si umple sufletul cu pace.multumesc

  28. Corina spune:

    Multumiri si plecaciuni pentru reteta minunata de cozonac, Doamna Laurentiu! Sarbatori Fericite!

    Corina

  29. Alina spune:

    Doamna Laura,
    Va multumesc tare mult pentru reteta, absolut delicioasa.
    Prima incercare sa fac cozonac dupa alta reteta a fost un esec, astfel am ramas demoralizata, dar acum sint foarte satisfacuta de rezultat.
    Sa va dea Dumnezeu sanatate!

    Alina

  30. Dora spune:

    Deci nici nu m-am apucat inca de facut cozonacii si stiu ca reteta-i mortala! Ca am facut Albinita de pe retetecalamama.com …..cea mai tare reteta din lume, fara gluma….E prajitura mea preferata, si am incercat tone de retete.
    Toate retetele de pe lauralaurentiu.ro sunt de cea mai buna calitate din toate punctele de vedere, explicatii, organizare, etc.
    Multe multumiri :)

  31. Raluca spune:

    Bună seara!pentru doi cozonaci trebuie dublate cantitățile? Sau ar fi prea mult?
    Va mulțumesc!

  32. Cristina spune:

    Doamna Laura, asta-i cea mai faina reteta de cozonac pe care am facut-o vreodata! Multumesc din suflet! Pentru mine e cozonacul perfect: cu muuuulta nuca, pufos si aromat. Au fost de mare ajutor toate detaliile precise pe care ni le-ati dat! Sunteti o comoara! Multumesc inca o data! Va imbratisez cu drag!

  33. Cristina spune:

    Multumesc pentru aceasta reteta! Cozonacii mi-au iesit foarte frumosi si buni ♥♥♥ A fost pentru prima data cand am facut cozonaci adevarati. Imi era frica ca n-o sa-mi iasa :D
    Videoclipul mi-a fost de mare ajutor, mai ales pentru ambitionare :D
    Te invit sa vezi cozonacii mei aici: https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2018/03/cozonac-cu-nuca-si-cacao.html
    Multumesc inca o data!!! Iti doresc primavara frumoasa! :*

  34. Danut R. spune:

    Albusurile care raman de la aluat se pot folosi la umplutura? Daca nu, ce as putea face cu ele? Multumesc.

  35. Maria spune:

    As dori sa incerc reteta dumneavoastra pentru sarbatorile ce vin, dar in tara unde sunt nu am vazut niciodata faina 000, doar 00 sau 0. Ce ma sfatuiti, va iesi la fel de bun si cu 00? Va multumesc din suflet!

  36. Maria spune:

    Buna ziua,
    Ce robot ati folosit pentru framantarea cozonacului?
    Multumesc

  37. Hogas Mariana spune:

    8 galbenusuri? Cati cozonaci ies din aceasta reteta?

  38. claudia spune:

    Cea mai buna reteta de cozonac! am framantat la robot aluatul, la fel ca in reteta video. in plus, in umplutura am pus si bucati de rahat turcesc. A iesit super!!! multumesc frumos pentru toate retetele!

  39. szaszka elena spune:

    CEL MAI BUN COZONAC DIN LUME !

  40. szaszka elena spune:

    Cei mai buni cozonaci din lume! Multumesc frumos pentru reteta .Sarbatori fericite va doresc !

  41. Elena spune:

    Buna!din cele 500-550gr.faina..ies doi cozonaci sau unul?multumesc

  42. Service GSM spune:

    Putem face cu ocazia Pastelui!

  43. Fjorg spune:

    Se apropie Pastele si m’am hotarat sa las deoparte reteta mea de cozonac si sa o incerc pe a dumneavoastra. In tara in care locuiesc insa se gaseste greu drojdie proaspata. Cateva instructiuni pentru drojdia uscata ar fi de mare ajutor (cantitate, modificari la punctul 3).
    Cu alese multumiri

    • Veți avea nevoie de 7 grame de drojdie uscată, pe care vă recomand să o dizolvați în 50 ml. de lapte călduț (din cantitatea totală recomandată). Cât timp coca opărită se răcește, drojdia uscată va forma deja o spumă la suprafața laptelui. Amestecați cele două compoziții și procedați în continuare așa cum am specificat în rețetă. Mult succes!

  44. Sanda Craciun spune:

    Multumesc doamna Laura Laurentiu pentru aceasta reteta cu adevarat exceptionala! Ma bucur ca ati lucrat cu reteta Jurcovan; intr-un fel ati simplificat-o si ati imbunatatit-o. Cozonacul are intradevar toate calitatile pe care le-ati pomenit, Felicitari si Sarbatori fericite!

  45. Diana spune:

    Au iesit foarte foarte buni! este prima oara cand fac cozonaci :) sunt incantata de rezultat!! multumesc!

  46. Dana spune:

    Foarte buna reteta. La coacere , in cuptor ati pus si apa pentru abur, deoarece am observat pe fundul cuptorului ca iesea abur.?Multumesc.