Rulada de pui dezosat

Autor:

Rulada asta de carne e una din macarurile mele preferate, e gustoasa, foarte aspectuoasa si poate fi servita atat rece, ca si aperitiv, cat si calda, ca si friptura, in ambele cazuri fiind la fel de apreciata de meseni. Pentru a face rulada, e nevoie sa se dezoseze un pui intreg, dar nu va speriati, am pregatit o videoreteta in care explic, sper eu, pe intelesul tuturor, procedeul de dezosare al puiului. Reteta  de rulada de pui poate fi adaptata gusturilor fiecaruia, adaugand diverse umpluturi. Iata cum am pregatit-o eu:
rulada de pui dezosat

Ingrediente:

  • 1 pui mare, de 2-2,5 kilograme
  • 2 linguri de mustar
  • 200-250 de grame de cascaval
  • 6 ardei capia copti
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • sare, piper

Preparare:

Se zdrobeste usturoiul, se amesteca cu putina sare si piper, apoi se adauga lingura de ulei de masline. Ardeii capia copti, curatati de coaja, cotor si seminte, se condimenteaza cu acest amestec.
Reteta continua in mod firesc cu dezosarea puiului :).
Puiul odata dezosat, se condimenteaza cu sare si piper.
rulada de pui dezosat 1
Se unge carnea cu mustarul si se aseaza pe toata suprafata ardeii copti.
rulada de pui dezosat 2
Se presara cascavalul razuit (mie nu mi-a acoperit tot puiul si am mai adaugat niste felii).
rulada de pui dezosat 3
Se ruleaza puiul strans, cu pielea in afara.
rulada de pui dezosat 4
Se leaga cu grija rulada cu sfoara de bucatarie iar capetele se fixeaza cu scobitori. Se aseaza rulada in tava in care va merge la cuptor. Da, eu am doua rulade, asta inseamna doi pui babani, v-am spus deja ca se pregateste o petrecere :).
rulada de pui dezosat 5
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace timp de o ora, in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius. Dupa o ora se indeparteaza folia si rulada se mai da la cuptor, intorcand-o de cateva ori, pana se rumeneste frumos. Nu am poze chiar din momentul cand le-am scos din cuptor, pentru ca era deja intuneric, am preferat sa imortalizez ruladele a doua zi dimineata, reci si cu o gelatina delicioasa in jurul lor.
rulada de pui dezosat 6
Se indeparteaza sforile de bucatarie si scobitorile si se taie rulada in felii groase de 1 centimetru, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.
rulada de pui dezosat 7
Aceasta delicioasa rulada este foarte gustoasa atat ca si fel pricipal cat si ca aperitiv. Daca o serviti ca friptura, se acopera rulada imediat ce e scoasa din cuptor cu foile de aluminiu si se asteapta sa se raceasca pana cand e doar calduta, urmand sa se taie si sa se serveasca atunci. Daca o serviti derept aperitiv, asteptati sa se raceasca complet inainte de a o taia.
Ideea de a face din puiul dezosat rulada ii apartine Natasei, care a publicat-o pe artaculinara.com. Inainte de a fi vazut reteta ei, eu facusem pasarile dezosate doar in modul descris la reteta de rata dezosata umpluta.
Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Comentarii

  1. a zis

    Am ruladele la cuptor. Maine voi vedea ce reactii sunt in familia mea. Eu am preparat cu puiul crescut la noi in curte cu cereale si verdeturi. Am ales reteta pentru ca nu cumpar mezeluri din comert si de aceea caut retete si solutii sanatoase :)

    • lauralaurentiu a zis

      Sunt convinsa ca vei obtine o adevarata minunatie, nu se poate ceva mai bun decat o friptura frageda dintr-un pui pe care l-ai crescut tu insati :). Te astept cu impresii.

      2012/9/21 Disqus

    • lauralaurentiu a zis

      In tava am pus hartie de copt, da, pentru ca nu am dorit sa se prinda nimic de tava in timpul coacerii. Ardeii capia se coc pe gratar sau pe plita pana cand se inegresc, apoi se curata de pielita.

    • lauralaurentiu a zis

      In tava am pus hartie de copt, da, pentru ca nu am dorit sa se prinda nimic de tava in timpul coacerii. Ardeii capia se coc pe gratar sau pe plita pana cand se inegresc, apoi se curata de pielita.

  2. Anonymous a zis

    Reteta delicioasa si aspectuoasa!Daca nu va suparati va spun cum am facut eu si poate va e de folos celor care nu pricep faza cu "legatul".
    Dupa dezosare ung cu ulei de masline o folie de aluminiu,tapetez cu felii subtiri de bacon ,cat sa fie baza pentru puiul dezosat si condimentat.Am umplut cu carne macinata predinstuita,condimentata,amestecata cu ciuperci scurse,si un pumn de fistic maruntit si cu ajutorul foliei am rulat strans, apoi l-am strns bine la capete.Asa l-am pus in tava si la sfarsit am desfacut folia si l-am lasat sa se rumeneasca frumos.

  3. Anonymous a zis

    Sunt dependenta de blogul tau ! Desi din lipsa de timp nu fac foarte multe retete, trebuie sa le vizitez pe toate, rand pe rand. Fluturi albi in zmeuris e preferata mea. Iar reteta asta e grozava. Cred ca ma incumet si eu sa o fac, cat de curand, de ziua mea. Numai bine iti doresc ! Mihaela

  4. lauralaurentiu a zis

    Vanilla, e legat la fel ca si la Rulada de carne cu legume… cum sa zic, dai cu ata de jur imprejur, faci lat, strangi, apoi mergi in continuare… :) probabil va trebui sa filmez si etapa asta, in curand :).

  5. lauralaurentiu a zis

    gaby_d , sa stii ca e o reteta foarte faina, relativ ieftina (carnea de pui are un pret accesibil) si toti cei care au gustat au fost incantati. In plus, din reteta video poti sa iti dai seama ca nu dureaza prea mult, in maximum 10 minute (ca pentru prima oara :) ) poti avea puiul dezosat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *