Supa crema de cartofi si sfecla rosie

Autor:

Va intrebati cum o fi supa crema de cartofi si sfecla? Va spun eu, e delicioasa, fina si catifelata, cu un gust care-ti incalzeste sufletul. In plus, se potriveste perfect intr-o zi ploioasa si racoroasa, cum e cea de azi. Obisnuiam sa fac deseori o supa crema de cartofi, sa spunem, baza celei a carei reteta v-o ofer azi. Intr-o zi mi-a venit ideea sa fac cunostinta mai multor radacinoase in supa asta, si pentru ca oricare fata are cand si cand pofta de-un pic de roz in viata ei, m-am gandit sa pun sfecla rosie. Minunata alegere, sfecla a adus in combinatie dulceata, eu am mai pus de la mine niste condimente, pentru o aroma mai indrazneata, si uite asa s-a nascut una din supele preferate ale familiei mele.

supa crema de cartofi si sfecla 1Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: usor

Ingrediente Supa Crema De Cartofi Si Sfecla Rosie:

  • 300 de grame de sfecla rosie prefiarta sau precoapta
  • 3 cartofi de marime medie (300-400 de grame)
  • 1 ceapa rosie medie
  • 1 catel de usturoi
  • 1,5 litri de supa de pui degresata (daca nu aveti, puneti apa)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 100 de grame de bacon feliat fin
  • 150 de grame de smantana lichida
  • 1/2 de lingurita de chimion macinat
  • 1/4 lingurita coriandru macinat
  • 1 frunza de dafin
  • sare si piper
  • ceapa verde sau civettes pentru ornat

Preparare Supa Crema De Cartofi Si Sfecla Rosie:

1. Decojiti curatati si spalati cartofii; curatati ceapa, usturoiul si sfecla prefiarta. Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste, cartofii si sfecla se taie in cuburi mari.

2. Intr-o cratita, se incinge pe foc potrivit 1 lingura de ulei si se rumenesc feliile fine de bacon pana devin aurii, apoi se scot pe o farfurie acoperita cu hartie absorbanta.

3. Se adauga in cratita lingura de ulei ramasa, ceapa tocata si usturoiul, impreuna cu un praf de sare, pentru ca ceapa sa „transpire” si sa nu se arda.

preparare supa crema de cartofi si sfecla rosie 1

4. Deindata ce ceapa s-a inmuiat, se adauga cuburile de cartofi si 1/2 din sfecla prefiarta.

preparare supa crema de cartofi si sfecla rosie 2

5. Se adauga supa fierbinte (sau apa) , frunza de dafin, coriandrul si chimionul macinate si sare si piper dupa gust.

preparare supa crema de cartofi cu sfecla rosie 3

6. Se fierbe totul pana ce cartofii sunt bine inmuiati, apoi se ia de pe foc, se adauga cuburile de sfecla rosie pastrate deoparte si 100 de grame de smantana. Se paseaza bine cu blenderul, eventual se da si prin sita, pentru o textura cat mai fina. Se potriveste gustul de sare si piper.

preparare supa crema de cartofi cu sfecla rosie 4

Se serveste supa crema calda, ornata cu smantana ramasa si presarata cu baconul crocant maruntit si ceapa verde tocata sau civettes.

supa crema de sfecla cu cartofi 1

Pofta buna!

 

Print Friendly
loading...

Poate îți place și:

Ti-a placut reteta?

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu ultimele retete delicioase

Lasa un comentariu

7 Comentarii la "Supa crema de cartofi si sfecla rosie"


Vizitator
28 noiembrie, 2015

Buna Laura, iti multumesc pt tot! Imi esti prietena, o a 2a mama si strasnic sfetnic in bucatarie. A iesit atat de buna supa incat prietenul meu la pranz a fost numai zambet :)

Vizitator
1 decembrie, 2015

Ma bucur mult, draga mea! Sa va fie de bine, te mai astept cu drag!

Vizitator
Alina
26 februarie, 2015

Buna! Daca am sfecla cruda, cum trebuie sa o pregatesc pentru supa? Multumesc!

Vizitator
lauralaurentiu
26 februarie, 2015

Sa o fierbi sau coci pana se înmoaie.
Pe 26.02.2015 09:41, „Disqus” a scris:

Vizitator
Alina
26 februarie, 2015

Multumesc, numai bine! :)

Vizitator
Aurica
13 decembrie, 2013

mmmmm, cat de apetisant poate sa arate, cat de bine si cat de aromata a iesit, o supa crema sanatoasa si delicioasa care merge servita oricand :)

Vizitator
lauralaurentiu
13 decembrie, 2013

Sa stii ca e foarte gustoasa, chiar m-as bucura sa aud ca ai incercat-o. :)