Rulada de pui dezosat

29 octombrie, 2010

Autor: Laura Laurentiu

Rulada asta de carne e una din macarurile mele preferate, e gustoasa, foarte aspectuoasa si poate fi servita atat rece, ca si aperitiv, cat si calda, ca si friptura, in ambele cazuri fiind la fel de apreciata de meseni. Pentru a face rulada, e nevoie sa se dezoseze un pui intreg, dar nu va speriati, am pregatit o videoreteta in care explic, sper eu, pe intelesul tuturor, procedeul de dezosare al puiului. Reteta  de rulada de pui poate fi adaptata gusturilor fiecaruia, adaugand diverse umpluturi. Iata cum am pregatit-o eu:
rulada de pui dezosat

Ingrediente:

  • 1 pui mare, de 2-2,5 kilograme
  • 2 linguri de mustar
  • 200-250 de grame de cascaval
  • 6 ardei capia copti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • sare, piper

Preparare:

Se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina sare si piper, apoi se adauga lingura de ulei de masline. Ardeii capia copti, curatati de coaja, cotor si seminte, se condimenteaza cu acest amestec.
Reteta continua in mod firesc cu dezosarea puiului :).
Puiul odata dezosat, se condimenteaza cu sare si piper.
rulada de pui dezosat 1
Se unge carnea cu mustarul si se aseaza pe toata suprafata ardeii copti.
rulada de pui dezosat 2
Se presara cascavalul razuit (mie nu mi-a acoperit tot puiul si am mai adaugat niste felii).
rulada de pui dezosat 3
Se ruleaza puiul strans, cu pielea in afara.
rulada de pui dezosat 4
Se leaga cu grija rulada cu sfoara de bucatarie iar capetele se fixeaza cu scobitori. Se aseaza rulada in tava in care va merge la cuptor. Da, eu am doua rulade, asta inseamna doi pui babani, v-am spus deja ca se pregateste o petrecere :).
rulada de pui dezosat 5
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace timp de o ora, in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius. Dupa o ora se indeparteaza folia si rulada se mai da la cuptor, intorcand-o de cateva ori, pana se rumeneste frumos. Nu am poze chiar din momentul cand le-am scos din cuptor, pentru ca era deja intuneric, am preferat sa imortalizez ruladele a doua zi dimineata, reci si cu o gelatina delicioasa in jurul lor.
rulada de pui dezosat 6
Se indeparteaza sforile de bucatarie si scobitorile si se taie rulada in felii groase de 1 centimetru, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
rulada de pui dezosat 7
Aceasta delicioasa rulada este foarte gustoasa atat ca si fel pricipal cat si ca aperitiv. Daca o serviti ca friptura, se acopera rulada imediat ce e scoasa din cuptor cu foile de aluminiu si se asteapta sa se raceasca pana cand e doar calduta, urmand sa se taie si sa se serveasca atunci. Daca o serviti derept aperitiv, asteptati sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Ideea de a face din puiul dezosat rulada ii apartine Natasei, care a publicat-o pe artaculinara.com. Inainte de a fi vazut reteta ei, eu facusem pasarile dezosate doar in modul descris la reteta de rata dezosata umpluta.
Print Friendly

Lasa un comentariu

22 Comentarii la "Rulada de pui dezosat"


Vizitator
Stroe Emanuel
6 aprilie, 2015

misto reteta
dar ce garnitura ar merge?
bine…………ar merge un cartof natur sau p

Vizitator
Tincu Corina
6 aprilie, 2015

arata superrrrrrrrrr.ma bucur ac am gasit reteta.in seara asta o pregatesc.sper sa iese buna.

Vizitator
Doina Costil
6 aprilie, 2015

INCERCATI.E UN DELICIU.

Vizitator
Georgeta Nastase
6 aprilie, 2015

delicios am sa o incerc si eu

Vizitator
Flori Botoi
6 aprilie, 2015

apa nu se punem,//