Ciorba de vacuta

3 septembrie, 2009 in categoria supe si ciorbe

O ciorbita de vacuta, plina de legume si cu mult leustean, ce poate fi mai bun, mai usor si mai sanatos? Reteta mea de ciorba de vacuta e simpla, nepretentioasa si adaptabila, dar foarte, foarte gustoasa, de fapt, e ciorba preferata a familiei mele. Iata despre ce vorbesc:

Ciorba de vacuta

Timp de pregatire: Timp de gatire: Timp total: Portii:10 portii

Ingrediente Ciorba de vacuta(pentru 4 litri de ciorba)

  • 500 – 600 grame de carne de vita (ideal este rasolul, dar merge si pulpa, motsching etc.)
  • un buchet asortat de radacinoase pentru supa: 2 morcovi buni, 1 patrunjel radacina, 1 telina mica, 1-2 cepe
  • 200-300 de grame de conopida rupta in buchetele mici (sau varza alba taiata fin)
  • 200-300 de grame de fasole verde pastai (si/sau mazare boabe)
  • 1 – 2 ardei gras taiat cuburi
  • 2-3 cartofi cuburi
  • 1-2 rosii oparite, decojite, taiate in cuburi
  • leustean proaspat sau uscat
  • sare, piper
  • optional: lamaie, otet sau bors pentru acrit suplimentar
  • optional: smantana la servit

Preparare Ciorba de Vacuta:
Carnea se pune la fiert, in apa rece cu sare. Atentie, in functie de cat de batrana este carnea de vita, procesul de gatire al acesteia se poate prelungi.

Preparare Ciorba de vacuta 1

Intre timp, se pregatesc radacinoasele:

Preparare Ciorba de vacuta 2

Se curata, se spala, ceapa se taie marunt, telina, patrunjelul si morcovii in cuburi:

Preparare Ciorba de vacuta 3

Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se verifica daca nu cumva carnea a atins gradul de gatire necesar pentru pasul urmator; se inteapa cu o furculita si daca aceasta intra in carne, chiar intampinand o oarecare rezistenta, se adauga radacinoasele:

Preparare Ciorba de vacuta 4

Se lasa sa fiarba pe foc mic, daca ciorba fierbe cu clocote mari va fi tulbure. Se pregatesc restul de legume – aici se pot face combinatii dupa gustul fiecaruia, eu am folosit conopida, fasole verde, ardei si cartofi. Daca ardeiul si cartoful mi se par oarecum indispensabile (dar nu neaparat), se poate renunta la una din celelalte legume si introduce o alta, in functie de preferinte si de gustul fiecaruia. Se potrivesc foarte bine varza alba, mazarea boabe, gulia, dar, de ce nu, chiar si dovlecelul. Iata legumele mele, curatate si taiate in bucati potrivite (mie si familiei mele ne place ca tot ce este in farfuria de ciorba sa incapa bine in lingura, dar se pot lasa si bucati mai mari):

Preparare Ciorba de vacuta 5

Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde:

Preparare Ciorba de vacuta 6

Se verifica gradul de fierbere al carnii si cand furculita intra usor in ea se scoate si se lasa sa se raceasca putin:

Preparare Ciorba de vacuta 7

Se taie in cuburi cat mai simetrice (pentru aspect) si se adauga in zeama care fierbe:

Preparare Ciorba de vacuta 8

Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape facute se adauga si cartofii. Dupa ce au fiert si acestia, se pun rosiile fara pielita, taiate in cuburi (si, eventual, 1-2 linguri de bulion, dupa gust). Se lasa sa dea 2-3 clocote si se trage de pe foc. Se pregateste verdeata … ia-o de unde nu-i, asa ca… fuguta in gradina, dupa leustean (bineinteles, asta a fost o stratagema ca sa ma mandresc cu tufa mea):

Preparare Ciorba de vacuta 9

Se spala si se toaca fin leusteanul, se presara pe deasupra si… bucataria se umple de arome, gurile pofticioase de saliva si imediat farfuriile ochi!

Preparare Ciorba de vacuta 10

Varianta de servire pentru sot, fara smantana:

Preparare Ciorba de vacuta 11

Si pentru mine si domnisoara casei:

Preparare Ciorba de vacuta 12

Pofta buna!

4.4 based on 165 ratings
VN:RO [1.9.22_1171]
Incarca poza ta aiciAi incercat si tu reteta?
Arata-ne si noua!
  • Nik26

    Foarte bun! :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • alison

    bine te-am gasit in casuta noua!se incarca f. f. repede!yummmy ciorbita ta,simt leusteanul!o seara buna1

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Ciorbita e buuuna, casuta – simplificata, ca sa nu fie obositoare pentru oaspetii de seama care ii calca pragul! Multumesc, si tie, Alison!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Nik26 – sa stii ca ai dreptate ;) ! Tot mancaricile astea traditionale, simple si pline de arome, sunt cele mai bune!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sabina

    Hey, Laura! Arata senzational ciorbita aceasta. Bun bun!!! Abia astept sa incerc si varianta aceasta.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Milena

    Mama draga, mi-am facut account pe blogspot doar ca sa te intreb ce s-a intamplat cu frumosul tau rosu blog. Eram cu adevarat mandra de tine si de aspectul paginii tale, mica mea informaticiana. Si, tu, l-ai facut albastru… pastel! Astept sa vad cum va arata, neputand a crede ca il vei lasa asa.
    Am mancat putina ciorbita acum. Mmiam, a fost buna! Candva, in viitorul apropiat, te rog frumusel sa imi faci tortul meu.

    Ma si semnez: semnat, Milena.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Carmen

      Foarte frumos ce ne-ati descris aici, am sa incerc si eu reteta dvs. sper din suflet sa am rezultate maxime! Succes pe mai departe! Cu drag Carmen

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    =)) Tortul tau fiind ala ciocolatos de tot? Las' ca ciorbita de vacuta e mai buna si mai sanatoasa! Si mult mai putin calorioasa!

    In privinta aspectului blogului – vreau sa fie minimalist, fara gadgeturi inutile, simplu si implicit… stylish. Am citit undeva ca una din greselile frecvente pe care le face un blogger incepator este aceea ca isi aglomeraza aspectul blogului cu "di tati". O sa iti arat o data, cand imi vei acorda o audienta, cum mi-as dori eu sa arate blogul meu.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • narcisa

    Laura draga, urmaresc de ceva vreme blogul tau. Nu pot sa spun decat atat: Jos palaria! Banatul reprezinta o parte din copilaria mea si retetele tale imi amintesc de tot ce e frumos si bun in viata. Felicitari!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Gina

    Laura, nu mai vrei sa ai o fata :P ? Uite, Milena confirma cat de buna e ciorbita! :))

    Chiar daca fetei tale nu ii place noua infatisare a blogului, eu sunt de partea ta – less is more. In plus, pot vedea mai bine pozele, nu imi atrage atentia nimic de la ceea ce ma intereseaza – deci mai multe plusuri!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Gina, eu stiu? Esti cuminte si harnicuta? :P Ca atunci nu as zice nu! :)

    Multumesc pentru aprecieri!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Lissa

    Laura draga mea,am fost plecata atata timp si imi era dor sa trec pe la tine;vad ca ai facut ceva schimbari…dar retetele sunt la fel de delicioase,te pup!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Lissa, multumesc draga mea, de vizita si de apreciere! N-am schimbat mare lucru, am pastrat "zugraveala" si "decorul" dar m-am debarasat de mobilierul inutil :).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Vanilla and Thyme

    I love reading your recipes! Your cooking is a little different from here in New York, but I love to try new ideas, and like to read about different food cultures and traditions. I will try making this soup for my family, it looks delicious! Thanks for sharing-

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Vanilla and thyme – thank you so much for the visit! I am very pleased that you are interested in my recipes. I'm very curious about your impressions.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • MONONOKE KITCHEN

    Arata extraordinar de bine, parca-mi si miroase a o ciorba buna de tot cand ma uit la poze!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • laura laurentiu

    Sa stii ca fost tare bunuta! ;)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Jacktels Kochbuch

    Tare feinä Ciorbitä.
    Acuma am Pofte mari….

    Multe Salutäri Jacob

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • adryana2

    Arata asa de bine ca am fost si am cumparat si eu ce era nevoie si acum ma pregatesc sa o fac.
    Felicitari pentru reteta

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • aihnoa

    suuper !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Naomi_bodnar

    multumesc foarte mult pentru retete,toate mi le plac,dar supa aceasta e buna enorm,iti doresc mult succes,si felicitari,din partea mea,acum deci,sa ma apuc de treaba..,ma numesc Naomi,sunt din jud timis,locuiesc de o perioada de timp in Londra,si vizitez foarte mult acest blog

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Naomi, iti multumesc si eu si te mai astept cu drag sa iti alini dorul de acasa. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Geta Papadopol

    trebuie sa fie grozava!Multumesc ptr reteta!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Cu placere, ma bucur ca e pe gustul tau :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sevanmario

    super reteta doar ce am terminat de facut ciorbita si  am gustato  nota 100    va pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Anonim

      Sa va fie de bine, ma bucur mult ca a reusit pe placul vostru!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • ciprian

    ca aspect….hmmm….sa spunem….ceva…ceva….a iesit dar ca gust….un deliciu

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Pirkko

    Excelenta reteta! Ne-a placut foarte mult. Multumin.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • andreea

    foarte gustoasa pare sa iasa…am notat reteta si in maxim 2 zile revin sa va spun cum a iesit desi nu am nici cea mai mica indoiala ca va fi ca la restaurant.:D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Rorica

    Cum sa fierb carnea asta de vacuta mai repede si mai bine? Ca mie imi iese ca talpa…o fierb 4 ore si tot tare e!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Hierophant7

    multumesc pt reteta o minunatie :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Sa va fie de bine. :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • monicutza

    tare faza cu varianta de servire…foarte buna mi a iesit…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Pislaruangela

    arata super BRAVO!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Dada_she_she

    si borsul? :?
     

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Borsul il pui matale, aici de unde sunt eu nu se foloseste.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Micaroma2000

    Incercat, iesit super gustoasa! Saru’ mana pentru ”indrumare”!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Nclticoleta stan

    suuper tare!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Costi_achim68@yahoo.it

    foarte gustoasa bravo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur mult ca ti-a placut, sa iti fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/roxana.abuzatoaie Roxana Abuzatoaie

    Am descoperit de curand site-ul tau si sunt f incantata… imi plac retele tale ca sunt in general f usoare, explicate f bine si mai ales, ca nu folosesti ingrediente f greu de gasit mai ales pt cei din strainatate……voi face negresit astazi ciorbita ta de vacuta….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • http://www.facebook.com/roxana.abuzatoaie Roxana Abuzatoaie

      Am facut ciorbita si a fost gata in 2 zile- 4 l!!!!! excelenta….eu care momentan sunt insarcinata in 13 sapt si sunt cam pretentioasa la  mancare, nu ma mai puteam satura…la fel si fetita care e ciorbareasa ca si mama…:)
      Voi continua sa ma inspir de pe site-ul tau!!!!!!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Alex

    Tocmai am gatit-o. Delicioasa!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Diana Popa

    f buna reteta. am incercat-o. .f frumoase si comentariile para-gastronomice. felicitari si multumesc. :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • szocs tunde-maria

    e foarte buna ….e preferata mea la ciorbe!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.facebook.com/tundemaria.szocs Szocs Tunde-maria

    e foarte buna……e preferata mea la ciorbe!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Ioana

    uite aici reteta adevarata ! http//qgs244825

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Uite-aici ce ban ai luat! :P

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • ticu alex

    Super buna reteta.multumiri de la burticile noastre saturate

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • vasile

    ceapa cand o pui

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • amalia

      de regula dupa ce spumuiesti carnea pui ceapa ,radacinoasele si ardeiul.Cartoful se pune ceva mai tirziu pt ca fierbe repede.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Violeta

    Acuma e pe foc sa vedem cat de gustoasa imi iasa :D

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • magda

    EU nu inteleg un lucru:legumele si carnea fieb cam in acelasi timp?Carnea nu fierbe mai greu?Adica n-ar tebui lasata sa fiarba mai mult si apoi sa se puna legumele?Sau trebuie folosita oala cu presiune ?(eu nu am din pacate).

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Magda, legumele nu se adauga decat dupa ce carnea, aflata in fierbere, se spumeaza de cateva ori si nu mai formeaza spuma, asta va dura, dupa experienta mea, cel putin 30-45 de minute, daca nu chiar 1 ora, timp in care carnea va fierbe de una singura. Si atunci, zice textul retetei, se adauga pentru inceput doar radacinoasele “Cand oala de foc incepe sa clocoteasca, se indeparteaza cu grija spuma, de cateva ori. Cand nu se mai formeaza atat de abundent spuma, se adauga radacinoasele”. Restul de legume intra in scena cand radacinoasele sunt aproape fierte: “Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate (incep sa se inmoaie) se adauga conopida, ardeiul si fasolea verde:”.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
      • Magda

        Multumesc draga Laura ca-ti faci timp intotdeauna sa -mi raspunzi si sa ma lamuresti,asa cum ai facut-o si de data aceasta.Se vede ca esti un om deosebit si sunt sigura ca pui suflet in tot ceea ce faci.O zi frumoasa iti doresc!

        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
        VA:F [1.9.22_1171]
        Rating: 0 (from 0 votes)
  • nouatigaraelectronica

    Adooooor Ciorbita de vacuta iar aceasta reteta nu ma face decat sa o ador si mai mult! Multumesc mult! O zi placuta tuturor!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • Elena

    Am facut pentru prima data reteta ciorba de vacuta si a iesit super. Multumesc!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur foarte mult, Elena, sa iti fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Alex BCS

    foarte greu… am facut kilometrii de la Calculator in bucatarie… :) multumesc pentru reteta …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      :)) o tableta? Un smartphone? Oricum, sa va fie de bine!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)
  • Mihaela Voicu

    mi ati facut o pofta…..:) asa ca m am dus in piata si am luat tot ce trebuie si ma m apucat de treaba..:) este pe foc…aproape gata..iamii iamii..o sa l dau gata pe sotul meu..cu ciorbita..:)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • lauralaurentiu

      Ma bucur, pana la urma cum a fost ciorbita? :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)