Cautare in site
x inchide
spanac-cu-usturoi-si-lapte-reteta-pas-cu-pas-reteta-video-spanac-cu-usturoi-retetecalamamaro

Spanac cu usturoi și lapte, rețetă video pas cu pas

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.01.2017
Rating
4.9
(216)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(216)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

49 comentarii la Spanac cu usturoi și lapte, rețetă video pas cu pas

  1. Laura A. spune:

    Mulțumesc, o mâncare gustoasă.

  2. Andreea spune:

    Buna ziua!
    Dacă am spanac congelat, acesta trebuie decongelat înainte și scurs? Mulțumesc.

  3. ion spune:

    Ce bun a iesit! Cu fish fingers si mamaliga :P

  4. Laura ești cea mai bună…. toate rețetele tale îmi ies super și ai mei (soțul și băiatul, foarte pretențioși) apreciază bucatele. După ce îmi apreciază munca întâi slăvesc pe Domnul, apoi îți mulțumesc, cu voce, ție că îți faci timp pt noi. Am încredere oarbă… nici nu mai verific alte rețete, merg la sigur cu tine… am incercat multe și nu ai dat greș. Mulțumesc Laura, you are the best !!! Doamne-ajută!

  5. Alina spune:

    Spanac se adaugă congelat ?

  6. Adela Maier spune:

    Aceeași rețetă o fac și eu de când mă știu, în plus adaug la urma,doar un strop de oțet, pentru a-i corecta gustul dulceag.

  7. Ilinca spune:

    Buna ziua, am urmat reteta si e absolut perfecta!
    Am incercat si varianta cu unt si lapte fara lactoza si a iesit putin dulce, din cauza laptelui.
    Imi puteti scrie va rog, cu ce as putea corecta gustul in cazul acesta? Multumesc!

  8. Iulia spune:

    Stiu de spanacul asta de la colegele mele ardelence, dar reteta nu o stiam si ma tot intrebam cum sa fac sa nu fie cruda faina. Acum stiu! Multumesc! O sa fac in curand, imi place mai mult asa decat cum face neamtul meu, el pune cartofi cubulete si nu pune usturoi.

  9. Ioana spune:

    Va multumesc pentru retetele geniale!

  10. Alexandra spune:

    Cea mai faina reteta de spanac. Este foarte gustos spanacul gatit asa. Multumim pentru munca dvs., apreciez ca impartasiti si altora valori culinare romanesti.

  11. Laura spune:

    Buna ziua,
    Nu am mai gatit spanac pana acum. Intrebare prosteasca: daca aleg sa folosesc spanacul congelat,il mai fierb sau doar il las la dezghetat?
    Multumesc!

  12. Cristina Rusu spune:

    Draguta, multumesc de reteta. Am intrat sa iti spun ca spanacul a iesit minunat ?. Am urmat pas cu pas reteta, e super simpla si rapida, si in plus, am pus vreo citeva frunze de leustean la final. Nu mult, un fir e suficient.

  13. Adrian spune:

    In varianta dietetica, faina nu se caleste, se amesteca cu laptele sau apa si se adauga la spanac dupa care se mai fierbe la foc mic circa 5 minute.

  14. Alex spune:

    Pana incepe reteta mori

  15. juratoni raluca spune:

    Eu asa spanac bun nu am mancat nici la mama acasa ! Sotul imi zicea azi : ,,Foarte bun,ma intreb cum am mancat spanacul pana acum “ ,eu : ,,Nu vrei sa stii” ! exceptional ce mai!

  16. ION spune:

    Stimați căutători de rețete,printre care mă regăsesc și eu…
    Fiecare are dreptate în felul său în încercarea de a se justifica.
    În primul rând încerc să îl înțeleg pe tânărul care își spune păsul…dar prefer gramaje în locul rețetelor de genul: „după ochi „,”cât cuprinde”,”pișcături sau ciupituri”,”o cană”,”un pahar”… etc…cum în loc de mililitri scriem/spunem grame și invers. Nici iarna nu-i ca vara,nu?
    Nimeni nu are pretenția gramajelor farmaceutice dar nici extrema cealaltă.
    Ideal ar fi să vizionăm videoclipul și DUPĂ ne apucăm de treabă.
    Doamna spune mai mult decât explicit pașii rețetei. Deci,unde-i problema?
    O recomandare pentru specialiștii în materie: produsele uscate care au și echivalent în proaspăt,ar fi de dorit a fi menționat. Exemplu:drojdia de bere proaspătă cu cea uscată. Ce înseamnă 7 grame de drojdie uscată în varianta proaspătă? Deja știu dar mi-a luat ceva timp până să aflu.
    Tipurile de făină. 000, 00,480 sau 700 și celelalte existente…pentru un amator în materie sună cam straniu. Pe piață sunt nenumărate tipuri,pentru diverse întrebuințări…ba Manitoba…ba Genovese… Dacă nu ai acces la aceste tipuri de făină nu mai faci Panettone? Să fim serioși.
    Să fiți sănătoși.

  17. john spune:

    Îmi era poftă de spanac și am căutat pe site-ul preferat :) . Rețeta este super faină, făcem si eu cu usturoi dar fără lapte. Mi-a ieșit o mâncare de nota 10, mulțumesc pentru inspirație. BTW, nu trebuie fiert mult spanacul, de altfel se mănâncă și crud în salate deci este optional sa-l fierbem nițel mai mult. Numai bine și spor la postat.
    Apropos de ce spunea Dan, sunt multe rețete video cu unele scăpări, eu prefer sa citesc&vizionez tot mai întâi, sa-mi pregătesc ingredientele și apoi sa văd ce-mi iese :))))).

    • Mă bucur tare mult că v-a plăcut. Să vă fie de bine. Sunt de acord cu afirmația dumneavoastră în ceea ce privește fierberea spanacului, chiar nu e nevoie de prea multă gătire.
      Și eu fac la fel, trebuie să evaluez atent rețetele și abia apoi mă hotărăsc dacă le fac sau nu :).

  18. George Bozeanu spune:

    Minunat !

  19. Viky Dobrescu spune:

    Va admir retetele. Imi plac foarte mult. Multumesc!

  20. Dan spune:

    Ar trebui sa invatati ce este o reteta video inainte sa faceti si sa le publicati. O reteta video este o metoda de a gati pas cu pas… am facut si eu spanac cu lapte deodata cu persoana din video. Am pregatit ingregientele pe masa, am dat play la video si am inceput… totul a mers bine pana cand am ajuns la pasul „adaugam un mujdei de usturoi foarte concentrat pe care l-am facut din cei patru catei de usturoi” … dar de unde mujdei ca nu a zis nimeni in video pana atunci numic de mujdei…eu aveam pregatiti 4 catei pe masa… deci sosul imi fierbea pe foc si eu mam pus sa fac mujdeiul… trebuia sa specififati ca trebuie sa fac mujdei inainte sa inceapa reteta… ca doar asta e rolul unui video, sa day play si sa faci deodata cu persoana din video fara sa te surprinda lipsa unor ingrediente in timpul gatirii

    • Dan spune:

      Si inca ceva: sa stiti ca nu doar bucataresele se uita la retete video! Se uita oamenii normali care nu stiu gati…si nu toti acesti oameni au cantar de bucatarie! Asa ca va rog frumos incercati cu ” 2 linguri de faina” in loc de „25 grame de faina” … eu am pus asa multa faina incat am folosit vreo 700 ml de lapte… o sa ziceti ca nu stiu sa aproximez, normal ca nu stiu caci nu sunt bucatar … sunt un pusti de 23 ani care a vrut sa manance spanac cu ochiuri… deci sa stiti ca nu doar bucataresele se uita la retete … se uita si cei care nu stiu gati , nu stiu aproxima , nu au cantar de bucatarie etc. Aceia trebuie ajutati cu aceste videouri , nu cei care zic „nu stiam ca nucșoara merge la spanac” *fara suparare Hanelore*

      • În privința cântarului și a lingurilor, treaba stă cam la fel: unii au linguri mai mari, alții mai mici, în România nu avem un sistem volumetric standardizat, ca în Statele Unite, așa că eu zic că ar fi bine să investiți într-un cântar. Unul mic, de 50 de lei maximum, și cântărește la gram!

    • Domnule Dan, sunteți primul care se plânge de o atare chestiune. Eu am crezut că scopul este acela de a-i ajuta pe oamenii care se uită la video să înțeleagă mai bine pașii rețetei, să aibă niște repere atunci când se apucă ei înșiși de gătit. Mă uimește faptul că v-ați apucat de gătit fără să fi urmărit în prealabil videoul cap-coadă și, mai ales, nu reușesc cum ați reușit să gătiți deodată cu persoana din videoclip, pentru că acesta nu durează decât 5:17 minute și, oricât de experimentată aș fi eu în bucătărie, nu am reușit vreodată să fac rețeta asta în acest timp. Mai aveți și rețeta în format text, zic eu c-ar fi mult mai ușor să urmăriți videoul, să vă faceți o idee generală despre ceea ce ar fi de făcut și apoi să printați textul și să-l urmăriți pas cu pas, în timp ce gătiți. Mă rog, chestie de opțiune, afară de asta, orice critică e bine venită și poate fi asimilată pozitiv, așa că vă mulțumesc.

    • Adrian spune:

      Nu e nevoie de nici un mujdei! Cateii de usturoi, cate unul, se zdrobesc cu latul cutitului dupa care se toaca cat se poate de marunt si se adauga in spanac, mai spre sfarsit.

  21. Rodica spune:

    Eu adaug la final o lingura generoasa de smântână. O nebunie.

  22. DP spune:

    Nu contest efortul dumneavoastra de a face ceva util, dar blanșare suna oribil de ridicol in limba romana!

    • Fasonare cum sună? Dar brezare? Flambare? :) Sunt termeni din cărțile pentru bucătari profesioniști, nu îi putem înfrumuseța. :)

    • Bucătărescu spune:

      Da, asta-i greutatea când vrei să traduci o bucătărie matură, dezvoltată, rafinată într-una în curs de dezvoltare. Limba franceză are 46 de verbe pentru diferitele operaţiuni culinare, nu toate cu echivalent în limba română. Blanşare ar putea fi totuşi tradus cu „opărire”. Există şi tendinţa de a nu mai încape în limba română şi de a folosi barbarisme. Cât despre „bucătarii profesionişti”, să coborâm cu picioarele pe pământ şi să nu uităm cui ne adresăm. Citind comentariile, îmi dau seama că unii abia încep lunga şi, sper, fructuoasa cariera de bucătari de familie.

  23. Camelia spune:

    De cand am desoperit reteta d-tra numai dupa ea gatesc spanacul . Al meu sot care spunea despre spanac ca este ” legatura de burta ” ma intreaba acum ; ” cand mai gatesti spanac ?”Inca mai am in gradina si acum asta fac : spanac cu lapte si cu gratar din piept de pasare ! O zi buna va doresc .

  24. Szakacs Tunde-Ibolya spune:

    Draga Laura,

    Nu intamplator cred, mama mea se numeste Tunde, eu port numele ei cat si cel de Ibolya, al carui diminutiv este Ibike si asa mi se spunea acasa in Ardeal. Dupa atatea coincidente, la fel gateste si mama spanacul, de la care am invatat si eu, aducand aceasta reteta si pe meleagurile Bucurestene…

  25. Mhouse spune:

    Arata nemaipomenit !!

  26. Flori Nelson spune:

    Din postarile de pe facebook a prietenilor mei am ajuns la pagina dumneavoastra si am descoperit aceasta idee minunata de preparare a spanacului. Chiar eream interesata in a gasi ceva delicios pentru micuta mea care a avut probleme cu continutul fierului in ultimul timp si m-am axat foarte mult pe produse bogate in fier. Credeti ca urzicile ar fi o algere in locul spanacului in aceasta reteta? Nu ca a-si avea de unde sa procur mult doritele urzici aici in USA dar verdele acestei mancari mi-a aduc cumva aminte de urzicile bunicii de alta data. Am sa va urmaresc de aici de dedeparte pentru simlu fapt ca aveti idei simple , santoase si usor de preperat pentru persoane ca mine mai neindemanatice in bucatarie.

  27. Hanelore spune:

    Am făcut și eu spanacul după rețeta dumneavoastră. Mi-a plăcut în primul rand că și-a păstrat culoarea verde, dar și adausul de nucșoară. Nu știam că se potrivește la spanac. Mulțumesc pentru rețetă! De acum înainte tot așa voi face spanacul.

  28. Aurora Oncescu spune:

    Dragă doamnă Laura Laurențiu,
    Toată copilăria am mâncat spanacul cu usturoi și lapte, însoțit de minunatele frigănele și făcut de bunica mea ori de mama (clujence venite demult în București), niciodată însă n-am știut rețeta, cum se întâmplă uneori în viață…
    Asta e rețeta, grație dumneavoastră, am fost impresionată precum Proust cu faimoasele prăjiturele din copilărie, iar fiul și soțul meu au fost încântați…
    Cred că am făcut totuși o greșeală, decongelând spanacul și mai ales scurgându-l ( am folosit spanac congelat).
    Mi-am dat seama că spanacul este insuficient și am mai adăugat spanac congelat, direct din frigider…
    Așadar, în cazul spanacului congelat, se adaugă ca atare în sosul bechamel, când acesta e gata, nu-i așa?

    • Doamnă Oncescu, mă bucur tare mult că v-am prilejuit această plăcută întoarcere în timp :). Să vă fie de bine.
      Da, în cazul spanacului congelat cel mai bine este să se adauge direct din congelator în bechamelul deja finalizat. Sper să reluați rețeta și să vă mai amintiți de figurile dragi ale copilăriei dumneavoastră și, de ce nu, și de cea care a a ajutat la această redescoperire.

      • Aurora Oncescu spune:

        Vă mulțumesc! Sunteți o persoană gentilă și delicată.
        Desigur că voi relua rețeta și sigur că vă am în minte!
        Cu drag,
        Aurora Oncescu

  29. Insecticide ecologice spune:

    Reteta aceasta e aproape identica cu a mamei si oriunde am mancat spanac nu a reusit sa ma impresioneze. Cred ca lapte schimba complet gustul

  30. Geor-Gina spune:

    Mulțumesc pentru rețeta asta, mama ne facea mereu cand eram mici si uite ca eu niciodata nu am făcut pentru copiii mei! Datorita tie, Laura, voi indrepta greseala asta :).