Cautare in site
x inchide
pogacele cu jumari in tava reteta explicata cu toate secretele

Pogacele cu jumari

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 25.10.2010
Rating
4.9
(212)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(212)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

52 comentarii la Pogacele cu jumari

  1. ali spune:

    Spuneți-mi, vă rog, împachetările se fac indiferent daca se pune toată pasta de jumeri de la inceput ? Iar dacă pasta se imparte in trei, se unge aluatul înainte de fiecare impachetare?
    Mulțumesc frumos.

    • Împachetările se fac exact la fel. Dacă împărțiți pasta în trei, așa cum ați zis, ungeți aluatul înainte de fiecare împăturire. Dacă o ungeți pe toată de la început, turați aluatul identic dar săriți peste ungere.

  2. Raluca spune:

    Buna ziua! In primul rand, va multumesc pentru aceasta reteta (si pentru multe altele pe care le-am incercat si au iesit minunate). Au iesit foarte bune. Voiam sa va intreb doar daca aluatul se poate face si lasa peste noapte la frigider, iar a doua zi doar decupate, lasate la ultima dospire in tava si apoi date la cuptor? Multumesc mult!

  3. Lucica Marcos spune:

    Minunate și sigur sunt bune.
    Mulțumesc mult pentru toate Rețetele care le împărtășiți cu noi. In plus etapele pas cu pas pentru buna reușită a rețetelor.
    Va doresc o zi buna.

  4. Sorin Poinaru spune:

    Aluatul a iesit foarte tare! Prea multa faina cere reteta! Foarte dezamăgit!

    • Îmi pare rău că nu v-au reușit. Sigur ați cântărit bine și ați folosit toate ingredientele necesare pentru aluat (pe lângă făină, mai este untura, oul întreg, laptele, drojdia și zahărul, toate sunt importante). Mă gândesc că trebuie să se fi strecurat o eroare, pentru că altor cititori le-au reușit!

  5. adela spune:

    Super delicioase și foarte pufoase..mulțumesc de reteta…

  6. Cosmaciuc Daniel spune:

    Arata delicios! Cu siguranta voi incerca si eu !❤️

  7. Eliza spune:

    Cu ce tip de faina (000, 650 etc.) ies cel mai bine pogacelele, va rog? Va multumesc.

  8. Radu spune:

    Cu bere nu merg? ? Glumeam… ? Cred că merg cu orice (vin, bere, țuică, iaurt…) Am făcut rețetă dvs. în urmă cu vreo doi ani… Sunt delicioase!!! Abia aștept s-o fac din nou… Crăciun fericit și toate cele bune! ?

  9. Lucia spune:

    Am facut si eu azi pogacele si sint bune , o sa mai fac ! Multumesc pentru reteta si pentru toate explicatiile detailate foarte importante !

  10. Paul spune:

    maine la 8 sunt la piata, la 9 fac jumarile iar la 12 cel tarziu ma apuc de ele… doamne, am apa in jura de 2 ore de cand memorez reteta

  11. Enikő spune:

    Dacă umpleți cu o linguriță de magiuni, obțineți un gust extraordinar

  12. sandacer spune:

    le-am mai facut si sunt minunate, felicitri pt. asa reteta. De data asta vreau sa fac aluatul cu o zi inainte . Dupa impachetare sa ramina la frigider pina a doua zi, urmind ca a doua zi sa le coc.
    Se poate , sau fiind cu drojdie nu functioneaza decit in aceasi zi ?

  13. adriana spune:

    buna seara! eu sint cam novice, dar vreau sa invat…puteti detalia putin „Dupa 20-30 de minute, aluatul se intinde din nou, si se pliaza pe latura cea mai lunga, de data aceasta doar in 3″…adica prima impachetare am inteles o, ati descris o in detaliu, la a doua v ati rezumat a spune doar in 3 si, scuze, dar nu inteleg cum. va rog sa mi explicati pt ca vreau sa le fac. multumesc!

  14. Carmen spune:

    Delicioase, nici nu-mi vine sa cred ca sunt facute de mine! Multumiri!

  15. Maria spune:

    Super bune, am facut de mai multe ori si mi-a iesit super!!!

  16. imbrescu diana spune:

    Superbe, absolut superbe mi-au iesit! Nici nu imi vine sa cred ca sunt facute de mine :))). Multumesc mult

  17. Ana spune:

    Azi am asteptat minute bune pe langa cuptorul unei brutarii unguresti sa iasa asa numitele „pogy”, in varianta cu branza. Gustoase, dar nici pe departe asa frumoase ca ale tale, Laura! Am venit acasa pornita sa gasesc reteta originala si sa nu mai stau la mana lor, asa ca prima oprire a fost pe site-ul tau. Am gatit cu succes multe din retetele tale, am sa o incerc si pe asta, dar as vrea sa inlocuiesc pasta de jumari cu pasta de branza. Ma gandesc la un amestec de unt, cascaval si branza sarata, care crezi ca sunt proportiile ideale, sa iasa la fel de fragede ca ale tale? Iti multumesc si te felicit pentru tot ce faci!

  18. Radu spune:

    Am facut reteta, au iesit bune, iar ca aspect sunt exact ca acelea din poza, multumim frumos. Nu stiu, poate ma inseala memoria, am mancat mai demult, in urma cu vreo 15 ani, facute de un domn (ungur din Ardeal) si mi s-a parut ca seamana mai degraba cu un foietaj, in timp ce la acestea coca seamana mai mult cu cea de paine. oricum, mi-au placut mult!

    • Dina spune:

      Da….reteta aia o caut si eu. Ultima data le-am mancat acum vreo 40 de ani. Erau asa cum zici, mai mult foietaj, si nu aluat dospit. Pe alea le vreau!

  19. Zorina spune:

    eu in loc de untura pun ulei, 50 ml. sunt delicioase

  20. iulian spune:

    aluatul cade de regula cand ai adaugat prea multa drojdie,

  21. Benyo_ramona spune:

    ffff gustoase…tinand cont ca am facut pt prima oara dupa reteta ta….au f extraordinare  super perfecta reteta! bravoooo!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult, Ramona, sa-ti fie de bine :). Sigur ca reteta e perfecta, dar numai pentru cineva care ii acorda atentie cuvenita si e si indemanatic. :)

  22. Maria spune:

    Laura draga foarte faine pogacile astea, mi-ar fi placut daca ai fi trecut timpul necesar ( nu le-as fi facut asa tarziu). Eu le-am taiat patrate ca sa nu mai am probleme cu resturile si pentru ca mi-a ramas ou batut  ( de la uns) data viitoare o sa pun de la inceput inca  jumatate de ou  in compozitie ( oricum am pus mai mult de 200 ml de lapte). Multi pupici! 

  23. Lydiavl_89 spune:

    vreaaaau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dar mi’e imposibil sa le fac.. :(( …adica nam jumere,si nici de unde le procura :( ..si ce pofta mi sa facut!!! oricum arata ff bine ;)

    • anonim spune:

       lol jumarile se pot face acasa. mergi la macelarie si cumperi slanina si o tai cuburi si o topesti acasa. si ai si jumari si untura. ..
      da vezi nu slanina aia afumata ..slanina de lucru .

  24. Cera Vladulescu 99 spune:

    sunt delicioase si arata bine ca aspect,am sa le fac si eu

  25. Petricicaalexia spune:

    miam miam a fost foarte bune

  26. Iulia (Mangalia) spune:

    Azi am sa fac si eu…de fapt cam in jumatate de ora..o sa fie o surpriza pt iubitul meu care este ardelean si de la care am auzit pt prima data de pogacele..chiar inainte de a vedea reteta ta abea asteptam sa ii fac dar acum…sunt sigura ca o sa imi iasa.Imi place foarte mult cum lucrezi…Iti voi spune cum mi-au iesit…si parerea ta.Multumesc!!!

  27. andreea spune:

    Multumesc frumos de raspuns.Astazi voi incerca sa fac pentru ca decand am vazut reteta numai la ele imi sta gandul .

  28. lauralaurentiu spune:

    Draga Andreea, cred ca sectiunea pogacelelor coapte (ultima poza) arata destul de clar cat sunt de crescute, cu straturi de aer alternand cu straturi fine de aluat. Nu le-am suprapus, daca aluatul e bine lucrat si tava cu pogacelele formate este lasata intr-un loc caldut, ferit de curent, ele isi vor dubla volumul in aproximativ 30 de minute.

    • Roxana spune:

      Bună Doamna Laura,
      am o problema ,nu imi creşte aluatul nici cum ,l-am facut exact cum scrie in descriere fara sa uit vreun ingredient.
      la fel şi la gogoşi , nu mi-a reuşit niciodata

  29. andreea spune:

    draga Laura,am si eu o intrebare , atat de mult au crescut inainte de a le baga la cuptor sau ai pus doua(una peste alta). Multumesc frumos.

  30. lauralaurentiu spune:

    Anonim – nu stiu cine esti, mi-ar fi placut sa ma pot adresa altfel. Oricum, sa stii ca m-ai emotionat. Ma bucur mult ca am reusit sa te fac sa te simti asa, te mai astept cu drag.

  31. Anonymous spune:

    Excelent este putin spus magnific sa spunem dupa 24 de ani m am simtit iar acasa linga Omi
    Felicitari pt.vechile retete banatene si mult succes in continuare.

  32. LALY spune:

    Doamna Laura,am prestat si eu pogacelele cu jumari.Au iesit exceptionale.Aveti niste retete minunate.Felicitari.

  33. pansy spune:

    faine ti-au iesit ! n-am mai mancat pogacele de ani de zile !chestia cu porcul taiat acasa…

  34. Sara & Miki spune:

    Ce bune sunt… se topesc in gura. Pup!

  35. O-Ana spune:

    imediat o sun pe mami si ii spun cand vin acasa vreau sa mananc pogacele … ce pofta am!

  36. Liana10 spune:

    Ioi, tulai Doamne, bune-s!!!

  37. Doru R spune:

    Opa! Incepe razboiul pogacelelor? Eu ma uitam la poza de pe FB, acum vreo doua ore, si salivam in nestire, mai ales ca eram la job, imi era si foame, si le mai stiu si gustul…

    PS: Laura, iote de acum voi posta cu prenumele si initiala numelui, ca sa nu mai intrebi cine sunt aici :)))

  38. lauralaurentiu spune:

    ovcorz, pe astea le trimit la pachet si cu lamaile arunc dupa tine :D !

  39. aphextwinz spune:

    Tot te bat eu odata :) Mereu mi-am propus sa fac asa ceva sau, mai bine, sa mananc. Zici ca pui la pachetel? :D

  40. Fuat Gencal spune:

    Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
    Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın yumurtalı makarna tarifi yayınlandı.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/

    Saygılarımla.