Ciorba de perisoare

23 octombrie, 2010 in categoria supe si ciorbe

Dintre toate retetele culinare, conationalii nostri apreciaza mult ciorbele. Exista cateva feluri de retete de ciorba consacrate in tara noastra, ciorba de burta, ciorba de vacuta, ciorba de perisoare fiind in mod clar printre acestea, alaturi de alte ciorbeturi. Adevarul e ca ce ii poate pica mai bine omului flamand, infrigurat sau obosit, decat o ciorbita calda si gustoasa, placuta si consistenta, care aluneca pe gat nici nu stii cum si cand si mangaie cu blandete pantecele infometat ? Iata reteta mea de ciorba de perisoare:

ciorba de perisoare, reteta de ciorba de perisoare

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 10-12
Grad de dificultate: medie

Ingrediente Ciorba de Perisoare:

  • 600 de grame de carne macinata slaba
  • 2 cepe
  • 6 linguri de orez
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de paprika dulce
  • 3 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 fir de pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 gulioara (optional)
  • 1 rosie mare
  • 200 de grame de smantana cu cel putin 20% grasime
  • verdeata: patrunjel, marar verde, leustean (toate sau cele preferate dintre acestea)
  • sare, piper
  • dupa gust: otet, zeama de lamaie sau bors pentru inacrit

Preparare Ciorba de Perisoare:

Morcovii, ardeiul, pastarnacul, telina, patrunjelul, gulia si 1 ceapa se curata, se spala bine si se taie in cubulete potrivite:

Preparare Ciorba de perisoare 1

Se pun legumele intr-o oala, se toarna 4 litri de apa rece si se dau la fiert.

Separat, se pun la fiert 500 de ml. de apa intr-o craticioara. Cand apa clocoteste, se adauga 3 linguri de orez (3 linguri de orez se pastreaza) si se oparesc 2 minute. Se scurge orezul si se clateste sub jet de apa rece.

Carnea macinata, orezul prefiert, cele doua albusuri de ou (galbenusurile se pastreaza separat), a 2-a ceapa tocata foarte marunt (cat bobul de orez), 1 mana buna de patrunjel verde fin tocat, 1 lingurita de paprika dulce, sare si piper se framanta bine:

Preparare Ciorba de perisoare 2

Din aceasta compozitie se formeaza perisoarele, de preferinta cat mai mici, dar asta e chestie de gust.

Preparare Ciorba de perisoare 3

Cand apa si legumele incep sa fiarba in clocot, se adauga cele trei linguri de orez ramase, bine spalate, apoi perisoarele si se potriveste gustul zemei cu sare. Se lasa sa mai fiarba aproximativ 20 de minute, apoi se pune in ciorba si rosia decojita si taiata cuburi mici:

Preparare Ciorba de perisoare 4

Se mai da in clocot 2-3 minute, apoi se opreste focul si se adauga verdeata tocata (marar, patrunjel verde, leustean). Se acopera cu capacul, “arestand” toate aromele in oala cu ciorba. Pana ce ciorba se racoreste putin, smantana se bate cu galbenusurile si 2 linguri de apa rece, apoi se dilueaza cu un polonic de ciorba fierbinte si numai dupa aceea se rastoarna in oala. Se potriveste gustul de sare, piper si acru (se poate inacri si in farfurie, dupa preferinta fiecaruia) si ciorba de perisoare este gata de servit:

Preparare Ciorba de perisoare 5

Preparare Ciorba de perisoare 6

Este o ciorba foarte gustoasa si plina de arome.

 

4.5 based on 179 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Gina

    Laura, ce crezi ca am facut eu in ultima ora? Nimic mai simplu: cum ai postat ciorba asta, cum am trecut in bucatarie si m-am apucat de tocat ceapa si morcovi, l-am trimis pe prietenul meu la real sa ia smantana, ardei si patrunjel si acuma numa ce am savurat amandoi o ciorba… spectacol si-alta nu! facuta pas cu pas dupa reteta ta! In viata mea eu ciorba mai buna nu am facut si nici nu am mancat! Multumesc din suflet pentru masa Gina&Adi din Complex.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • El recetario de Falina

    Buna…
    Chiar ma gandeam la ciorbica de perisoare sa pregatesc intr-o zi dar acum mi-a venit si mai multa pofta…
    pastrez reteta…arata minunata.
    te pupic.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Gina, m-ai amuzat teribil! :)) Pana la urma mi-ai atras atentia ca am uitat sa scriu ceva despre reteta asta de ciorba: e foarte rapida! Nu are cum sa iti ia mai mult de o ora de la curattul legumelor si pana in farfurie, e adevarat. Sa va fie de bine, dragilor! Te mai astept!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Alex

       Smechera reteta bravo :D a iesit o minunatie :D

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    El recetario de Falina, multumesc de vizita si apreciere, te mai astept!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anonymous

    orez in ciorba ? in afara de cel din perisoare? smanatana cu ou in ciorba de perisoare ? ce ciorba de perisoare e asta/ si, apropos, nu miroase a lapte de la smanatana? iese cam ghiveci nu ciorba.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Banateanca

       Mey Anonimule, se vede ca nu esti din Banat! :)
      Tu n-ai citit cum se numeste site-ul asta: CUINA BANATEANA !
      In Banat si-n Ardeal ciorbele se gatesc cu smanata, mancarurile sant insotite de sosuri cu lapte, de sosuri dulci.  Pilaful se mananca cu compot, si mazarea se face  cu sos de lapte , marar si putin zahar, de exemplu….

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Danielle

        Si chiar de n-oi fi banateanca, sunt moldoveanca, ador ciorbele drese cu smantana si ou. Si da, la ciorba de perisoare se pune orez! Dar Anonimul nu are ce face, se baga si el in seama pe aici! Multumim,Laura pt retetele tale! Am citit cateva pe aici si sunt extraordinare! 

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
        • lauralaurentiu

          Multumesc, draga mea, ma bucur ca iti place ciorbita si restul retetelor, te mai astept cu drag!

          2012/4/11 Disqus

          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
          VA:F [1.9.22_1171]
          Rating: 0 (from 0 votes)
    • Ada

      Om priceput dom’le ..c e sa mai zici … :)))) 

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Anonim – tu pui cumva smantana in ghiveci? Eu nu. Nu miroase a lapte, miroase a ciorba buna in stil transilvan. Mie ciorbele cu bors imi miros a fermentat, dar ma abtin de obicei in a comenta lucrul asta, tocmai pentru ca sunt persoane care il agreaza si nu vreau eu sa jignesc gusturile nimanui. A-propos, in afara de anonim, esti cumva "reteta de ciorba de perioasre, marca inregistrata"? Ca prea comentezi de pe o pozitie exhaustiva :)) !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • daniela teodora

    Am facut in seara asta ciorba. Super. Mai facusem eu, dar asta e beton. Si da, ou cu smantana in ea. Si orez in zeama pe langa cel din perisoare, care nici nu se simte daca stau sa ma gandesc. Perisoarele sunt altfel decat le faceam eu pana acum. Jur ca asta e reteta de perisoare pe care o sa o fac de acum in colo. Saru' mana pentru masa.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • lauralaurentiu

    Daniela Teodora, sa va fie de bine! :) Stiu cat e de buna, ultima data cand am facut-o am mancat cred ca vreo 2 litri de ciorba eu singura! :)) Nici nu mi-a mai trebuit alta mancare.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • andu

    Arata foarte bine aceasta ciorbita, chiar acum ma apuc de ea. Multumim pentru reteta.
    Mi-am dat seama din comentarii ca orezul oparit se pune in compozitia pentru perisoare. Cred ca ati omis ca treceti acest pas in reteta.
    Felicitari pentru site! Am incercat mai multe retete si toate au fost delicioase.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Andree_frmusica

    o sa incerc sieu reteta suna bine

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Victoria

    Multumesc foarte mult pentru reteta aceasta , e o ciorba ca in povesti de buna.
    Draga Laura, sotul meu se bucura mereu cind ii gatesc din retetele tale, nu numai el, ci si parintii mei.
    Si eu am facut pina acum ciorba de perisoare, dar a ta e nemaipomentita de buna.
    Te-am pupat si merci.
    Cu drag
    Victoria

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Victoria, ma bucur tare mult ca reteta mea de ciorba de perisoare e pe placul tau si al familiei tale. sa va fie de bine.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000591531962 Simona Tivadar

    ~Anonymous~ in afara de comentariile ridicole …are poate si un nume??? Ori numai critici din umbra????
    Rusinica…..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lolyta

    Laura,
    Reteta aceasta este extraordinara. Am gatit si eu astazi si tot ce pot sa spun…este absolut fantastica!nu am mancat ciorba mai buna vreodata!!Sunt asa te bucuroasa ca te-am gasit ! :) Multumesc mult!

    Lory

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Si eu ma bucur ca m-ai gasit. Sa iti fie debine ciorbita, ce coincidenta, chiar azi am facut si eu una :)).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • mihaela

    pot sa pun un polonic de supa la smantana cu ou si imediat luata de pe foc?  sau cat trebuie sa astept sa se raceasca?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

       Iei oala de pe foc si imediat pui un polonic de supa fierbinte din oala peste smantana batuta cu galbenus intr-un castron separat. Omogenizezi si adaugi imediat peste toata supa, amestecand cu polonicul. Daca smantana e buna (minimum 20 % grasime) nu ar avea voie sa se taie. Daca vrei grasimi mai putine, sfatul meu e sa reduci cantitatea de smantana, mai degraba decat sa folosesti mai multa si mai slaba. :) Spor la treaba!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • raluca

    super reteta..am urmarit-o pas cu pas si a iesit o minunatie….ms de reteta si la cat mai  multe

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ioana_abrudan95

    cat ulei se pune? :-s

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Care ulei? Eu nu am scris niciunde nimic despre ulei.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001502097722 Iulia Caluian

    Felicitari ptr reteta!Sa traiesti mult…:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      :)) Multumesc, la fel!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Simona

    A iesit ft buna ciorbita, felicitarile familiei care a fost ft multumita :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur mult, Simona, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • ana

    am o intrebare , smantana este cea de gatit sau din aceea fermentata , acra?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Buna, Ana, nu are importanta prea mare, poti folosi indiferent de care. Totusi, daca folosesti smantana pentru gatit e sigur ca nu se va taia, dar cu putina atentie poti obtine rezultate la fel de bune si cu smantana fermentata :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/eva.mathe.104 Eva Mathe

    e o ciorba perfecta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur, sa-ti fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dana

    acum am facut si eu minunata ciorba mersi e foarte gustoasa…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dana

    acum am facut si eu minunata ciorba mersi e foarte gustoasa…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Anca

    Dna Laura, am încercat pana acum vreo 10 din rețetele postate de dvs. aici și TOATE, absolut TOATE au fost excelente! Gătiți dumnezeiește! Exact ca mama mea acasă.
    Va mulțumesc pentru ajutorul pe care-l oferiți unora mai novici – asa, ca mine – în ale gătitului.
    Datorita rețetelor dvs, am ajuns sa gătesc ca mama și bunica mea!

    Sărut mana!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Eclectica

    M-am gandit sa incerc sa gatesc si eu o bunatate din asta! Intrebare: dupa ce fierb perisoarele 20 de minute si adaug rosia bucatele, cat mai las sa fiarba? Sau o las sa se raceasca si o dreg cu smantana etc ? multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Rosia in cubulete se adauga chiar la final, sa mai dea cateva clocote (2-3 minute). Spor la treaba si pofta buna.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Eclectica

    Perisoarele le pot face numai din piept de pui sau trebuie carne tocata din doua feluri de carne? De care? Cat fierbe in total toata ciorba?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Se pot face perisoarele din piept de pui fara probleme, nu e nevoie de alta carne. In total dureaza 35-40 de minute, e una din ciorbele cele mai rapide.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • LAURENTA

    CIORBITA DE PERISOARE ,BUNA-I PENTRU FIECARE!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Senni

    E o reteta foarte gustoasa. Ne-a placut si aceasta, una in plus… :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sa va fie de bine, va mai astept cu drag. :)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Violeta K.

    Sotul e cel mai aspru critic al meu cand e vorba de mancare. Nu-i place nici prea acru, nici prea sarat, nici prea prea nici foarte foarte. Pe langa toate astea, trebuie sa recunosc ca nici eu nu sunt cea mai vajnica bucatareasa. Cu ajutorul retetei tale, am reusit sa-l impresionez atat pe el cat si pe mine. Am urmat-o pas cu pas si a iesit o minunatie. Data viitoare cand mai da peste mine vreun avant “bucataresc” o sa abordez ciorba de burta. Am citit-o si e foarte bine explicata. Merci frumos.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Roxana D.

    Am facut ciorba asta dupa un precedent esec in ciorba de perisoare, care era cat pe ce sa ma faca sa renunt la ideea ca-mi poate reusi. Am respectat reteta intocmai (raportand totusi cantitatile la oala mea micuta de 2 L) si a iesit atat de buna, incat prietenul meu de cum intra pe usa spunea “mancam ciorba, nu??”. Dupa ciorba ne gandeam daca mai avem loc si de altceva, dar oricum la ea nu renuntam. :)
    Multumesc de reteta! Cred ca a fost pentru mine asa cum a fost pentru tine Laura, ciorba de fasole cu care l-ai cucerit pe sotul tau! :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur tare mult, Roxana draga :). Sunt convinsa ca beneficiarul era deja cucerit, ciorba asta nu a facut decat sa-l convinga ca faptul de a se fi predat cu totul tie a fost cel mai bun lucru pe care l-a facut in viata lui. Sa va fie de bine! :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • tiberiu 10ani

    e buna preferata mea

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sigur ca e buna si ma bucur ca iti place. Fain ar fi sa incerci si sa o gatesti :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Idrisa

    Buna Laura! Mi-ai facut pofta de aceasta supa! :) Vreau sa incerc sa o fac dar am o mica problema, nu gasesc niciunde telina..pot sa o substitui cu ceva sau pur si simplu sa nu o adaug? E foarte importanta? Multumesc anticipat!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • ciorbarul

    cio cio cio ciorrrba e buuuna , da da darr sa fiie bu bu buuuna .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • andreea

    Buna ziua! As vrea sa fac ciorba aceasta,dar pentru 8-9 persoane. As vrea sa va intreb care sunt cantitatile? Va multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Buna, Andreea, ai putea incerca cu cantitatea dubla fata de ingredientele din reteta, desi inclin sa cred ca si 1 data si 1/2 ar fi suficient. Daca iti ramane ceva ciorbica o poti pastra la frigider pana a doua zi, cand va fi la fel de buna.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • andreea

        Ok,va multumesc pentru raspuns! O zi buna!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • Uica Tovie

    N-are in lume asemanare cu ciorba de perisoare, dreasa cu smantina, si in loc de felul doi, mai o portie plina farfuriaa*!*_*

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Raluca

    Excelenta retata, rezultatul este minunat !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur mult, sa iti fie de bine.
      În data de 28.09.2013 12:41, “Disqus” a scris:

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • laur

    Mai am putin si termin, nu am tinut cont de specificatia cu marimea perisoarelor si le-am facut cam mari :) dar cred ca vor fi ok, a si inca ceva si la voi plutesc perisoarele le tot ametesc in speranta ca vor fierbe :))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • none

    pentru cate persoane ar iesi ciorba asta de 5 litri ??

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      O portie normala e de la 350 la 500 ml., depinde cat de mult vrei sa pui in boluri/farfurii.
      Pe 18.01.2014 10:49, “Disqus” a scris:

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Adyna

    Locuiesc in elvetia de 16 ani si din pacate nu stiu sa gatesc romaneste. Dar multumita voua invat :-) . Am incercat recepta si mi-a iesit fenomenal de buna . Mii de multumiri :-) .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur foarte mult ca va pot fi de folos :). Sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)